zaterdag 23 december 2017

4372


Donderdag 21 December 2017
Madrid-Barça 0-3

4372 - DE ‘EU VERENIGDE STAEN’ ONDERWEG NAAR NIEUWE EN BETERE HORIZONTEN
*
INHOUD: CATALONIA - EUROPA REBUILT – VLAANDEREN REBUILT: de door EU-lidstaat ‘Madrd’  opgelegde herverkiezingen in de ‘deelstaat’ Catalonia, kunnen best als voorbeeld gesteld worden voor wat ooit nog Vlaanderen te wachten staat.
Als voorbeeld van wat Wilfried Marrtens ooit stelde, namelijk de ‘Geleide Democratie’ – een contradictie in terminis – kan dat tellen.
Het doet mij denken aan het gewezen Hitler Regime: op een onmenselijke manier iedereen de absolute welstand (met alleen maar zeggende woorden), beloven. Een soort van ‘morgen scheert men gratis’….

O U V E R T U R E  
OPUs  B A R D O L LI N O
(A N DANTE)
*
Het Vrije Catalaanse Volk open en bloot in de vuurlinie van de mokerslagen uit Bruxellabad!
**
*
Besluit. De vervaarlijke pantzerkruiser “Europa” (1) onderweg naar de nieuwe deze keer juiste Kaap de Goede Hoop?

Bij de Catalaanse politieke partij Ciudadanos, de partij met 25% der stemmen is partijleider Albert Rivera met deze ons in de oren bekend klinkende uitspraak  ‘Catalonia is m’n geboorteland, Spanje is mijn vaderland, en de Europese Unie is onze toekomst”.
Geen wonder dar ‘Madrid’ uitsluitend met deze partij wil onderhandelen. Madrid is inderdaad, net als Bruxellabad, samen met Berlijn, een van de 27 ‘partners in crime’…
Ines Arrimades, kopvrouw bij deze  grootste partij Ciudadanos kregen we reeds mer dan genoeg op TV opgevoerd en kan m.i. best vergeleken worden met schreeuwlelijke Cruella Onkelinx  van ‘bij ons’ in Coburgia.
*
(1) Pantzerkruiser met ‘Z’ geschreven is geen schrijffout, maar een allusie op  wijlen de oorlogsvloot van Nonkel Dolf…
*
De separatistische partijen behalen samen een nipte meerderheid in het Catalaanse parlement.
De JuntsxCat van voormalig minister-president Carles Puigdemont behaalt 21 procent, goed voor 34 zetels. De ERC-CatSi krijgt 21 procent, wat 32 zetels oplevert. De CUP lag in de gunst bij zo'n 4 procent van de kiezers, goed voor vier zitjes. De drie separatistische partijen behalen samen dus 70 van de 135 zetels, een nipte meerderheid.

Unionistische partij Ciudadanos behaalt 25 procent van de stemmen, en is zo voorlopig de grootste. Dat zou 37 zetels opleveren, twaalf meer dan in 2015.
**
*
T E   O N T H O U D E N
OP ONZE VASTE SCHIJF
*
Spanje is dus kampioen in de met de mond toegepaste ‘democratie’: het schrijft zelf de her-verkiezngen uit maar houdt ondertussen andersdenkenden ofwel  in de cel, ofwel in ballingschap wat onder Spaans aanhoudingsbevel nier geldig is in het Buitenland.
Een ware ‘Comedia dell Arte’, dus. Waarbij de Vlaamse ‘separatisten’ gelijktijdig hun voordeel kunnen mee doen. Het is voor ons dus als kijken naar ’n geweldfilm op TV. Wat niet is, kan nog komen.
Madrid, net als Bruxellabad, zijn als volwaardige Linxen, vooral uit op de centjes van die welvarende deelstaten. Die centjes zijn cruciaal belang voor het instandhouden van de artificiële Staat die ze zijn. Die ‘deelstaten’ zijn van de ‘Patzeerkruiser Europa’ die in het scheepsruim als galei-slaven zonder toekomst, aan de riemen trekken.
*
Heb ik nu met deze laatste zin een inkijk gegeven van de Doos van Pandora? Ik vrees van wel. Want alles wat artificieel is, is gedoemd tot verdwijnen. Dat zouden de ‘Groenen’ waar ook in Europa toch ook moeten weten, zij die beweren zich te be-ijveren voor het instandhouden van Moeder Natuur.…..
*
(Hemelreiker)Geen opmerkingen: