zaterdag 30 december 2017

4381


Zaterdag 30 December 2017

4381 - EN HET GOEDE NIEUWS BLIJFT MAAR DREN.
*
INHOUD: VLAANDEREN ReEBUILT; de toekomst is, zoals U zelf kunt vaststellen,  al een tijdekee geleden begonnen. Mark Coucke is er het levend bewijs voor. Hij, samen met vele andere ondernemers, zien opportuniteiten in het leven van elke dag. Daar is zelfs op de duur voor de man in de straat, geen bewondering meer voor. Hoogstens een flink deel jalousie.
Ook in de politiek zijn er nu eindelijk de laatste jaren mannen & vrouwen gevonden met dezelfde capaciteiten.
Mijn innigste wens voor Vlaanderen-mijn-Land als geheel, voor het Nieuwe Jaar? Dat de kiezer, die wij toch allemaal samen zijn, die twee werelden eindelijk  de kans geeft om aan dezelfde zwart-gele koord te trekken .

O U V E R T U R E  
OPUs  B A R D O L LI N O
(A N DANTE)
*
Na lezing van onderstaand artikel, zult U, net als ikzelf, volharden in de enige mogelijke toekomst: Vlaanderen Boven!
Marc Coucke heeft goede kaarten gekregen, en wat meer is, hij speelt het spel goed uit. De ‘tewersltellong’ bijvoorbeeld, het Heilige Huisje van de twee polletekeke partijen die op het punt staan te worden weg gestemd, kan er maar wel bij varen. Had Marc Coucke een deel van zijn immens fortuin  aan de Belastingen moeten afstaan, dan was dat al lang als rook door de schouw verdwenen!
Nu wordt elke eurocent twee keer omgedraaid, en besteed met kennis van zaken. Elke balans moet in evenwicht blijven, liefst met ’n tikkeltje overschot.
Nu nog deze werkwijze toepassen in ’s Lands bestuur, en - om in de surferstaal te blijven – zal men onmiddellijk opmerken, dat de wind goed zit.
**
*
Marc Coucke bouwt nu ook surfparadijs van 25 miljoen euro
*
Dankzij Marc Coucke konden we al panda’s bewonderen in dierenpark Pairi Daiza, op avontuur trekken in Durbuy en dan bij Wout Bru een hapje eten, de indoor skipiste afsjezen in SnowWorld en voetballers aanvuren in Oostende en binnenkort ook Anderlecht. Tegen 2019 wordt Surfcity de nieuwste attractie in Couckes pret-imperium. Dan kunnen we ook lekker gaan surfen in een golfslagbad van 300 meter lang en 50 meter breed.

Het stof is nog niet gaan liggen over de spectaculaire overname van voetbalclub Anderlecht, of Marc Coucke laat alweer van zich spreken. SnowWorld, de Nederlandse skihaluitbater waarvan Coucke dit jaar meerderheidsaandeelhouder werd, heeft concrete plannen voor een uniek waterparadijs met een gigantische surfpool in open lucht – 300 meter lang, 50 meter breed – met golven tot bijna twee meter hoog, waarvan er vijf achter elkaar komen aangerold. “Een festijn voor surfers”, zegt Koos Hendriks, de 68-jarige Nederlander die 21 jaar geleden Snowworld opstartte en eerder dit jaar zijn meerderheidsbelang in het bedrijf verkocht aan onze landgenoot.
Marc Coucke bouwt nu ook surfparadijs van 25 miljoen euro

“Ik woon zelf aan de Noordzee”, zegt de Nederlandse zakenpartner van Marc Coucke. “Daar zie ik met eigen ogen hoe populair surfen wel is. Helaas heb je bij ons amper golven die naam waardig. Het moet al bijna stormen om golven van anderhalve meter te krijgen.”

Met het nieuwe waterpark is een investering gemoeid van 25 miljoen euro. “Ietsje minder dan wat een indoorskipiste kost”, klinkt het.

“Joh, hier gaan zoveel mensen zoveel pret aan beleven”, zegt Hendriks. “In de winter snowboarden indoor, in de zomer surfen in de openlucht, zelfs wanneer de Noordzee niet de minste rimpeling vertoont. Dit wordt een hit. En meteen kunnen we een heel jaar rond sportievelingen verwelkomen. Nu zijn we nog te veel een seizoenbedrijf dat het van de winter moet hebben.”

SnowWorld heeft twee vestigingen: in Landgraaf (met 35.000 m² Europa’s grootste indoorskipiste) en Zoetermeer (toch ook 25.000 m² sneeuwpret). Elk lokken die jaarlijks een half miljoen bezoekers. En dat moeten er een pak meer worden wanneer Surfcity in de zomer van 2019 de deuren opent.
Internationale groei
Met SnowWorld heeft Coucke alvast een groeibusiness in handen. De omzet van het bedrijf steeg het voorbije boekjaar met bijna 7 procent tot ruim 27 miljoen euro, met dank aan de opening van een derde piste en van een Skybar met panoramaterras in Zoetermeer. En ook het buitenland lonkt: volgend jaar start de bouw van een skihal in Milaan en er lopen volop gesprekken voor een vestiging in de buurt van Londen. Parijs en Barcelona staan voorlopig on hold door lokale tegenwind.

“Naar België komen? Waarom niet”, zegt Hendriks, die zeker nog tot 1 maart CEO blijft van Snowworld, “maar dat moet ik dan wel even overleggen met mijn goeie vriend Marc. Hij kan veel beter dan ik inschatten of er voldoende draagvlak is bij de overheid om de nodige vergunningen te krijgen en of er interesse is bij de Belgische consument. Maar ik weet dat hij een goeie neus voor zaken heeft.”

Coucke zelf wou vrijdag niet reageren maar stuurde ons volgende sms: “Alychlo (Couckes investeringsvehikel,nvdr.) voert momenteel een verplicht bod op Snowworld en mag zich in deze periode niet mengen in het bestuur van Snowworld. Groetjes en prettig eindejaar.
*
T E   O N T H O U D E N
OP ONZE VASTE SCHIJF
*
Graag had ik nu bij weer eens die nieuwe lading goed nieuws, ’n vliegje willen zijn in de huiskamer van veel polletiekers die nu al met de poepers zitten voor de volgende stembis-uitslagen. Uit piëteiit en vooral uit Christelijke Naastenliefde, ggeen namen.
Zij zeggen veel, maar doen alleen wat ze mogen van de vakbonden. Marc Coucke zegt niet veel, maar doet veel.
Ik zie hen al het haar uit het hoofd trekken, niet beseffende dat ze hun eigen graf gedolven hebben door van de polletikek ’n spelletje te maken die toelaat om beurten te scoren of elkaar naar de keel te vliegen. Zonder daarbij ook maar één seconde aandacht te besteden aan het algemeen belang, en al zeker niet aan het Vlaams Belang. Dat algemeen belang moet het stellen met vage toekomstvisioenen, terwijl het specifieke Vlaams Belang, omwille van de ‘communautaire vrede’… op secreet gezet wordt.
Dan zijn er nog de eeuwige meelopers,de Blauwe Belgicisten die meestal thuis Frans spreken. Liefst Frans met heel veel haar op. Die zullen huilen met de pet op. Want zij moeten in het zand bijten tegenover (dixit Moeder Decroo) de zonen van beenhouwers die nu ook al advocaat kunnen worden.
Als de Roden (zie Crombeen) zich proberen op te trekken aan de Groenen (zie Calf-O arm-in-arm met Almacy), dan zie ik het koppel niet stijgen, maar glijden. Gewoon naar beneden omdat toch iedereen uitschuift op groen parasitair onkruid.
**
*
Ach die minder goede eigenschap van de Vlaming toch! Coucke-goed en boterzacht, maar zonder macht!
*
Ik zou me best thuis voelen als regelmatig bezoek-vliegje in de huiskamers van de ‘rebuilders’ van het erfgoed onzer Vaad’ren…
Gezelle schreef ooit
‘de trompe steekt, de koe, z’is loe’
als hij tegen valavond in de verte de tuithoorn hoorde van de koer-e die zijn troep koeien naar de stal wilde leiden.
**
*
Laat dus de Tromp maar steken van ‘Aùercia First’ (hij kan toch moeilijk scanderen America Second), wij roepen dat mee.
Maar we doen dat op ons eigen manier:
Vlaanderen Boven!
*
(Hemelreiker)
(Hemelrijker?)
( Digitalia, bewoner v/h Hemelrijkske)
**Geen opmerkingen: