woensdag 13 december 2017

5463


Dinsdag 12 December 2017

4363 - SPAANSE KRANT NODIGT TEN DANS
*
INHOUD: SPANJE – VLAANDEREN REBUILT: eeuwig en altijd datzelfde liedje. Om alle schijn in de kiem te smoren, kleven (Sli,xe?) andersgezinden als om prijs  hun eigen fouten op de neuzen van wie niet naar hun pijpen danst…
Net als in de papschool, troosten ze daarmee alleen zichzelf, maar beseffen niet ens hoe belachelijk zij zichzelf daarmee maken. Hebde gij dat ook nog onthouden: al wat ge van mij zegt, da zijde zelf….
Francken Theo heeft volgens mij dus met zijn antwoord over deze valsse insinuaties een fantastisch punt gescoord op het internationale schaakbord…      
Wait and see!                                                                                                                

O U V E R T U R E  
OPUs  B A R D O L LI N O
(A N DANTE)
*
Ze draaien gelukkig in Madrid hun plaat nog niet helemaal op de golflengte als iHitler-Duitsland in de jaren ’30. Maar dat komt nog. Vooral als we hen overal aan de Macht laten. En meer zeg ik niet.
Madrid draait inderdaad dezelfde melodie als voorgezongen door de Broekzèlse lapzwanzers van de EU Verenigde Natie-Staten. Want daar weet men zeer goed (want Nazi-Globalisten aan de top), waar eerst, na Catalonia, de poppeetjes aan het dansen zullen gaan.
**
*
De krant ABC-XYZ zou dus het Begin van de Wijsheid zijn, moest het Spaanse graan de orkaan hebben kunnen weerstaan. In onze Lage Landen weten seedert De Spaanse Furie (1576 en volgende) daar alles van. Het begon met Keizer Karel, notabene een der onzen, zogezegd, en het eindigde met Bloedhond Alva. Al was de latere ‘remake’ met in de hoofddrol Fabiola di Mora y Aragon heel wat genuanceerder. Geen onthoofdingen meer op de Brusselse Grote Markt, maar in de persoon van  de H. Boudewijn, ontmanning van der Coburger Voortplant-obsessie op vreemde bodem.
Deze meest recente Spaanse Furie, had, zoals algemeen bekend, had een ongewenste koningszoon met Italiaanse rots als neef. Deze bedacht voor haar het koosnaampje De Spaanse Heks.
Erg, hé! En wij, we zitten er maar mee
*
*
T E   O N T H O U D E N
OP ONZE VASTE SCHIJF
*
Spaanse krant: "'Vlaams-nationalisten met heimwee naar Hitler beschermen Puigdemont" De Spaanse krant ABC brandt in een artikel dat gisteren verscheen de N-VA helemaal af. Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) atie deelt het bewuste stuk vandaag op zijn twitterpagina en zegt in het Spaans als een neonazi te worden geportretteerd. Hij herinnert de krant eraan dat er nog steeds Catalaanse politieke gevangenen in Spaanse gevangenissen zitten opgesloten.”

Di korte citaat ut het openings-artikel van De Morgen, moge duidelijk zijn: de inktzwarte Spaanse ABC-pot verwijt de lelieblanke Vlaamse leiding dat die zwart ziet. Zelfs ‘n krant als DM vindt dit… van de pot gerukt. Want die brengt alleen de feiten, zonder deze keer de minste commentaar. Wat uitzonderlijk is.
M.a.w. zelfs al mislukt Catalonia om met vreedzame middelen zijn Vrijheid te bevechten, in Vlaanderen houdt het in tegendeel de rijzende ster van Francken Theo niet tegen. Meer zelfs: diens ‘ster” is als de zon in het sterrenstelsel van de anders al zo bekwame Weversgilde.
Ja, U las dat goed, want het is de mening van een overtuigde traditionalist-realist, die met boekhoudersverstand heeft vastgesteld dat in dit on-land, op een zucht van de ontknoping, de Vrijheid moet bevochten worden met de voorhanden zijnde wapens personen. Te midden van de uit onmacht in de modder wegzinkende politieke stromingen, staan de leden van die Weversgilde als bakens in de riviermonding van de IJzer.(****).
**
*
(****)  Dit soort meerpalen in de monding van de IJzer in Nieuwpoort zijn in de volksmond de ‘duc d’albes’, omdat die daar oorspronkelijk op bevel van de Hertog van Alva (Alba) werden geplaatst. Zo ziet U andermaal dat elk nadeel (de Spaanse terreur) se voordeel heb (een veiliger scheepvaart) ….
Die ‘scheepvaart’ d.i. het ’s Lands Bestuur, kan ‘veiliger’ met sterke mannen die zowel de in- als de uitstroom zo veilig mogelijk loodsen naar de open zee, ttz naar de Welvaart.
(Hemelreiker)
Geen opmerkingen: