zaterdag 10 januari 2009

GAZA, GVA en REKENKUNDE

GAZA, GVA en REKENKUNDE
In het Apenland schijnt er een wapenwet te bestaan, die o.a. toeziet op leveringen aan landen ‘die de mensenrechten niet respecteren’, of ‘die grondgebied van hun buren willen inpikken’, of iets in die zin, althans volgens de Gazet van Janssens. Zie hieronder.
Kan best zijn, maar om Israël als zo’n land te bestempelen, is wat kort door de bocht. Zodanig kort, dat de schriftsteller van het artikel stootert (1) tegen de vangrails en zich verslikt in zijn cijfermateriaal. Ons Apenland levert wapens aan Israël voor 5,4 miljoen € in totaal waarvan 10 miljoen € door Sabca in Brussel en de rest door OIP in Oudenaarde.
Dat komt er van als men niet meer weet hoe zich in welke bochten wringen, om toch maar bijgekleurde berichten te verspreiden. Alles is goed, als Israël maar op een negatieve manier kan in beeld gebracht worden….Foei! Joden zonder mensenrechten! En nog ‘foeier’ Joden die land inpikken van die arme Arabieren…Dat doet mij bijna denken, dat de schriftsteller gesponsord wordt door de AEL;;;;
Trouwens nooit geweten dat het lieve provinciestadje Oudenaarde met zo’n gevaarlijke dingen bezig was! Of zou OIP een firma zijn zo ongeveer lijk Barco (Kortrijk) die computeronderdelen fabriceert? Dan is ‘Solingen’ die aardappelmesjes fabriceert eveneens gevaarlijk! En zo zou de cirkel rond zijn: Nazi-beesten die nu wapens leveren aan de Joden….Hoe dat GVA dààr niet aan gedacht heeft!


België is de vijfde grootste wapenexporteur van Europa. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische onderzoeksinstelling Groupe de Recherche et d'Information sur la Paix et Sécurité (GRIP).In 2007 stuurde ons land voor 5,4 miljoen aan wapens naar Israël. Frankrijk, Duitsland en Roemenië zijn de grootste leveranciers van Europa.
Dat we voor zoveel geld aan wapens exporteren naar Isräel is geen nieuwigheid. Tussen 2003 en 2007 was ons land al goed voor 23,3 miljoen aan leveringen. In 2005 bedroeg dat cijfer zelfs 14,2 miljoen euro.
Het Brusselse bedrijf Sabca (10 miljoen euro) en het Oudenaardse OIP zijn de belangrijkste leveranciers.
Niet legaal
"Die wapenleveringen zijn niet wettig, aldus Ines Louwagie van Vredesactie. "In principe zijn leveringen aan landen die mensenrechten schenden of die territoriale aanspraak maken op een ander land, verboden of kunnen die zeker worden tegengehouden."
"Dat staat ook zo in onze wapenwet ingeschreven, maar we merken dat er in de praktijk weinig in huis komt van dit verbod op leveringen aan dit soort regimes. We zitten dus met een duidelijke overtreding van de principes die in onze wapenwet zijn ingeschreven."

(1) Stooteren is een nieuw, door mij ogenblikkelijk ter plaatse uitgevonden werkwoord, dat geluidnabootsend wil zeggen: tegen iets aan stoten, en schrapend blijven schuren. Een beetje zoals een ijzeren balletje in een flikkerkast op een videao-game tussen flikkerende lichtjes van hindernis naar hindernis naar beneden stootert….Hoe meer contacten, hoe meer punten. In casu de Gazet van Janssens, hoe meer builen.

Geen opmerkingen: