vrijdag 23 januari 2009

MAROKKAANSE WONDEREN ZIJN DE WERELD...

MAROKKAANSE WONDEREN ZIJN DE WERELD….

Eerlijk is eerlijk. Gisteren besprak ik hier de vraag en/of de intentie voor moslim-aanwezigheid op de Auschwitz-herdenking in Amsterdam, voor nu morgen. Ben misschien te voortvarend geweest in mijn oordeel. Want zie, vandaag verschijnt de toezegging dat ‘ze’ zullen aanwezig zijn. Dat is nog altijd wel in de toekomende belovende tijd….Zullen zijn, is nog altijd niet ‘zijn’ of ‘geweest zijn’….
Ben benieuwd of ik maandag de bevestiging + het aantal aanwezigen zal vinden…..

Marokkanen geven gehoor aan oproep en zijn bij Auschwitz-herdenking

Marokkaanse organisaties roepen Marokkanen in Nederland op om morgen naar de Auschwitz-herdenking in Amsterdam te gaan. Zo willen ze hun respect met de slachtoffers van de Holocaust betuigen.
De Marokkaanse organisaties geven gehoor aan de oproep van minister Van der Laan voor Integratie. Die vroeg joden en moslims zondag naar Amsterdam te gaan, om meer begrip te krijgen voor de achtergronden van elkaars verdriet. De Marokkaanse organisaties hopen dat hun respect en solidariteit bijdraagt aan meer begrip van joodse zijde over hun boosheid over het lot van de Palestijnen.
Premier Balkenende heeft gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap en van moslimorganisaties. Volgens de premier is in beide bijeenkomsten de bereidheid tot wederzijds respect en verdraagzaamheid uitgesproken.
Bron Wereldkrant - BVN

Geen opmerkingen: