maandag 19 januari 2009

GREGORIU NEKSCHOT

GREGORIUS NEKSCHOT

Waarom moeten die 2 nu juist boven de Moerdijk hun wierg hebben staan hebben? Eerst geenStijl.nl, en dan Nekschot. Bij onderstaand stukje alleen een afstandelijk zwijgen.
Maar een luid applaus voor de term Oude Media! Hierop zal wel geen copy right staan en derhalve zit een nieuwe term opgeslagen in mijn menselijke vaste schijf.
Heerlijke mensen, die Hollanders!

17-01-09
12:07:48, Categorieën: Nieuws
Schizofrenie

Het conflict in het Midden-Oosten - lees: Joden versus moslims - is een religieus conflict. Alstublieft. Het verlies aan ‘heilige islamitische grond’ - lees: Palestina - zal Joden nooit worden vergeven. Al ruim vijfhonderd jaar mekkeren moslims volcontinu over het verlies van El-Andalus in Spanje, kunt u wel nagaan. We staan in het Midden-Oosten dus pas aan het begin van eeuwenlang gedoe.
In een religieus conflict worden alle registers opengetrokken. Wie op You Tube kijkt - de Oude Media zullen het u, uiteraard, niet laten zien - kan genieten van alle mogelijke vormen van propaganda. Zo zijn er onder andere interessante filmpjes te zien van Hamasleden die krijgszuchtige taal uitslaan en raketten lanceren.
Aan de andere kant trakteert Hamas de mensheid op kinderlijkjes en hyperventilerende oma’s - dagelijks breed uitgemeten door de Oude Media, u kent de beelden wel. In gewone mensentermen: een mixed message van Hamas.
Duitsers en Japanners legden zich uiteindelijk neer bij de nederlaag in 1945, en wentelen zich thans in vrijheid, welvaart & voorspoed. Religieuze types daarentegen kunnen om de een of andere reden slecht overweg met nederlagen. Als we het duiden in psychologische termen: de religieus geïnspireerde medemens heeft moeite met de realiteit en een gespleten persoonlijkheid is dan het onvermijdelijke gevolg. Niet geheel toevallig dat profeten stemmen horen in hun hoofd.
Traudl de Jonge
Historica

Geen opmerkingen: