vrijdag 26 juni 2009

DE HAAT HEEFT EEN GEZICHT GEKREGEN



DE HAAT HEEFT EEN GEZICHT GEKREGEN


Ruim ton subsidie voor charmeoffensief moskeeën
woensdag 24 juni 2009 17:52
Tien Marokkaanse moskeeën in Amsterdam krijgen 112.000 euro subsidie van de gemeente om aan hun imago te werken. De moskeeën willen transparanter worden, hun relatie met de buurt verbeteren en radicalisering onder moslimjongeren bestrijden.
Lees ook de blogs
• Laat mij als imam preken in As-Soennah moskee
• Lege kerk, volle moskee én een Marokkaanse wijk
• Doet u mij ook zo’n moskee!
• Doe iets aan schimmige moskeeën en imams!
• Essalam-moskee? Bokito-moskee bedoel je!
• Westermoskee: Job Cohen heeft monster gekweekt
Dat staat in het vandaag verschenen plan Voorkomen is beter dan genezen van de Unie van Marokkaanse Moslim Organisaties Nederland (UMMON), de Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland en ACB Kenniscentrum.
Gesprekken
De komende twee jaar organiseren de moskeeën ‘activiteiten in de buurt’. Ook krijgen ze allemaal een eigen website. Zo moet duidelijk worden wat zich in de gebedshuizen afspeelt. Als onderdeel van het project – dat twee jaar loopt – krijgen moskeebestuurders ook trainingen om radicalisering beter te herkennen. Verder worden voorlichtingsavonden, gesprekken over ‘gevoelige onderwerpen’ en 'multiculturele' bijeenkomsten georganiseerd.
Imam op school
In het plan staat ook dat de moskeeën betere contacten moeten opbouwen met jeugd- en onderwijsinstellingen. Bestuurders en imams moeten daar op bezoek gaan om moslimjongeren te stimuleren hun diploma te halen. De ruime euroton waarmee de gemeente Amsterdam het project subsidieert is afkomstig van het ministerie van Binnenlandse Zaken en bedoelt om radicalisering op gemeenteniveau te bestrijden. De moslimorganisaties hebben ook subsidie aangevraagd bij de provincie Noord-Holland om het charmeoffensief buiten Amsterdam te kunnen uitvoeren.
Door Luc van Kemenade
Bron Elsevier

Commentaar
Een collectieve verdwazing is over Europa nedergedaald. In NL zegent de Overheid met milde hand, en in Antwerpen preekt men de haat op school!…Daar heeft de haat een gezicht gekregen….En zelfs een naam….

Geen opmerkingen: