.
Polderland, de dag nadien…
Even diep ademhalen en dan een frisse duik nemen. Het eet-festijn dat in Polderland wordt opgediend, is ook beschikbaar bij ons. Gewoon even afwachten. De plaatsen aan tafel worden toegewezen bij de eerstkomende gemeente-verkiezigen. Net als in Polderland.
Maar de dis wordt slechts opgediend na de eerstvolgende parlemnts-verkiezingen, als eenmaal de periode van roestige vastheid zal voorbij zijn. In Polderland is dat al heel gauw…
We leven in een geleide democratie naar Sovjet-model : zullen uitgesloten worden : in Polderland, de winnaars van de verkiezingen, de Wilderse Vrijheid-strijders, net als bij ons, de Vrijheid-strijders van het Vlaams Belang. De kruk echter, gaat net zo lang te water, tot ze breekt.
Zou het kunnen, dat DE NEDERLANDEN als geheel, samen het voortouw nemen in de DEMOLSIMISERING van het Vrije Westen? Het ziet er vandaag naar uit, dat de wereld de adem inhoudt. Klaar om te helpen? Reconquista or no reconquista, that’s the question!
Het is in ieder geval een teken aan de wand, dat er een hoopvol kantel-moment in de Geschiedenis nadert : waarom immers zou Mohbama zo ineens vriend Turkije affronteren door de Armeense genocide te beklemtonen? En waarom zou er, eveneens onverwacht, een Moslim-gezagdrager (maar ze zijn daar met zovelen gezangdragers!) een FATWA uitspreken in de verkeerde richting, namelijk teen hun eigen terroristen? Dat is maar al te doorzichtig!
Enfin en conter-enfin, er staan ons spannende tijden te wachten….
Free Lunch
DRNOMAD - 04 MAART 2010
Vastgebonden aan mijn stoel. Mijn vrouw had instructies gekregen om mij niet los te maken, wat ik haar ook smeekte. De hele avond gevochten tegen het verleidelijk gezang, waarbij de touwen diep in mijn armen sneden. Dat krijg je ervan als je op donderdag alvast bier koopt voor het weekend. Onbereikbaar zingende blikjes in de koelkast is de nachtmerrie van de man.
Een ervaring met meer diepgang dan het slotdebat van de Gemeenteraadsverkiezingen.
Wat een armoede. Daar zaten ze dan, vermoeid, klaar om oppositie te voeren tegen de man die niet kwam. Het zootje ging zoals gewoonlijk weer even de poet verdelen. Poet die er niet is.
De afwezigheid van Andre Rouvoet bij het slotdebat viel niemand op. Dat de NOS zweeg over het wel/niet bestaan van een SGP-verkiezingsfeestje, is iedereen ontgaan.
De economie staat op instorten. De Staatsschuld stijgt met 35 miljard per jaar. En iedereen die geld krijgt van de overheid is heel erg belangrijk, dus daar mag je absoluut niet op bezuinigen.
Hedgefondsen gokken op de val van de Euro. De mini-economie van Griekenland is niets. Italië is het echte probleem. Schrikbeeld voor onze toekomst zijn de Amerikaanse burgers die door de schuldcrisis tegenwoordig in tentenkampen wonen. Als de wereld vergaat, gebeurt dat in Holland 50 jaar later. Ons vernieuwde vertrouwen in de economie is gebaseerd op lucht.
Het slotdebat van de Gemeenteraadsverkiezingen heeft bewezen dat de aanwezige politici, eigenlijk geen ideeën hebben dat groter is dan de kleur van de brug.
Verondersteld dat politici zoveel mogelijk hun stinkende best doen, is de besluiteloosheid van Balkenende 4 het beste wat Nederland kon krijgen na de Tweede Kamer verkiezingen van 22 november 2006. Een stapel patstellingen op conflicterende belangen. De peilingen geven aan dat Nederland op 10 juni geheel onregeerbaar zal zijn. Op het moment dat de grootste economische storm in tachtig jaar –nog steeds- op ons afkomt, gaat Nederland politiek een periode in van Nationale Impasse.
Hoe komen we hier uit? Halsema liet bij het slotdebat merken dat zij op zijn minst in deze vraag geïnteresseerd is. Steeph van Sargasso is in dezelfde vraag geïnteresseerd op zijn eigen manier, “Geen tijd voor een nieuwe ideologie”. Behalve een goed idee moet een ideologie de wereld indelen in goed en fout, zodat het individu de kans krijgt om te bewijzen dat hij deugd, essentieel om mensen te motiveren. Een ideologie moet verbroederen, door bevestiging van het goede van “ons” en de strijd tegen het foute van “hullie”. Een ideologie moet iets altruïstisch, onbaatzuchtigs hebben, want dat hoort bij de Westerse cultuur. En een ideologie moet integer zijn, misschien niet zonder kritiek, maar wel van onbesproken gedrag.
De huidige ideologie in Nederland is: Free Lunch. Iedere dag belt er wel een oudere vrouw naar Talk Radio om te zeggen dat “ze” eens aan de ouderen moeten denken. En anders belt er wel een leraar die waarschuwt voor de afbraak van het onderwijs. En niet weg te denken is de wetenschapper die beweert dat er meer onderzoek nodig is. De ideologie is: het geld moet naar mij.
Hoe komen we hier uit? Nou, we komen er niet uit. Het is niet zo dat mensen geen tijd hebben voor een nieuwe ideologie, mensen willen geen nieuwe ideologie. De (semi)-intellectueel kan filosofie X opdreunen in de kroeg zoals hij wil. De volwassen lager en middenklasse (kiezers!) zal buiten het levensplezier vooral kijken naar het banksaldo, voorzieningen en de veiligheid in voor- en achtertuin. De Nederlander gelooft in Free Lunch. Dat is precies waar het slotdebat van de Gemeenteraad verkiezingen over ging; het verdelen van de poet.
De mensen *proberen* zich te verplaatsten naar de politieke vlag die het beste hun deelbelang vertegenwoordigt. Ze hebben zeker afscheid genomen van de politieke vlag waar niks te halen valt. Geen wonder dat het land zo verdeeld is.
Aangezien de overheid drijft op de economie, zal de politiek de economie moeten volgen. De economische crisis is de wal die het schip keert. De Free Lunch-partijen hebben al aangegeven dat ze eigenlijk geen behoefte hebben aan substantiële veranderingen. Ze doen liever alsof de economische crisis maar korte tijd duurt en dat we “even” door de zure appel moeten heen bijten. Binnenkort is alles weer bij het oude. Nonsens natuurlijk.
In dat opzicht zou het alleen maar goed zijn als dit land onregeerbaar wordt. Free Lunchers kunnen onder die omstandigheden niet goed functioneren, en dat is precies de bedoeling. Wat ze ook beloven in de verkiezingscampagne, partijen met Free-Lunch in het DNA zijn en blijven gevaarlijk voor economisch herstel en ook voor het individu. En even onthouden voor de komende verkiezingscampagne: de belofte van een politicus is niets waard.
Bron Het Vrije Volk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten