dinsdag 16 maart 2010

NAAST BHV IS OOK DE NMBS TE SPLITSEN

.








Kristal-helder blikt weer
Dat er twee landen zijn.

Het ene maakt goede sier
(luxe rijtuigen, megalomane stations
in Liège en in Mons) altijd en
overal wafel-ijzer politiek, sabotage
als Vlaanderen er beter zou van worden

En NOOIT genoeg geld afgedreigd…

Kleur-Vakbonden en politici zijn de
beulen die ons Volk naar de
slachtbank leiden.






Seinlicht Buizingen hapert voor derde keer in één maandDM UPDATE

Vanmorgen haperde het signalisatielicht in Buizingen voor de derde keer in één maand tijd. Een eerste defect veroorzaakte precies vier weken geleden een frontale botsing tussen twee treinen en 18 doden.

Vorige week donderdag nog reed een treinbestuurder door het rode licht in Buizingen omdat het lichtsein opeens defect was.

Deskundigen van het parket van Brussel en Infrabel onderzochten gisteren het seinsysteem in Buizingen. "Wanneer een lichtsein defect raakt, springt het uit voorzorg automatisch op rood", preciseert een woordvoerder van Infrabel.

Het incident afgelopen donderdag werd door de NMBS niet gecommuniceerd naar de regering. "Er was op geen enkel moment enig gevaar", zei de NMBS. Het nieuws lekte pas uit toen vakbonden afgelopen weekend langzaamaanacties aankondigden uit protest. Politici reageerden woedend dat de NMBS hen niet rechtstreeks inlichtte.

Vervotte overlegt over veiligheid
Het overleg dat minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte heeft opgestart met de ceo's van de drie spoorbedrijven en de vakbonden heeft tot een gemeenschappelijke tekst geleid over wat kan gebeuren in verband met de veiligheid en over de versnelling van de implementatie van het veiligheidssysteem TBL1+.

Volgens de Franstalige socialistische vakbondsman Gerard Gelmini zal minister Vervotte de tekst morgen voorstellen. (belga/edp/tw)
15/03/10 14u14 De Morgen

Geen opmerkingen: