donderdag 11 maart 2010

DRIJVENDE TUINEN TEGEN OVERBEVOLKING

;

















Belg tekent futuristische oplossing voor watervervuiling


Het ziet eruit als een ruimteschip uit een science-fictionfilm, maar dit coole vaartuig zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor het probleem van de watervervuiling in rivieren en kanalen.

Belgisch project
'The Floating Garden' of 'De Drijvende Tuin' is een project van de Belgische architect Vincent Callebaut. Voor dit project tekende hij de Physalia, een boot in de vorm van een walvis die is ontworpen om passagiers te vervoeren over de Europese waterwegen en tegelijkertijd al het water op zijn weg te zuiveren.

Physalia physalis is overigens de wetenschappelijke naam van het Portugees Oorlogschip, de grootste kwal die in onze wateren kan voorkomen, een beest met tentakels die 30 meter lang kunnen worden.

Zelfbedruipend
De indrukwekkende groene machine produceert genoeg energie om zichzelf te voorzien en om een grote collectie planten aan boord in leven te houden.

Volgens Callebaut is de Physalia een amfibievoertuig dat vooral bedoeld is als ontmoetingsplaats. (ee) in DM

(*) Zie www.idealize.nl/.../

Digitalia denkt :

dringend mee voortdoen. Binnen enkele jaren kunnen zowel onze rivieren, kanalen als de Noordzee gewoon BEWOONBAAR zijn !!!
Kunnen we daar ruimte scheppen voor ‘nutteloze eters’, om met 2 woorden een oud Duits socialistisch idee verstaanbaar te maken.
Zo’n eilanden had hun Chef, de eenzame man op de
Obersalzberg
moeten hebben!
Dan was gans Europa, toen al!, een gonzende oase van gezonde werklust.
De rest, de niet-werklustigen?? Afgesleept naar beter oorden! En onderweg alles opgeruimd wat misstaat
in het milieu!
Misschien zou een en ander kunnen remorqueerd worden door gallei-schepen, waar aan de riemen, alle soorten misdadig tuig.
Dat zou pas het nuttige aan het aangename koppelen zijn!

Geen opmerkingen: