vrijdag 20 december 2019

1 GUVAAL

 1 GUVAAL
**
*
20-12-2019
Vuye’s recept
**
v & w
*
   Na de harde woorden van Magnette (SP), die de N-VA een staatsgevaarlijke partij noemde en Jean-Luc Crucke (MR), die vond dat de Vlamingen de Walen als ‘Untermenschen’ beschouwen, plus daarbij de vaststelling van Demotte dat SP en N-VA nooit zullen samenwerken in eenzelfde regering, kan er daardoor geen federale regering gevormd worden zonder de SP noch een Vlaamse zonder de N-VA. Het enige alternatief blijft dan nieuwe verkiezingen, waarop aan Vlaamse kant alleen het Vlaams Belang zich zal verheugen. Volgens de laatste peiling van Het Laatste Nieuws, VTM en RTL – volgens mij, maar ook volgens
**
Kaaiman (!)

- de meest objectieve bevraging in de Belgische politiek - haalt het VB nu al evenveel stemmen als CD&V, SP.a en Open VLD samen.
   In deze rubriek heb ik al meerdere keren geschreven dat de formule om Belgische federale regeringen te vormen niet meer werkt en dat er iets anders moet worden uitgevonden. Ik had het dan over een direct gesprek tussen de gewestelijke deelregeringen, maar dat kan ook iets anders zijn. Want er kan nl ook e.e.a. veranderd worden zonder staatshervorming.
**

*
Hendrik Vuye en Veerle Wouters,
*
de zogenoemde fractie V&W, die uit de N-VA zijn gestapt; hebben daarover een boek geschreven: ‘Sleutels tot Ontgrendeling’, waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe we voor een deel van onze Vlaamse aspiraties helemaal geen hervorming nodig hebben. Vuye is een grondwetspecialist die, nota bene, doceert aan de universiteit van Namen en Wouters is handelsingenieur die informatica en economie doceerde.

   Mochten er nieuwe verkiezingen komen – een nieuwe modetrend zou men zeggen (in de UK 4x in 5 jaar, in Spanje 4x in 4 jaar en in Israël zelfs 3x in één jaar) en de Vlaamsnationalisten in Vlaanderen eindelijk meer dan 50% halen in hun eigen regio, dan houdt niets hen tegen de artikelen van de Wet, die volgens V&W geen staatshervorming hoeven, te realiseren.
‘Sleutels tot Ontgrendeling’ is uitgegeven door Doorbraak, de website van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). 231 blz met een uitvoerige bepaling van alle begrippen ter zake.
*
NASCHRIFT
*
Mijn God, wat ’n opluchting. Na meer liefst vijf (5) volle dagen en nachten is ‘m weer daar. Met op meer dan volle kracht vooruit! Was er gewoon even van tussen uit geknepen. Moet kunnen. We leven tenslotte in een soort vrije… ’Staat’. Wat bijlange nog niet hetzelfde is als leven in een onafhankelijk en vrij ‘Land’.
Een Land dat ligt tussen de Zee en (rond) de Schelde.
Het verschil van de differentie is, dat thans bespreekbaar geworden gebied aan de overkant der Taal- en Profitariaatsgrens…
**
*
Allez, ’t is goed. De maten zij blij en mijn archief geraakt gestoffeerd met straffe kost.
Ende goed, alles goed.
Tot morgen?
*
Maar eerst nog dit. Die uitspraak van Jean-Luc Crucke (MR), de opvolger van Sjarel Premier, thans sedert 1 December de Hoogmoedige EUSSR President
Met 5 gepantserde dienstwagens + chauffeur en een ‘Staf’ van maar liefst 80 medewerkers, … dat stuk onbenul van ene Zaan Loek Crukkevent, draait met zijn uitspraak dat wij Vlamingen, zijn Waalse rasgenoten als ‘Untermenschen’ zouden behandelen, draait die redenering gewoon om.
Een kwalijke lelijke maar o zo doorzichtige werkwijze van Slinx, Schots en Scheef. Schreef ik hier al regelmatig neer. Remember?
Zeg van een ander wat ge in de grond zelf zijt, zo voorkomt ge om datzelfde verwijt op de eigenste Slinxe nek te krijgen.
Hebben ze nog geleerd bij Nonkel Dolf van het 3de Reich…
Losse flodders, maar ter waarschuwing daar ze misschien wel eens als ’t er op aankomt, het eerste schot zouden kunnen sch..ten in hun broek?
*









Geen opmerkingen: