dinsdag 31 december 2019

12 VTIMMEKE SLIMMEKE

*
12 VTIMMEKE SLIMMMEKE
**
01/01/2020
**
*
Het Nagelmannetje.
**
*
Early in the morning.
Wat ge-grasduind in ‘the clouds’. Slapen bepaalde mensen dan nooit?
‘Grasduinen hoog in de open natuur: is dat misschien iets voor binnenkorrt? Als Hert World Wide Web- mensdom, de soort zelf dus, zal vervangen geworden geweest zijn door A.I…. Vrij als een vogel. Het is te mooi om waar te zijn. ’t Zijn lijk Davids psalmen. ’t Is lijk orgeltaal, zou G.G. gedicht hebben.

A.I. (spreek uit: Iieee Aaai): dat is dan het begrip waar de mens ooit zichzelf zal her-uitgevonden hebben. Om ’n beetje.. God gelijk te zijn?
Who ‘nows?
Of om de Schepping helemaal van opnieuw te her-beginnen. Zodat we terug naar het Universum kunnen terugkeren. BACK INTO THE FUTURE. Waar we, volgens de Joos-Christelijke Bijbel, dan ook van in den beginne vandaan zouden komen.
.. ‘en het Woord is Vlees geworden… Het kwam onder de Mensen en die aanvaardden het niet.
**

*
Dedjù toch!!!! Quelle misère!!!!

Want, zullen we dan ook onze vrouwen mogen meenemen?

In voorkomend geval, zullen al die frisse jonge maagden goed uit hun doppen dienen te kijken. Voor de daar rond fladderende H. Geestjes. Die zijn overal. In de Hemel, op de Aarde en op alle plaatsen. Het zijn instincten m/v als Goden op zichzelf.

Wete nog? Da was ooit een zeer belangrijke vraag uit de Mechelse Catechismus. Mens, waar is de tijd!!!!
En al dat ‘van buiten leren’. Was dat wel ergens goed voor? Van de 10 Geboden Gods schieten er nog amper 2 over. Niet doen noch stelen. En zelfs daarop staan slechts voorwaardelijke straffen. Of gedwongen werkuren. Liefst niet te veel. Zodat er nog tijd over blijft om 3 keer per jaar op ski-vakantie te gaan.

How they dare!!!
**
*
Vraag aan de lezer. Wat verkiest U het liefst? De Leer van de Zachtmoedige uit Nazareth, weliswaar met tijd en boterhammen en heel veel inspiratie uitgegroeid tot Wereld Godsdienst. In ‘close-up’ genomen met die andere Beschaving die maar liefst honderden Nobelprijzen wint. En maar niet uitgeroeid geraakt.
**
*
De tweede keus is de Leer van diene woestijnrover uit de jaren 630 nà X, die zijn Volk leerde te vuur en te zwaard alles en iedereen rond zich te onderwerpen. Liefst ook ondereen zichzelf uitmoordend. De materiële bewijzen liggen voor en zijn niet eens te overzien. Kromzwaarden zijn gevaarlijk. Hun scherpe punten wijzen ahw naar zichzelf. Uiteraard.
Diezelfde volkeren, nog even arm als Job, de Profeet uit de Bijbel, dringt zich al een tijdeke op in al onze streken. Daarbij dapper gesteund door Slinkx, Schots en Scheef of door ander tuig van de richel. De Bazen van ginder achter echter in hunnen immensen bak met zand, boeren zichzelf en hun verre nageslacht stinkend rijk. Door ondergronds de wereld rond in pijpleidingen hun stinkende pietrol te verkopen. Gas & olie, die ze daarenboven gratis en voor niks uit de ondergrondse moederschoot van de vrije natuur oppompen.
How they dare, niewaar Gretchen Langkous uit Zweuden?
*
NASCHRIFT
*
Van ‘iets durven’ gesproken.
Nu vraag ik m’n eigen ineens toch af, hoe dat nu zit met dat Carnaval-Geval daar in Olscht.
Na de kaakslag aan het spreekwoordelijke Godsvolk die jullie het Europees Erfgoed heeft gekost: wanneer nu de beurt aan dat andere ‘Godsdienstvolk’ dat hier in onze landen danig goed gepamperd wordt door de Verlichte Grote Verstanden à la Märkel de Engelachtige… Manipuleren en pamperen staat in dat geval gelijk met .. het camoufleren van uitwerpselen.
Er is dus stront aan de knikker.

Jullie doen dus maar, daar in dat soort Zottegem van jullie. Één Goede raad. Zorg voordien voor de vereiste ambulances. Want die kromzwaarden, weet U, zijn écht scheermes-scherp.
**
*
Bommen en granaten kunnen, in de verkeerde handen, ook zeer tot uiterst gevaarlijk zijn.
Vooral goed uitkijken naar bom-auto’s, zelfs al zouden die ge-vermomd zijn als…politie-voertuigen.
U weet: geslepen, dat zijn dat soort Flikken wel…
*
Errare humanum est. Geloofd zij Jezus Christus. Amen.
‘k Zal het nooit meer doen, Eerwaarde Biechtvader…
**
*




Geen opmerkingen: