donderdag 26 december 2019

6 VTIMMEKE SLIMMEKE

AA






6 VTIMMEKE SLIMMEKE 6
**
De VÉRTÉ?
Daar spreek kik niet mee.
*
Ach, Ma, gij die, als we nog klein waren (j/m) zo goed naar ons kon bliksemen: zendt nu eens een paar ferme donderslagen naar de Grote Baas in Rome, dat die zijn schaapjes beter aan de leiband moet houden!
Dat ie moet ophouden ons lastig te vallen om altijd maar meer de Barmhartige Samaritaan uit te hangen. Want ze snijden ons met de dag rapper de keel over. Zelfs de Fatima’s.

Sorry voor het storen.

En nu ge toch bezig zijt, geef er Mgr De Kesel in Mechelen er ook maar eens goed van. Nog meer goedertieren zijn voor deze ‘vreemden’: waar houdt dat op?
*-*-*-*
IS-STRIJDSTER uit A’pen: ja, ze wil VRIJ. Alles is beter dan in Syrië in een strafkamp te verhongeren. Het vonnis om 5 jaar uit te zitten wegens ‘het opnemen van de wapens in vredestijd tegen een bevriende Natie’ wil ze niet langer protesteren. Ze zal haar straf ondergaan. Zo gauw als ze terug mag komen. Om dan achteraf, volgens haar
Advocaten, zich voorbeeldig te gaan gedragen in onze van diversiteit bulkende samenleving. Leve de anarchie!
Kortom, ze gaan alle twee, die zussen, hun leven ver-christelijken.
En gij gelooft dat?
*-*-*-*
De Congo.
De MR knoopt, met Jessekeduie, opnieuw diplomatieke betrekkingen aan met Kinshasa.
A qua bon?
Wat zou Dante Allighieri daar een mooi stuk ‘Comedie dell Arte’ kunnen over schrijven…
*-*-*-*
Wo 26 dec ‘19
Avondhoernaal
  • BREE: kritiek op Wegen en Verkeer. Nog geen jaar geleden was het kruispunt heraangelegd: reeds 8 zware accidenten sindsdien. Méér zelfs dan vroeger! Inwoners vragen om een rond-punt!
  • Wolf August doodt 1 lama, ander zwaargewond in Balen. Ze zaten in een hoge omheining, maar wolf kroop eronder door. Is een wolf belangrijker dan mensen? Mensen die wolven beschermen, stonden gisteren lachend de TV te woord. Mensen moeten nog meer beveiligen, maar wolven moeten blijven, en dat terwijl men in het zuiden van Europa (Spanje) wolven doodt wegens over-populatie!!! Het Kerstmaal van de wolf was super, wat zal zijn nieuwjaars-diner zijn?
  • In Australië valt de eerste regen, maar niet genoeg om vuren te blussen. En zeggen dat het weekend terug zeer heet wordt.
  • De middernachtsmis in Brussel: veel volk! Mgr. De Kesel zegt in zijn homilie dat de tijdsgeest tegenwoordig : angst en psychose is.
  • Paus in Rome had voor een ‘onbaatzuchtige liefde’ voor alle kleuren.
Orbi et urbi!
  • De tweeling-panda’s hadden hun eerste wandeling buiten, samen met hun moeder Kiwahwah . Is te vergelijken met de eerste schooldag van onze kinderen, aldus de woordvoerster van Para Daiza.
  • op de trein Brussel-Luxemburg stapt een dronken man op. Tuut! zie de trein en de statie reed door. De begeleider wil hem uit de trein zetten, en dit gaat niet zomaar. Toen de man dan uiteindelijk toch van de trein sukkelde, viel hij tussen het perron en de kaai. De trein vertrok toch. De man, een Waal, werd dan uiteindelijk uit zijn netelige positie gehaald maar overleed later.
  • Prins Laurent bezoekt een asielcenter in St.Truiden. Er waren 150 getinte kinderen.
  • De ‘Ostendaise-’ oester is terug in de spuikom van aldaar. Tot 1960 waren er aldaar veel oesterkwekers, maar dan was er een bacteriële infectie, en weg waren de oesters. In 1995 heeft iemand de moed om daar opnieuw te starten met oesters kweken. Nu functioneert het goed, en werkt hij samen met zijn dochter. Voor een eetbare oester zijn er 3 à 4 jaar nodig. Het menske zelf lust ze niet: ‘de structuur’ van die lekkernij bevalt haar niet. Mij wel, zulle!
  • Queen Elisabeth, 93j, pleit voor meer verdraagzaamheid. Tussen haar kleinzonen William en Harry botert het ook al niet meer!
  • Valparaiso in Chili getroffen door hevige branden. Reeds 150 huizen vernield. Aangestoken door de felle wind. Het centrum van die stad ervan is Wereld Erfgoed!
Net als in Australië gaat het om brandstichtingen. De politie volgt een spoor.
Er vallen koppen. Meer dan één. Sultan Erdogan is zeker van zijn stuk: de hoofdschuldige zit in Amerika.
  • Sebastopol: eerste trein over de langste brug ter wereld! Poetin is in de wolken. De hoernalist zelf zit in zak en as.
  • Kevin Spacey, beschuldigd van seksueel misbruik, plaatst een raadselachtige boodschap in de vorm van een video op de sociaal media. Waar die dingen toch allemaal goed voor zijn!
  • In Antwerpen in het St.Vincentiuskliniek heeft het eerste kerstkindje een kleurtje. Moeder kan met moeite enkele woordjes Vlaams. Daarna volgden er daar ter plaatse nog 4 babytjes. Maar die mochten we niet zien. De racisten!
  • Op ÉÉN (en dezelfde): Kerstavond bij de “Welvaarts”. In Wietschaete. Prachtig!
  • Toon Aerts, Belgisch Kampioen, moet tegen wil en dank, veldrijden niettegenstaande 4 gebroken ribben. Wat geld toch allemaal doet! ‘t Blijft zelfs bij bepaalde mensen aan de ribben plakken. Tommeke, Tomme, Tommeke!

KRANTENKOPPEN 26/12/19

1)   Teruggekeerde IS-strijdster legt zich neer bij veroordeling
Vandaag om 11:11 door wle zenders. Bron: BELGA/ DE Standaard
Teruggekeerde IS-strijdster legt zich neer bij veroordeling
Fatima Benmezian (archiefbeeld) Foto: BMF
Fatima Benmezian (24) zal dan toch geen verzet aantekenen tegen haar veroordeling bij verstek tot vijf jaar cel voor haar deelname aan de activiteiten van terreurgroep IS. Haar zus Rahma (31) tekende wel protest aan: haar zaak komt in Maart voor.
Dat melden de advocaten van de twee in november teruggekeerde vrouwen. ‘Fatima heeft na studie van het strafdossier beslist om afstand te doen van het verzet. Ze wenst zich neer te leggen bij haar veroordeling en wil haar staf op serene wijze ondergaan. Ze beseft dat ze een schuld heeft ten opzichte van onze samenleving’, zeggen haar advocaten Abderrahim Lahlali en Mohamed Ozdemir.

'Verschillende diensten volgen haar nu op en ze wordt ook begeleid door een islammerij -consulent. Ze beseft dat ze een ernstige fout heeft begaan en wil haar best doen om zich terug te integreren in de maatschappij.'
Haar zus Rahma tekende wel verzet aan tegen haar veroordeling. De correctionele rechtbank van Antwerpen zal op 19 maart die zaak behandelen. Rahma B. werd donderdagmorgen door twee politiemensen de rechtszaal binnen geholpen. Ze werd in Syrië geraakt door granaatscherven en kan niet meer zelfstandig stappen. Ondanks haar verwondingen wilde ze toch naar de rechtbank komen om haar rechters in de ogen te kijken.
Ze werd recent tweemaal verhoord door de federale politie. 'Haar medische en psychische toestand lieten dat eerder niet toe. Uit haar verhoor zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Hetzelfde geldt voor haar zus Fatima', zeggen de advocaten.

Sharia4Belgium

Fatima Benmezian werd in mei 2015 bij verstek tot vijf jaar cel veroordeeld in ons land, wegens lidmaatschap van een terreur organisatie. Ook Rahma Bemezian is in 2019 België bij verstek veroordeeld. Hoe radicaal de vrouwen vandaag nog zijn, is niet duidelijk. Daarover doen tegenstrijdige berichten de ronde. Maar vast staat wel dat ze hoorden bij de harde kern van Sharia4Belgium en van IS.

De twee zussen zaten tot enkele maanden geleden vast in Ain Issa, een Koerdisch gevangeniskamp in Syrië. Na de Turkse inval in Noord-Syrië ontsnapten ze. Eind oktober werden ze in Turkije opgepakt, en daar eind november het land uitgezet, terug naar België. Fatima verblijft in de gevangenis van Antwerpen, waar ze geen contact mag hebben met de andere gevangenen. Rahma verblijft nog altijd in de ziekenboeg van de gevangenis van Brugge.
Beide vrouwen betaalden volgens hun advocaten een zware prijs voor hun vlucht uit Syrië. Rahma verloor haar drie kinderen en de partner van Fatima, die haar hielp ontsnappen uit IS-gebied, werd onthoofd.
*-*-*-*
Let wel: deze IS-terroriste heeft feen, ik herhaal, feen uitstaans et OLVrouw can Fatima. Dat verhaal uit Portugal is oude koek!!! Larie en apekool. Die van Portugal kwal om goed te doen. Deze uit A’pen om kwaad te doen.
Ne mens moet immers meegaan met zijn tijd!

2)   Advocaat van Dutroux pleit in open brief voor afschaffing van levenslange gevangenisstraf: “Steriele foltering”

       AW 26 december 2019 10u55 Bron: La Meuse / HLN

“Dutroux is geen monster. Hij heeft spijt”, dixit Bruno Dayez, de advocaat van Marc Dutroux. Onder meer voor zulke opvallende uitspraken werd Dayez door de Waalse krant La Meuse uitgeroepen tot één van de opmerkelijkste personen van 2019. Voor de gelegenheid schreef hij een open brief waarin hij pleit voor het afschaffen van de levenslange gevangenisstraf.

“De vrijlating van de heer Dutroux is voor mij vooral van symbolisch belang”, zo steekt de advocaat van wal. De vrijlating van Marc Dutroux zou volgens hem meteen synoniem staan voor het afschaffen van de levenslange gevangenisstraf: “Net zoals de zaak-Patrick Henry (een Franse kindermoordenaar die in 1977 aan de guillotine ontsnapte, n.v.d.r.) leidde tot de afschaffing van de doodstraf in Frankrijk, zou zijn vrijlating moeten resulteren in de afschaffing van de levenslange gevangenisstraf.”
Vervolgens wijst Dayez op de “absurditeit van het Belgische gevangeniswezen”. Hij stelt dat onze gevangenissen de situatie verergeren zonder de problemen met de publieke veiligheid daadwerkelijk op te lossen. Levenslange opsluiting is met andere woorden weglopen van de problemen – die gewoon blijven bestaan.
Besluit: ligt dat Walenpays op de maan of alleen maar aan de overkant van de RTaal- en Profitariaatsgrens In ieder geval: het is een ander Land. Un autre pays, tu-sais… La Minette la Minou. Et on s’en fou… des femmes, des femmes, qui n’ont pas de trou. De trouw ? Dutroux ?
3) Kerstmis is fataal afgelopen voor een 58-jarige fietser uit Ledegem. De man overleed woensdagavond 25/12 na een val in een gracht langs de landelijke Rollegemsestraat in Oekene (Roeselare).
Het waren de inzittenden van een voertuig die de man en zijn fiets rond 22.30 uur langs de donkere, kronkelende landelijke weg in de gracht zagen liggen. De gracht was gevuld met enkele tientallen centimeters water???? Ze verwittigden de hulpdiensten. Brandweer, ambulance en een MUG-team snelden ter plaatse, haalden de man uit de gracht !!!! en probeerden hem nog te reanimeren. Tevergeefs. De 58-jarige man stierf ter plaatse.
Of hij eerst onwel werd of gewoon per abuis in de gracht sukkelde met zijn fiets, zal verder onderzoek nog moeten duidelijk maken. Op het eerste zicht waren er geen sporen van een voorafgaande aanrijding. Het Kortrijkse parket opende een onderzoek. De politie volgt een spoor. Daaruit is gebleken dat de man na de val in de gracht in het water is verdronken.

**
*
4) Campagne tegen hardrijders kostte € 250.000, maar niemand begreep ze.
Vandaag om 05:00 door Koen Baumers / Gazet van Antwerpen
Snapte u ook niets van de verkeers-campagne met de slogan ‘Word control cruiser’? U was niet alleen. Met die boodschap wilde de Vlaamse overheid ons aansporen om de snelheids-limiet te respecteren. De slogan stond op honderden affiches langs de weg en weerklonk in radiospotjes, alles samen goed voor 250.000 euro. Maar een interne studie wijst uit dat de campagne geen enkel ­effect heeft gehad. “We gaan iets anders bedenken”, klinkt het.
Geen impact. Niet origineel. Verwarrend. In een interne evaluatie is de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) zeer streng voor haar eigen snelheidscampagne. Na de actie rond ‘control cruiser’ hield de VSV een representatieve steekproef en de resultaten waren slecht. En niet alleen omdat vier op de tien Vlaamse bestuurders de campagne niet eens hadden gezien. Want zelfs van die overige zes heeft haast niemand zijn gedrag aangepast.
Nee, nee, nee en nog eens nee.
Heeft u nagedacht over uw snelheid tijdens het rijden? Heeft u anderen erop aangesproken? Heeft u met vrienden gesproken over de campagne? Heeft u een dierbare beloofd om op uw snelheid te letten? Nee, nee, nee en nog eens nee, was bij de meeste respondenten het antwoord. Het woord werd zelfs even vaak gelinkt aan het gebruik van de cruise-control, in plaats van aan de beslissing om minder snel te rijden.
De ambities waren nochtans groot, want ‘control cruiser’ moest voor snelheid worden wat bob al 25 jaar is voor alcohol. Een ‘positief woord’ dat de ‘sociale norm’ rond aangepaste snelheid moest gaan ondersteunen, als tegengewicht voor ‘snelheidsduivel’, ‘trage slak’ en ‘zondagsrijder’. Het ‘begrip’ control cruiser verscheen op 314 affiches langs de Vlaamse wegen, op 10.000 kartonnen borden aan de ramen in 122 gemeenten, in een radiospot, op autostickers en zelfs op de tankpistolen. Alles samen slokte dat een budget van zo’n 250.000 euro op.
“Maar de boodschap is niet goed opgepikt”, zegt Werner De Dobbeleer van de VSV. “Het is duidelijk geworden dat er geen enkel effect was op het gedrag. De woordspeling met cruise-control bleek ook te verwarrend. We gaan daarom niet verder met de term. Wanneer we in oktober 2020 opnieuw een snelheidscampagne doen, is het hopelijk wél met een voltreffer.”
Doordenkers met 120 km/u
“Je moet altijd oppassen met dergelijke doordenkers, zeker als mensen er met 120 km per uur voorbijrijden”, zegt de Vlaamse marketingprofessor Luk Warlop, verbonden aan de Noorse Business School. “Het kan goed gevonden lijken, maar mensen hebben niet de tijd om erbij stil te staan. Reclamebureaus zijn graag creatief, maar dat werkt vaak niet. Wat bij sensibiliseringscampagnes het meeste effect heeft, is benadrukken dat mensen aan hun geliefden moeten denken.”
Dit is een eenmalige tegenvaller, zeggen ze bij de VSV. “We evalueren elke campagne om te weten of ze werkt, door vooraf en nadien een steekproef te doen. We zien telkens dat de attitude van bestuurders na een campagne wél is veranderd, bijvoorbeeld toen we met ‘automodus’ aanraadden om de smartphone aan de kant te leggen tijdens het rijden. Met ‘control cruiser’ is het niet gelukt.”

Toch zinvol

Sensibiliseringscampagnes blijven dan ook zinvol, zegt ook professor Tim Smits (KU Leuven), gespecialiseerd in overtuigende communicatie. “In de reclamewereld werkt ook niet elke campagne: gemiddeld maar 56%. Maar het is bewezen dat campagnes rond bijvoorbeeld rijden onder invloed effect hebben. De bobcampagnes hebben bovendien het voordeel dat ze het gedrag een naam hebben gegeven, wat in een gesprek veel beter werkt. Ook in andere domeinen, zoals roken, hebben sensibiliseringscampagnes een bewezen effect.”

5) Hongerige wolf bijt opnieuw schaap dood in Zoersel
Ewoud Meeusen 25 december 2019 22u43
Zoersel Kaasmaker en schapenhouder Bart De Breuker heeft op kerstochtend een van zijn schapen dood aangetroffen op de Herentalsebaan in Zoersel. Mogelijk was dat het werk van de derde rondzwervende wolf. De weide van familie De Breuker bevindt zich immers amper een kilometer van de plaats waar afgelopen zondag- en maandagochtend twee schapen werden doodgebeten.
De wolf zette de afgelopen dagen Vlaanderen in rep en roer. Op zondag- en maandagochtend sloeg hij toe in de Broekstraat, waar hij zich te goed deed aan twee schapen. Woensdagochtend trof een andere Zoerselse schapenhouder een van zijn dieren dood en aangeroerd aan in zijn wei. Bij de aanval van dinsdagnacht raakte ook een ander schaap gewond.
Lees ook
Derde wolf trekt door de provincie Antwerpen (en valt meteen schapen aan)
Het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) kwam al langs om het nieuwe geval te onderzoeken. De kans is groot dat ook dit het werk van een wolf was, aangezien de weide van familie De Breuker in de directe omgeving bevindt van de schapenweide waar eerder twee slachtoffers vielen.
Wolvenspecialist Jan Loos kan die piste niet bevestigen: “Ik durf niet zeggen of dit opnieuw het werk van een wolf was. In het verleden zijn immers ook al vele schapen doodgebeten door husky’s. Als een wolf dit schaap heeft aangevallen, dan ging hij alleszins chaotischer te werk dan afgelopen weekend. Het wetenschappelijk onderzoek van het INBO zal moeten uitwijzen of het wel degelijk om een wolf gaat, en niet om een hond”, klinkt het.

6) Met de bus naar België, omdat bedelen hier meer oplevert.
Vandaag om 11:00 door Kristof Bohez/Belang van Limburg

Heel wat kinderen komen vanuit Roemenië met hun familie naar hier om te bedelen op straat. Experts kennen het fenomeen als ‘bedeltoerisme’, en raden af om geld te geven aan de gezinnen.
*-*-*
Deze keer geen GROENEN uit Balen, maar wolven. Diene August daar, ne ferme Gust, zo te horen, zoekt (zo zei de ‘spieker’ van dienst) de lekkerste brokkes dat hij kan vatten met zo weinig mogelijk inspanning.
Tiens, dacht ik.
Nu weet ik waar onze ‘Staatsdragende Kleurpartijen’ opgemeld worden.
Pol & Soc? M’n voeten, Gerard!
*-**-*



26 DECEMBER 2019
 

Geen opmerkingen: