zondag 1 december 2019

5317

V


*
Iedereen in dit land (**** of moet ik eerder zeggen ‘binnen deze Staat’?), ja zelfs over de gehele wereld, kent deze beelden. Loopgraven aan de IJzer. En verder, zo ver het oog reikt. Wij, West-Vlaanderaars, herkennen die hellegaten nog het best, want heel ons voorvaderlijk erfgoed ligt ermee bezaaid en doorploegd. We leven er niet alleen boven-op, maar er zelfs midden-in. En nu is het met die Ursula von der Leyen met Baron Bellemans in haar nasleep, hém die al even goed Engels als Vlaams brabbelt, de tijd daar, dat wij in onze eigen Staat die bijlange niet hetzelfde is ‘ons eigen Land’, weer ondergronds zullen moeten gaan. Terug de loopgraven in. Uit puur lijfsbehoud. Vooral als die Ribberale truttemie (Rutte Mie?) straks nog ‘Première’ wordt.
Moge Ons Lieven Heerke ons genadig zijn.
*
‘Rutte zijn’ is in ‘t West-Vlaams de juiste term voor ‘met het haar door de klakke zitten’. Failliet. Kapuchky. Kaputt.
**
*
Leven we ‘in een land’, of juister gezegd, ‘binnen een welbepaalde Staat’? – Het antwoord stond te lezen in een op zondag binnen gespoeld Nederlands Tijdschrift dat nu even nazindert in mijn bezinnings-bakoven… Er wordt aan gewerkt. Ge moogt gerust zijn.
*
Maar ik mag niet overdrijven. De Blauwe Geschelpten in dit kunstmatig apenland zijn helemaal op hun eentje goed voor twaalf (12) zetels op de 150 van het Federaal Parlement. Ook daar bestaat er een spreekwoord voor. ‘’Wie het kleine niet begeert, is het grote nie weerd’.
*
Over naar de gelekte Koninklijke informateursnota van de Federale Informateur met inzonderheid, naast zoveel andere humbug, zijn plannen voor het elektrificeren van de ganse vloot van ‘bedrijfswagens’. Binnen ongeveer drie jaar zou dat ‘rond’ moeten zijn. Over de kostprijs hiervan, de gehalveerde accijnzen-opbrengst, daar gewaagt ie zich niet aan. Werk aan de winkel voor Het Noorden des Lands…
En, waarde vriend Popol, waar rijden zoal het meest van die dingen? Zeg nu niet dat die vraag voor U ’n verrassing is. Geloof mij. Ik wist op voorhand dat gij van geen kanten te vertrouwen waart.
**
Vade retro, Satana!
*
Hij voegt er nog de kernuitstap aan toe, de federale kieskring en de afschaffing van de gesloten asielcentra. Het ergst is, dat onze eigen (verkochte) Media daarmee mee heult.
**
Is eveneens memorabel, wat U hieronder bij DOORBRAAK helemaal ten gronde kunt lezen. In het Nieuwsblad, de van pretentie stikkende Vlaamse Gazetta dello Sport. In zijn laatste hoofdartikeltje smeekt deze hoernalist of N-VA alstublieft zou willen opstappen.
*
Om dit hoofdstuk over (schuilen in de) loopgrachten af te ronden, nog even dit. Loopgraf dienen enerzijds om zich en anderen te beschermen, maar dienen meteen ook om zich van daar uit teweer te stellen. En om terug te schieten met alles dat voorhanden ligt.
**
Het gevaar komt altijd van Links

Alle gekheid op ’n stokje. Want ‘men’ in Coburgia aan het bekokstoven is, is klein bier in vergelijking met wat er gonst in de EUSSR. Maar daarover straks (Nr 5319) meer. Geloof mij. ‘k Maak er mijn tijd van, want het is werkelijk hallucinant! En deze keer gaat het niet over ANUNA, maar over URSULA. En neen, dat is geen Zuster Ursuline. Ze gelijkt dan ook langs geen kanten op Dag Zuster Ursula van Rob Denys.

Rob de Nijs - Dag zuster Ursula – YouTube

 

 
DE SCHERTSNOTA VAN PAUL MAGNETTE
Van de nota naar de prullenmand
Magnette, 't Is toch maar voor te lachen hé, Paul?
**
*
*
Met de maatregelen die Magnette in zijn nota opneemt kan hij een regering vormen met PS, sp.a, Groen, Ecolo en misschien PVDA-PTB.
Samen hebben ze dan 64 zetels op de 150. Dat is natuurlijk wat krap, maar de huidige regering in ‘Lopende Zaken’ heeft ook maar 52 zetels, dus, waarom niet?

Maar ’t is een grapje natuurlijk. Die rood-groene regering komt er niet, en de meeste maatregelen die Magnette nu voorstelt ook niet. ’t Is een schertsnota.
En de accijnzen?
heeft die studiedienst uitgerekend hoeveel inkomsten de Staat zou verliezen
Neem het grote plan om het héle bedrijfswagenpark te vervangen door elektrische auto’s … tegen 2023 — binnen ongeveer drie jaar dus — dat is om zoveel redenen onmogelijk dat je niet weet waar je moet beginnen. Om het eerste het beste te nemen: weet de studiedienst van de PS hoeveel bedrijfswagens er in ons land rondrijden en hoeveel kilometers die afleggen? Zou dat niet zo zowat de helft van het totale aantal gereden kilometers zijn? En heeft die studiedienst uitgerekend hoeveel inkomsten de staat zou verliezen als de helft van de accijnzen op benzine wegvallen? Natuurlijk hebben die mensen dat uitgerekend. Als er iets is waar ik op betrouw, dan is het wel op het cijferwerk van de PS-studiedienst. Die weten tot op de cent na hoeveel elke maatregel zal opbrengen voor, of kosten, aan hun electoraat.
Waarom doet Magnette dan zo’n onzinnig voorstel, dat nog onzinniger wordt als je het samen neemt met alle nieuwe uitgaven die hij voorstelt?

Ik weet niets van wat zich achter de schermen afspeelt, maar ik denk er het mijne van. Magnette wil, geloof ik, in de eerste plaats N-VA weg van de onderhandelingstafel krijgen. Hij stelt dus een provocerende nota op die grote zekerheid biedt op de ‘belastings-tsunami’ die N-VA zegt te willen vermijden. Hij voegt er nog de kernuitstap aan toe, de federale kieskring en de afschaffing van de gesloten asielcentra. En als de N-VA dan woedend de deur dichtslaat, kunnen de echte onderhandelingen beginnen om de liberalen erbij te krijgen. De helft van de voorgestelde economische maatregelen wordt dan in de prullenmand gegooid, en de andere helft wordt nog eens goed nagerekend door de studiedienst.
vives
Preutse maagd
N-VA is toch maar mooi buiten de regering gehouden

Na die onderhandelingen leest Gwendolyn Rutten op televisie een lijstje voor van alle maatregelen die ‘ze heeft kunnen tegenhouden’. Magnette vertelt aan links Wallonië, dat twijfelt tussen PS, PTB en Ecolo, dat hij veel verder had willen gaan, maar de liberalen wilden niet mee. De elektrische bedrijfswagens voor 2023 komen er niet, maar de N-VA is toch maar mooi buiten de regering gehouden. Dat is een hele troost.
Om die truc te laten slagen, vind ik, moeten de Vlaamse liberalen zich eerst een tijdje als een preutse maagd gedragen — dat moet Gwendolyn toch kunnen — een maagd die niet al te snel toegeeft aan de lusten van de Zuiderse minnaar. Ik begrijp dan ook niet waarom Bart Somers en Mathias De Clercq op voorhand zo te koop lopen met hun paarse geestdrift. Maar ze zullen wel andere afwegingen maken.
Verder moet ook N-VA het spel willen meespelen, of liever, het spel willen verlaten. En als ze dat niet willen? Ik moet er niet aan denken. En ik ben de enige niet. Peter Mijlemans van Het Nieuwsblad siddert bij de gedachte. In zijn laatste hoofdartikeltje smeekt hij of N-VA alstublieft zou willen opstappen. De partij moet de ‘stekker eruit trekken’. Het zou de partij ‘sieren’.
Kijk, als Mijlemans dat zo mooi vraagt …

PHILIPPE CLERICK
 *
Philippe Clerick (1955) houdt een blog bij van wat hem te binnenvalt over Karl Marx, Tussy Marx en Groucho Marx. En al de rest.
Lees meer van Philippe Clerick
De schertsnota van Paul Magnette
Goedele Liekens en de ‘valse informatie’
Alweer een ‘beschamende’ tweet van Theo Francken
Is het nu ‘ontvolking’ of ‘omvolking’
Een positief verhaal
steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Philippe Clerick?
Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.
**
Philippe Clerick
*
In Het Zuiden des Lands zijn er rare dingen aan ‘r gebeuren. Olio du Poeppo staat op het punt om de voorzittershamer van de PS door te geven. Aan Popol? Hijzelf is momenteel dus alleen nog maar Minisrer-President van het (in de bol) superieure maar totaal veramde Francofonia, benevens President Générral/Mondial van de Parti Socialiste International. Na acht (8) lange jaren Premier van Coburgia te zijn geweest, heeft hij het schitterend gedaan. Echt waar. Als (geleerdee) zoon van een Italiaanse    armoezaaier uit de armoedige Abruzzen heeft hij het ver gebracht. De Flikken die hem in zijn jonge jaren ne ‘contravention’ wilden lappen voor openbare zedenschennis met minderjarige jongens met de broek op de knieën, werden zelf met schande uit de rangen van Het Korps verjaagd. Nen veelbelovende jonge Sos dient vooral de hand boven het hoofd te worden gehouden. Zelfs als die ‘ontucht’ pleegt op de trekweg langs de vaart en in zijn eigen auto.
**
*
AFSLUITER
**
*
London Bridge. Dit weekeind. Dader gewapend met 2 MESSEN. ‘Steekpartij’. Dader onnodig afgemaakt door Bobby’s. Was nochtans reeds door toevallige voorbijgangers verslagen en op de grond in bedwang gehouden. Einde item.
Aldus ‘de Media’.
Voor wie echter de Engelse Taal machtig is en goed geluisterd heeft - m’n lieve wederhelft hoort en ziet lijk ’n jonge koningsarend hoog boven de Italiaanse Alpen – die hoorde en zag een Jihad vijandelijke indringer (bijlage niet aan zijn proefstuk maar toch voorwaardelijk terug in vrijheid gesteld) met bomgordel en met in elke hand ‘n groot slagersmes, aan de linkerhand vakkundig met tape vastgemaakt. Foto in close up van de man: angstwekkende boeventronie en Blauwbaard voorkomen. Was eerst in dat gebouw binnengedrongen om daar zijn tweede moorden te plegen. Veel getier en veel geweld. Was daar door omstaanders verjaagd met o.a. een aldaar van de wand geplukte olifantstand. Buiten gekomen, werd die overmeesterd en tegen de grond gesmakt met die tand. Wisten die helden wel dat de bomgordel NEP was? De gevangen genomen vijandelijke IS-soldaat schopte en tierde dat het een lieve lust was. De Flikken werden gewaarschuwd en meteen was het PANG.
We zullen dus nooit het gehele verhaal kennen. Case closed.
Wel (zuurzoete?) felicitaties voor de Helden, vanwege zowel de Burgemeester als van de Queen Mother. Twee gestes die de omstaanders wel met ‘gemengde gevoelens’ zullen hebben meegemaakt. Want aan deze zoveelste gebeurtenis hangt weer de geur zoals in Syrië onder de Jihad. Burgeroorlog. In een vroeg stadium.
Niks aan de hand. Gewoon ’n terreur-incident zoals vele andere. Naast schiet-incidenten, of bom-incidenten, en/of steek-incidenten.
Curieus. Dat zijn allemaal zaken die vroeger, vòór de omvolking, zelden of nooit gebeurden.
Wat gij, Angelina? Alles ‘geschafft’?
*


Zondag 1 December 2019

Geen opmerkingen: