zaterdag 28 december 2019

7 vtimmeke slimmeke

*
         VTIMMEKE SLIMMMEKE
**

28/12/2019
*
Het Nagelmannetje.
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…
*
- Tijdens de voorbije legislatuur, waar de almacht van de ‘Staatsdragende Kleurpartijen’ al danig werd ingeperkt: wel 316.000 banen bij,
*
- over de heersende indoctrinatie die al sedert 1830 het exclusief speelveld is van de Linxselede Overheid: zo beweert   men vanuit linkse hoek – media inbegrepen –.

Moet er nog zand zijn?
*
Daarnet om 07u gehoord op Radio Kla Ra Ra
*-*-*
Dit jaar is de WIJNOOGST in ons Land, dwz. hoofdzakelijk zo niet uitsluitend in de Vlaanders, nog beter dan de voorgaande jaren gelukt. Einde verhaal.
Waar ondergetekende daar graag aan toevoegt, dat de wijncultuur sinds de vroege Middeleeuwen zowel in Vlaanderen als in La Douce France (hoofdzakelijk in de Bourgogne), altijd al een top-product is geweest van de plaatselijke boerenbevolking. Die ‘Unie’ tussen Bourgondië en Vlaanderen in de jaren 1300-1500 waren Vlaanderens Gouden Eeuw. Wijn was o.a. het exportproduct bij uitstek, die onze toenmalige welstand bleef in stand houden. Denk aan de Hanza-steden, die de Vlaamse handel zelfs tot in Vladivostok in het verre Siberië brachten.
Maar Napoleon De Hele Grote dacht daar anders over. Tijdens diens bewind/bezetting, de Tijd der Sansculottten, werden alle, maar dan ook alle wijngaarden die hem niet aanstonden, met wortel en tak uitgeroeid vernietigd en omgeploegd. Zodat amper ‘n paar generaties na Waterloo alles werd ‘onderwerping’. Toen ook al. Toen in onze Landen er nog niet de islammerij was. Maar zelfs de Code Napoleon, nog altijd de basis van onze Rechtsleer, is gebleven.
Vergane glorie, als U het mij vraagt. Hoog tijd dat de klok wordt teruggedraaid. En dat ‘De Syndicaten’ de plaats ruimen voor wat vroeger ‘De Gilden’ waren. Die per ambacht, hun eigen wetten maakten. En meteen de sleutel waren voor welstand. Zowel langs onder als langs boven. Zowel voor de ‘werknemers’ als voor de ‘werkgevers’. Iets dat zorgde voor de vrede op ‘de werkvloer’
*
Hallo Macroni daar in die wereldberoemde verwijfde Lichtstad van U: zit daar niks in voor La Votre Majest”????? Agir et puis réflêchir’, , zo heet dat toch daar bij jullie? Een col met een paar maatjes minder, zou U beter passen.. Maar er is meer. LE VIN.
In viNo vetitas. Is ook een spreekwoord. Val nu maar niet dood. Julie godendrank is al vele jaren totaal voorbijgestoken door die van Italia. Aan de overkant der Alpen, tu-sais. Ialia, il paese di mio cuora. Jullie liggen mijlenver achter. Zowel kwalitatief als kwantitatief. Jullie bubbels zijn voortreffelijk, dat wel, maar die kunnen nog niet nippen aan de Italiaanse Proseco. Om nog maar tr zwijgen van die Spaanse Cava, waar de mensen zot van zijn gemaakt. Zoek uit wie er voordeel bij haalt en U komt bij de daders van dit misdrijf..
Net als die vermaledijde ‘Feldgauen’ i, de laatste 100 jaar, hebben de Spaande bezetters eeuwenlang onze welvaart afgeroomd. Ze hielden onze Zuidelijke Nederlanden onder de knoet, sloten de Schelde, dompelden daardoor het Land in de bitterste armoede en zorgden voor de definitieve scheiding van oner Nederlanden tussen Noord en Zuid.
Is er iemand onder de lezers die doorheen de Geschiedenis weet heeft van een Italiaanse Bezetting? Uitzondering gemaakt weliswaar van die intocht van Julius Césare en zijn onoverwinnelijke Romeinse Legioenen. Maar in hun kielzog brachten zij ons de Joods-Christelijke beschaving, de kennis der Antieken, onze manier van leven. Het waren de eerste serieuze wegenbouwers in onze streken. ‘Heerbanen’ en zo in alle windrichtingen die we nog altijd herkennen in onze landschappen. En die in latere eeuwen schandalig misbruikt werden door de islammers om te proberen Europa te onderwerpen. War God-zij-dank toen niet is gelukt…
En bovenal leerden zij, de Romeinen, de hele wereld dat wij, kustbewoners de dappersten aller Galliërs (zoals wij toen heetten en geen Germanen), waren.
Ach, Roma. Hert heeft, toen we in Italië woonden, niet lang geduurd voor we o,s daar thuis voelden. Precies alsof de stene van de stadsmuren het daar niog aktijd stonden te fluisteren. Dit is het centrum van de wereld.
*
Comment ça fkikker daar in dat Éliséé (weeral een Romeins leenwoord!) war Uwv pretentieuze kop staat als een tang op een varken.
Snorry voor diene tjoeten van een knorretje! Met Macroni (of is het eerder Microni?) vergelekrn worden is echt een brug te veer…

**
*
**-*-*

Avondjournaal van de dag voordien 26/12/2019
**
 Andermatt : lawine van 60m breed en 300m lang. Door skiërs veroorzaakt. Het was de eerste dag dat de piste vrij gegeven was, want er was enorm veel verse sneeuw gevallen de laatste dagen. Andermatt is een dorpje net ten zuiden van de Gotthardo-tunnel. Hulp kwam rap op gang, maar men vreest nog voor vermisten. Dit dorpje is ook dé favoriet van de roekelozen om buiten-de -piste-skiën!
Persoonlijke noot. Ach, die Gothardo. We zijn, daar door die 17 Km lange tunnel, per jaar wel wel 4-5 keer over en weer van hier naar Italia en terug gereden. Altijd gemikt op rustige uren en er onderdoor gerende in amper 15 minuten. Een gewaarschuwd man….

Daar in La Douce France, het proces van Patrick Henry (Fr.) werd de doodstraf opgegeven. In 2001 was hij op vrije voeten gesteld en Henry wilde zijn verhaal wel doen. Hoe hij zich tijdens een kwart eeuw in het gevang ontpopte tot een modelgevangene en hoe hij na zijn vrijlating uitgroeide tot hét symbool in Frankrijk van de crimineel die in staat is weer op het rechte pad te komen. Maar in oktober 2002 werd Henry in Spanje gearresteerd, omdat hij in het bezit was van tien kilo hasj. Hem wacht opnieuw levenslang. Henry was op 23-jarige leeftijd aan de doodstraf ontsnapt dankzij een briljant, principieel betoog van zijn advocaat Robert Badinter. Zelf toonde hij geen berouw over de ontvoering van en de moord op een zevenjarige jongen en hij was ervan overtuigd de doodstraf te zullen krijgen. Maar zijn zaak kreeg de status van een principieel gevecht tegen de doodstraf - en Henry kreeg levenslang.


Sadistisch genoegen voor veroorzaakt lijden. De stokoude moordernaar van zijn eigen vrouw is nu rond Kerstmis verdwenen. Had toch niet moeten zitten, want meelijwekkend. Had, na het doorsnijden van haar keel, zelfmoord willen plegen door zichzelf neer te schieten. Wat jammer genoeg niet lukte..
Mensen toch, wat ‘n menselijk drama. Is niet voor herhaling vatbaar. Bel vooraf eerst de Zelfmoord Hulplijn 1813. Zowel resultaat als discretie gewaarborgd. Mutualiteitstussenkomst ook.

Sinds 2018 vangen we terug altijd meer vluchtelingen op! Die Landen van Herkomst zijn zeker bijna leeg? En waarom gaan die leeglopers, eenmaal ze ‘heropgevoed’ zijn, dan niet meer terug naar hun eigen Land en Volk? Kunnen ze hun eigen Missionarissen gaan spelen. Om daar de Beschaving én de welstand te brengen.
Do you remember?
Ach die vele Nonkel Paters en die nog meer Tante Nonnekens.
Is hun offer dan helemaal tevergeefs geweest?
Fatima: foto gesluierd! + foto advocaat Fatima. Niet verwarren met Die van Fatima in Portugal…
**
+
**
Zes uur lang is die Fatima Benmezian (24) al verhoord, de IS-vrouw die sinds vrijdag terug in België is. Haar advocaat Abderrahim Lahlali zag geen bloeddorstige Syriëstrijdster, maar “een (gemaskerde) frêle jonge vrouw, die op haar 18de in de hel belandde”.


IMANS: Jan & Alleman moeten onze taal/cultuur kennen. Daarom moeten ze eerst (betaald?) maar liefst twee (2) jaar aan de KUL les volgen, en daarna nog 4 jaar bij de Moslim-Executieve. Op kosten van Jan Modaal? Deze laatsten zijn gekend als zwaar en gevaarlijk geradicaliseerden!

Heden ten dage zijn tot 80% van alle werknemers in Vlaanderen in verlof. Slechte tijd? M’n voeten, Gérard.
Vraag: quid dezelfde overdadige luxe beneden de Taal- en Profitariaatsgrens? En op wiens kosten?
Politie waarschuwt voor inbraken !!!!
Hoe is da naa meugelik?

In station ‘t Brux-Lux viel eergisteren een (Franstalige) jonge man, ex-jeugdvoetballer bij Anderlecht, tussen perron en de rails. Overleed aan zijn verwondingen. Men spreekt van dronken toestand maar zijn vrienden/ familie kunnen dit niet geloven. Zij kunnen daar niet mee lachen! Hij was op weg naar zijn zoontje… Nieuw Samengesteld Gezin?


In Paal-Beringen : 2 kangoeroes dood, door wolf naar de Eeuwige Jachtvelden gebeten?? De dieren waren optimaal beschermd door een goede omheining. Mensen weten niet meer wat doen!
Kangoeroe’s helemaal uit Donker Afrika!!! E dan nog in dergelijke hoeveelheden. Geldt ook hier de Wilde Immigratie? Ook al op kosten van ‘de Kleine Man’, de Grote Welvarende Dierenvriend??
Waar gaat dat naartoe, waar gaat dat naartoe?
UZG kreeg bezoek op Kerstmis door bekende gezichten; o.a. Niels De Stadsbader, Clouseau,

Van ’n niveau-verschil gesproken! ‘Daaaaar gaaaaat ze’, naast die Beheerlijke Jonge Man uit Deerlijk…
 **

Geen opmerkingen: