maandag 16 december 2019

5334bis



Europese beurzen op recordhoogte
**
*
©BELGAIMAGE
Peter De Groote Bas van der Hout
Vandaag 16/12/19 om 10:39
**
*
tussentijds akkoord in de handelsoorlog tussen de VS en China jaagt de aandelenkoersen hoger.
De Stoxx600, de index met de 600 belangrijkste Europese aandelen, springt bijna een procent hoger en wipt daarmee over zijn vorige record van april 2015. De Bel20 BEL200,61% volgt, al heeft die nog een lange weg te gaan voor een absoluut recordniveau. De index noteert nog enkele tientallen punten van de kaap van 4.000 punten. Het is van maart 2018 geleden dat de Bel20 dat niveau bereikte.
De piek van de Bel20 dateert van voor de crisis mei 2007, ruim een jaar voor de financiële crisis in alle hevigheid losbarstte.
Tussentijds akkoord

De recordkoersen in Europa komen na een cruciale ontwikkeling in de handelsoorlog tussen de VS en China. Amerika en de Volksrepubliek bevestigden vrijdag dat ze het eens zijn over een 'eerste fase'-handelsakkoord. Daarmee verdwijnt een belangrijke bedreiging voor de wereldeconomie en de financiële markten.
 Alle mensen, wat doet zo’n bericht deugd. Een universum van verschil met de zever die we daarnet op de VRT mochten horen vanwege Mamma Almacy de Zwakzinnige.
*
NASCHRIFT
En ja, begot: het begint te dagen in den Oosten van deze bananen-republiek. Magniette (of is het eerder Kaniette?) wil zelfs nu al praten met Bart.
Kort geleden ging die nog naar de Koekestad, nog wel in hoogsteigen persoon. C’est du jamais vu !!!!!
De gang naar Canossa? Nu al? Da valt nog mee. Nooit gedacht….
Madag 16 December 2019
 

Geen opmerkingen: