dinsdag 22 december 2009

DE STRIJD BEGINT PAS








Torens van Vlaanderen (Lam Gods St Baafs – Gent)





Ouaarde Lanknenoten,

Wat ben ik blij U namens mijn Koningin en mijzelf op deze bijna vooravond van Kerst- en Nieuwjaarsdagen ik corrigeer op deze Eindejaarsfeesten, jullie namens Het Vlaams Belang – L’Inérêt Flamand – enz, enz. Philpppe, toi tu continues, n’est-ce-pas….Quant à moi, ma bobieneke is op. Je donne la Pipe à Martin – Ecoute bien, fiston, n’oublie jamais qu toi, on t’appellera ‘Le Dernier Roi des Mohikans’…


Dàt, beste lezer, zal wel enigszins anders uitdraaien, maar in ieder geval zo gekunsteld en leugenachtig als gewoonlijk. De riem aantrekken, zegt Sire, en hijzelf laat Gods water over Gods akker lopen…Wel kan ik U, in plaats van die kouwe opgewarmde pap, onderstaande stevige schotel aanbieden. Getkend Vlaams Belang.


De boodschap van de daken schreeuwen.



We zijn nu eenmaal tegen minaretten, omdat wij niet in een moslimland zijn geboren, maar voor gelegenheid had er hier in mijn achtertuin gerust een toren mogen staan, zo hoog, dat ik over de hoogste Alpentoppen de Nieuwjaarsbrief van Valkeniers Bruno (VB voor de vrienden) over Vlaanderen zou willen doen schallen als de trompetten rond de muren van Jericho.

De boodschap telt, volgens mij computer, exact 683 woorden, en het mochten er gerust 1.683 geweest zijn. Want elk woord bijt. Vriendelijk, maar hard. Dat is nu eens werkelijk het Vlaams Belang Nieuwe Stijl! Wij staan er met de kracht van onze overtuiging, misschien met middelen die onderling verschillen, maar allen met hetzelfde doel : strijden opdat het in Vlaanderen goed wonen, goed werken en goed leven zou zijn. Wij zijn een gastvrij volk, maar niet het OCMW van de gehele wereld.
Wij, burger-journalisten, zingen zoals wij gebekt zijn, elk naar eigen godsvrucht en vermogen. Namens de vele vrienden geef ik ter overweging : de zee bestaat uit miljarden nietige waterdruppels – maar als die druppels opgezweept worden tot een orkaan, doen ze de wereld beven….Nog nooit inderdaad zijn wij zo dicht, na honderden jaren slavernij en uitbuiting, bij onze herwonnen zelfstandigheid geraakt. Als wij nu de rangen sluiten, zal onze generatie te boek gesteld worden als zij die de dagen beleefd hebben waarin, voor de ogen van de ganse wereld, het juk werd afgeworpen.


Vlaams Belang: meer dan ooit nodig!

19.12.2009 - De voorbije maanden is er in media en politieke kringen druk gespeculeerd over de toekomst van het Vlaams Belang. Onze partij werd her en der dood verklaard, even voorbarig als Fabiola van Saksen-Coburg. Sommigen nemen daarbij hun wildste wensen voor werkelijkheid, want het Vlaams Belang is nog lang niet uitgeteld. Elke crisis is meteen ook een kans én een uitdaging. Het is aan ons om de Vlaamse kiezer de komende jaren duidelijk te maken dat wij meer dan ooit nodig zijn.

Gelijk hebben of gelijk krijgen


Het komt er in de politiek niet op aan gelijk te hebben, maar om gelijk te krijgen. En wat dat betreft mogen we de voorbije maanden zeker niet klagen. Zo vernietigde de Raad van State op ons verzoek de regularisatieprocedure voor illegalen. Volgens de Raad is de collectieve regularisatie onwettig omdat het parlement buitenspel werd gezet. Daarmee volgt het hoogste rechtscollege in dit land het standpunt van onze partij. Leterme moet nu een ‘duurzame’ oplossing uitdokteren, zodat er opnieuw zware schade dreigt voor CD&V (en VLD), want er is nu eenmaal geen maatschappelijk draagvlak en ook geen geld voor het door de Franstaligen geforceerde ‘generaal pardon’ voor illegalen.

Het Vlaams Belang is nodig. Wij zijn de voortrekker en taboebreker geweest in het debat over de op de klippen gelopen multiculturele samenleving en in het ontluikende islamdebat. Wij hebben er als eerste in dit land op gewezen dat de islam een rem is op de integratie en moeilijk te verzoenen met Westerse waarden en vrijheden als vrije meningsuiting, de gelijkheid van man en vrouw, de scheiding van kerk en staat. Het Vlaams Belang was en is de klokkenluider en krijgt nu bijval uit ‘onverdachte hoek’ – Benno Barnard, Etienne Vermeersch, Lucas Vander Taelen…

Het Vlaams Belang is nodig. Wij zijn – zeker op lokaal vlak – bereid tot beleidsdeelname, maar niet tot elke prijs. Vlaamse wijn moet wel wijn blijven. De vrees voor een ‘N-VA-light’ of ‘-plus’ is dus ongegrond. Wij geloven immers niet in het Belgische participatiemodel, in kleine ‘stappen voorwaarts’ (?) of in de lijdensweg van Belgische staatshervormingen. Wij zijn en blijven de radicale voortrekkers van de Vlaamse onafhankelijkheidsgedachte. België heeft geen enkele meerwaarde voor Vlaanderen en staatshervormingen zijn alleen maar tijdverlies. Ook wat dat betreft, hebben we de voorbije weken opnieuw gelijk gekregen. Kijk maar naar de mini-crisette over het aangekondigde Vlaamse belangenconflict tegen het banenplan van Joëlle Milqiet.

Regimecrisis


Het arbeidsmarktbeleid moet dringend in Vlaamse handen komen en een bevoegdheid worden van de regio’s. “Zo bekeken is het misschien zelfs spijtig dat het belangenconflict niet doorgaat. Het zou iedereen met de neus op de feiten hebben gedrukt”, schrijft Paul Geudens (Gazet van Antwerpen, 15.12.09). “En die feiten zijn dat het huidige model niet meer werkt. Ik vrees dat er een politieke crisis nodig is om de Franstaligen tot dat inzicht te brengen.” Niet alleen de Franstaligen, vrezen we…

Ook Frans Crols, de éminence grise van Trends, “bidt voor een regimecrisis”. Want alleen dat kan ervoor zorgen dat de Vlaamse ‘beleidspartijen’ eindelijk eieren kiezen voor hun geld en resoluut de kaart trekken van de Vlaamse staatsvorming. Het Vlaams Belang staat vooraan en maakt – zoals u merkt – nog altijd het verschil.

Kansen grijpen


De strijd is niet verloren, ze begint pas. Bij deze sluit ik het jaar dan ook graag af met een plechtige oproep. Laten we met hernieuwde moed onze overtuiging uitdragen. Als motor van de Vlaamse onafhankelijkheidsgedachte, als reddingsboei voor de vrije meningsuiting en de kleine man, als rebelse anti-establishmentpartij bij uitstek. Laten we ook in 2010 zelfbewust en vastberaden, stijlvol en radicaal, schouder aan schouder strijden het Vlaanderen eerst. Voor een onafhankelijk en welvarend Vlaanderen, waar het goed is om te wonen, te werken en te ondernemen. Want die onafhankelijkheid ligt – voor wie het wil zien – nog altijd binnen handbereik. Ik ben dus niet somber gestemd, maar hoopvol. Met de blik gericht op de toekomst. En die toekomst kleurt zwart-geel. België is verleden tijd, Vlaanderen is de toekomst.

Namens Vlaams Belang wens ik u en uw naasten een vredevol, succesrijk, gezond en strijdbaar jaar toe!

Bruno Valkeniers
voorzitter@vlaamsbelang.org


Om kosten te sparen sluit Digitalia in deze zelfde zending zijn eigen Kerst- en Nieuwjaarswensen in. ’t Is crisis of niet, hé! In plaats van zelf postzegels te kopen en te kleven, doe ik een beetje de politiekers achter: ik verstuur alles op kosten van ’t Gemeen.
Wat ik iedereen toewens? Gewoon alles wat ik voor mezelf zou willen of ooit gewild heb, maar nooit heb kunnen betalen. Over Liefde, Gezondheid, voorspoed zou ik ook van alles kunnen formuleren, maar dat blijft dan bij ‘Wishfull Thinkjing’ Misschien toch één ding. Zorg goed voor elkander en leef alsof iedere dag Uw laatste uur zou kunnen zijn.
Maar afgesproken? Niemand verlaat de rangen tot de beiaard weer het Vrijheidslied heeft kunnen spelen?

Geen opmerkingen: