zaterdag 12 december 2009

KAUF NICHT BEI JUDEN


KAUF NICHT BEI JUDEN

Op zoek naar een origineel eindejaarsgeschenk


Bent u op zoek naar een origineel eindejaarsgeschenk? Via Uitgeverij Egmont kan u kiezen tussen een vijftigtal boeken die nergens anders verkrijgbaar zijn! Meer informatie vindt u via www.uitgeverijegmont.be.


Omdat ik het nog nergens zo goed gelezen heb (deze publiciteit), doe ik meteeen maar zelf. Dat is, volgens de brave Gaston Geens, nog altijd goed, beter, best. Ga eens langs, het kost U niets (tenzij wat hartkloppingen) en er is voor elk wat wils.
Verhaal. Ben goede klant bij een Standaard boekenwinkel in een middelgrote stad, die in de jaren ’60 het kloppend hart was van Zuid West Vlaanderen. Maar sindsdien afgetakeld lijk een oude merrie, alleen nog het vel over de benen. Weg de winkelvitrienen, weg de drukke grootwarenhuizen, weg de vele parkings, weg de winkelende massa’s, weg de rust, weg de veiligheid. Weg het vlas en de Golden River-rijkdommen. De omgeving waar ooit de wereldberoemde veldslag plaatsgreep waar gans Vlaanderen van droomt, is één groot Muzel-land geworden. De winkelstraten van voorheen liggen er tot 10 uur ’s morgens verlaten bij, en ook vanaf 18 uur zijn ze alleen nog bevolkt door haastige dagjesmensen hier en daar, schuw tegen de huizen schuivend beducht voor donker getinte aalglad jong tuig en oudere baardige mannen in slaapklederen. Tiens, is dat een volk van alleen maar mannen? Als er al politie op straat is, zijn het dapper schrijvende parkeerwachters. Op de Grote Markt schettert een reusachtig scherm waarnaar niemand kijkt. De pleinen zijn leeg, zowel van voertuigen als van mensen. En leeg is de ondergrondse betaalparking onder het reusachtig groot Schouwburgplein, want veel te onveilig. In het stationskwartier wordt er weer gevochten op straat. Stadsbestuurders (?) in hun dienstwagens worden voor gereden en schuiven de binnenplaats van het Stadhuis op. Zitting van de Gemeenteraad. Zij hoeven geen meter te gaan, en hun chauffeurs zitten zich ondertussen te bezatten in ’t Kopke. Ha Ja! Die vroede burgervaderen hebben geen last om een parkeerplaats te vinden! Zij niet!

Dus die Standaard winkel. Ooit kon ik daar korte tijd geen Pallieterke meer kopen. Dat deden ze niet meer, zei de bediende, met een ondertoon in haar stem van ‘En nu buiten, gij!’…

Nu had ik daar laatst op een papierke, een paar titels van boeken bij, van de Egmont-uitgeverij. Andere boeken koop ik daar, zelfs via Internet, betaal ze en alles wordt naar hier opgestuurd. Perfecte service! Maar nu die Egmont-boeken….Om te beginnen : niet in voorraad. Volgens de computer niet eens bestelbaar want onbekend. De oudere collega komt bijspringen, want de rij wachtenden groeit. En dan de revelatie : ‘Maar Meneer, dat zijn racistische boeken, daar doen wij niet aan mee’ – Einde van de hulp. En kon er nu afgerekend worden? – Neen, er kon niet afgerekend worden, want ik nam niets mee van de stapel klaargelegde boeken.

En nu vind ik bovenstaande oproep, want heel dat voorval was ik al bijna vergeten : ’t meeste verstand gebruiken, noemen wij dat…
.
Wel, Standaar-directie, ik heb een verrassing voor jullie. Als wij, blogvrienden ondereen, nu eens massaal titels zouden vragen die alleen kunnen verkocht worden door de geboycotte Uitgeverij Egmont, de uitgeverij van het Vlaams Belang?! Ook de mensen van de Groene Draak in Antwerpen mogen niet vergeten worden. Niet dat ik aanraad om zoveel boeken te kopen – alhoewel dat natuurlijk schitterend zou zijn – maar ze gewoon bestellen bij De Standaard Boekhandel. Om hun reactie te zien – en zich een vliegje te denken op ’t plafond in de directiekamer bij de Grote Baas, als al die bijhuizen de vraag rapporteren.

Ga dus kijken op www.uitgeverijegmont.be. Gun Uzelf of Uw vrienden een pint gezond bloed en aan Egmont een teken, van waardering. Noteer een paar titels om die door te geven bij de Standaard Boekhandel. Die mensen hebben ook recht op een pint gezond bloed….En Tak-vrienden, of Voorpost-makkers, zo een paar kleefstroken op hun winkelruiten, ondertekend met de foto van Jos Gheysels, omringd door Gele Davidsterren, met daarop ‘Kaif nicht bei Juden’ : zou dat geen prachtig nieuwjaarsgeschenk zijn? Voordien natuurlijk zorgen dat er camera’s omtrent zijn…..De Lynkx-mensen tonen ons hoe het moet….

Geen opmerkingen: