vrijdag 11 december 2009

LA MINETTE LAMINOU






Deze woorden hoogst waarschijnlijk en vulgair Waals soldatenliedje, was de ‘life song’ van een troep mede-miliciens in de ‘Gerbe de Bleé-kazerne in Leuven, in de onzalige jaren ’55-’56. Wij, domme Vlamingen, begrepen het niet. Wij hadden geen centjes om iedere dag van 17 uur uit te zitten tot gat in de nacht.

Is trouwens een beetje luchtig ingeschat, die timing hierboven. Wat wil zeggen, dat ze al op de kamer waren van voor 4 uur, om netjes geschoren, opgeblonken en met reuk besprenkeld, om 17 uur al stonden aan te schuiven aan de poort om uit te zwermen.

Nu denk ik: hadden die mannen al enig idee misschien van minaretten, waarvan toen al helemaal nog geen sprake was? La minette, dachten wij toen, zal een soort menselijk Minneke Poes zijn, lijk er zovele zijn in Walenland, maar sinds de Islamtijd overal is uitgebroken, weten we beter! Die gingen, toen al, naar de Minarette….Kan ook dat die twee dingen verwant zijn met elkaar. Want het liedje ging verder (fonetische herinneringen) On l”enscrivit ci-git une grosse quette, waarbij ons nu levendig kunnen voorstellen dat die minarette maar al te heftig accordeerde met het fallus-symbool bij uitstek!

En voilà, na zoveel jaren zijn die la minaretten daar terug….

Minaretten

07-12-2009 - Mia Doornaert - de standaard
In Iskander online

Jammer dat Zwitserland geen lid is van de Europese Unie. Dan had men de Zwitsers kunnen verplichten hun referendum over te doen tot ze juist stemden, zoals tweemaal met de Ieren gebeurde.
Wat hebben de Helveten over zich heen gekregen sinds ze tegen minaretten stemden. En sommige van de argumenten waarmee ze nu om de oren geslagen worden, zijn wel heel vreemd. Een ervan, dat zaterdag op deze opiniepagina's te lezen viel, is dat we niets over minaretten moeten zeggen omdat de christenen vijf eeuwen geleden heel veel foute dingen gedaan hebben.
Kijk, dat de Zwitsers daar niet aan gedacht hebben. Of misschien hebben ze er wel aan gedacht. En vonden ze een dergelijk argument totaal irrelevant omdat iedereen vijf eeuwen geleden dingen deed die we nu heel erg fout vinden.
Misschien vonden veel Zwitsers het relevanter te kijken naar wat er vandaag de dag gebeurt. Misschien stemt het ze onbehaaglijk dat Saudi-Arabië de grote geldschieter is van de bouw van moskeeën overal ter wereld, terwijl dat land het soort ondemocratische, fundamentalistische maatschappij is dat we hier zelfs eeuwen geleden niet hadden, en dat we zeker niet willen. Of misschien is het correcter te zeggen dat de vrouwen helemaal niets zien in een maatschappij waarin hun seksegenoten nog veel minder rechten hebben dan de Zuid-Afrikaanse zwarten onder het apartheidsregime. De wijze waarop veel zich progressief noemende mannen zelfs de boerka of de haatuitbarstingen van de heer Ahmadinejad vergoelijken, lijkt immers maar te verklaren door heimwee naar een maatschappij waarin de vrouwen nog hun plaats kennen.
Misschien ergerde het veel Zwitsers dat landen die ons de les spellen over 'islamofobie' en een gebrek aan tolerantie zelf geen enkele vorm van verdraagzaamheid kennen jegens andere erediensten. Misschien werkte het ze op de zenuwen dat landen die ons verketteren wegens onvriendelijkheid voor immigranten zelf hun gastarbeiders als koelies, zoniet als slaven behandelen.
Dat alles is natuurlijk nog geen reden om tegen minaretten te stemmen in een land waar er hoop en al vier staan. De bouw van welke toren dan ook is overigens een kwestie die in het urbanisme thuishoort, niet in de grondwet.
In al de kritiek die over de Zwitsers is uitgestort wordt wel een vraag over het hoofd gezien. Hoe komt het dat een dergelijk idioot voorstel voor een referendum de benodigde honderdduizend handtekeningen haalde? En hoe komt het dat dat voorstel, tegen alle verwachtingen in, een massale 57 procent ja-stemmen kreeg? Je kunt er zeker van zijn dat een voorstel tegen kerktorens of boeddhistische tempels of synagogen niet van de grond zou zijn gekomen.
De uitslag in Zwitserland is het zoveelste teken van het probleem van integratie in Europa. Niet van 'de islam', maar van een versie ervan die zich opstelt als onverzoenbaar met democratie en moderniteit. Het helpt niet dat gegeven te willen ontkennen. Er is integendeel een veel opener en serener debat over nodig, ook hier te lande. Het moet mogelijk zijn de integratieproblemen te berde te brengen zonder de aantijging van islamofoob of racist naar het hoofd te krijgen. Het moet evenzeer mogelijk zijn de aanspraken van moslims te verdedigen zonder van verraad van de westerse cultuur beschuldigd te worden. En laten we het debat in godsnaam houden in termen van vandaag, zonder er de kruisvaarten of de reconquista bij te sleuren.
De uitslag in Zwitserland legt nog een ander fenomeen bloot: de kloof tussen het volk en de elites. Die kloof was al duidelijk tijdens de Koude Oorlog, toen een goed deel van onze elites de communistische systemen van Oost-Europa meende te moeten verdedigen, terwijl het gewone volk vaststelde dat die systemen toch echt niet deugden, en van de 'geschiedenis' dan nog gelijk kreeg ook.
De jongste jaren zegden Ieren, Fransen en Nederlanders in referendums neen aan 'Europa', terwijl een groot deel van hun elites dat Europa juist aanprezen. En wie zou durven te zweren dat een referendum over minaretten in andere West-Europese landen een andere uitslag zou kennen dan in Zwitserland, waar de elite ook anders dacht van het volk?
Eén conclusie ligt dan ook voor de hand na die nieuwe foute uitslag van een volksraadpleging. Ofwel moet men de referendums afschaffen, ofwel het volk

Boeketje Digitalis


(waar tussen Edelweiss en gruyère-kaas in afslag)


Barones Mia Doornaert (heb ik al gezegd) is niet mijn beste vriendin en zal het nooit worden. Al zal ze daar niet van wakker liggen. Of een frank minder op haar bankrekening hebben. Toch stel ik met de dag een zekere graad van ‘ommeslach’ vast in haar geschriften. Het is een beetje zoals met een veld vol zonnebloemen ’s morgens, als de zon opkomt, hoe een na een elke bloem zich richt op het licht en de warmte van de zon. Niet allemaal gelijk als op commando, geloof me, het duurt een beetje, maar toch staan ze allen relatief snel in ’t gelid. Want ze weten instinctmatig: zonder de Zon geen licht, geen voesel, een bestaan.

Hier weer in dat bovenstaand opstelletje waarin zelfs een beetje Islamkritiek doorklinkt. Zij het dan door het beklemtonen van de eigen waarden. Zou ze, in dat verband, Sarkozy al gelezen hebben? Straks kom ik terug op deze Hongaars-Franse Lorelei, die de arme Rijnschippers naar de kliffen lokt……’Und das hat mit Ihren Singen die Lorelei getan’….

Drie zinnetjes heb ik in vetjes gezet.

Minarettenverbod hoort thuis in de urbanisatiewetten? Maar verdorie, Mevrouw de Barones, dat was juist het neusje van de zalm van dit referendum, om het verbod in te betonneren in de Grondwet! Want ‘urbanisatie’…dat is een vodje papier, dat, lijk in ons Apenland, waar een Wet met een ‘omzendbrief’ van de Regering Van Rompuy I herschikt, hertaald, herwogen en gewijzigd wordt. Vraag maar na aan Haiku Herman, die, nadat hij ampeer zijn hielen heeft gelicht, al door de Raad van State aan het kruis wordt genageld met zijn immigratie-nota..
Mevrouw de Barones : weet U wel wat U hier schrijft : met Moslims een open en sereen debat aangaan? Ten eerste ‘de Moslim’ bestaat niet, de Islam is een draak met 7 koppen die telkens weer aangroeien. U denkt te ‘Rooms’ en denkt dat de Islam een soort Opper-Moslim heeft.. Mis Piet! En dan nog! Het is hun ideologie om waar nodig, met de tegenstander verdragen af te sluiten, die verbroken worden zodra die tegenstander een beetje verzwakt is in hun ogen. Alleen een beetje surfen op Internet zal U al overtuigen, Mevrouw….
In andere landen (ook bij ons!) referenda organiseren over ‘Europa’ en ‘Moskeeën/Minaretten’ is een fata morgana. Eerder zal het de elite nog lukken om, zoals U zegt, ‘het volk af te schaffen’..Als statement is dat iets dat kan tellen. Die toestand van ‘een ander volk maken’ kan dan geen democratie meer genoemd worden, maar dictatuur.
Trouwens, is die kunstmatige om-switching naar ‘een ander volk’ niet al lang aan de gang? De Zwitsers mogen zich gelukkig achten dat ze een eiland zijn binnen de ‘Festung Europa’, waar rond ooit eens een Atlantikwall diende gebouwd te worden om de indringers af te schrikken. Die liep van Noorwegen tot Gibraltar….en rond de Maraz Nostrum was het Italia die de waves rulde…

Niemand liep in die dagen vrij-uit Europa binnen of buiten. En die toestand wil de Elite nu herpakken en zelfs verbeteren: vrije ingang en ondersteuning voor alle armoezaaiers ter wereld. zij zullen dus beter dan het duo Hitler-Mussolini moeten zijn. In de kortste keren zijn wij allemaal, oud en nieuw, wit, rood of zwart en zelfs de regenboog-rassen, gewoon een Nieuw Volk, van Noorwegen over Gibraltar tot Ankara…
En de oorspronkelijke bewoners? Per land ondergebracht in een soort Bokrijkn lijk Amerika gedaan heeft met de Indianen-reservaten. Wat heel Noord Amerika gepresteerd heeft in een 400-tal jaren, zal, met als hefboom de Islam en de olie, in Eurabia geen 40 jaar geduurd hebben.

Dolfie had dat nog moeten beleven!

Eenmaal die verdomde Joden, dnak zij de Islam, eindelijk uitgeroeid zullen zijn, en de vroegere Hitler- bondgenoten meesters van Eurabia, kunnen dan standbeelden voor hem opgericht worden. Met als onderschrift : ‘Aan de grondlegger van de Europese Eenmaking 1939-1945’

Geen opmerkingen: