zondag 2 februari 2020

5350 – ‘DE MUUR VAN ADRIANUS’ OF ‘DE CHINESE MUUR’: DE ENIGE SOLIDE MUUR IS HET MENSELIJK VERNUFT

1530

VOORSCHRIFT
**
***
*
(L) De Chinese Muur, Bouwjaar ???? – (R) de Muur (117 Km) van (H)Adrianus, in ‘Brittannia’ - Bouwjaar 117-138 na X.
De muren, die na verloop van tijd en eeuwigheid, hun nut zijn verloren, zijn blijven bestaan. Maar de ‘Rijken’ die ze dachten nodig te hebben, behoren al lang tot de Geschiedenis. Idem dito over de Egyptische Pyramiden, die nochtans tot op de dag van heden blijven verwijzen naar de hemellichamen en dus naar Het Rijk der Goden…
**
*
*
Ik vertel hier zekerlijk niets nieuws. Meer dan en geheugensteuntje is het niet. Maar er zijn ook andere dingen.
Het Hemels Rijk China en meteen alle Chinezen, hebben op gebied van hygiëne, niet van dezelfde kaas gegeten als wij, Westerlingen. Ieder Chinees eethuis in elke straat is daarvan het levend bewijs.
Wat geldt voor China, geldt mutatis mitandi ook voor ‘Donker Afrika’ of voor alle ’Woestijnvolkeren’ ter wereld. Zelfs de rijkste en/of de meest naar pietrol stinkende.
En daar veranderen deze Aller Modernste Tijden niets aan. Tenzij misschien binnen nog eens enkele miljoenen jaren.
**
*
Het besluit is dus eenvoudig. Is ongeveer hetzelfde als wat de Kerk voorschrijft inzake het Huwelijk tussen Man & Vrouw (maar dan omgekeerd):
‘Wat God verbonden heeft, zal de Mens niet scheiden’- in casu dus ‘Wat God gescheiden heeft, zal de Mens gescheiden laten’…
En alles en iedereen die daartegen ingaat, delft vroeg of laat zijn eigen graf.
‘Ainsi soit-il’, lijk ze ’t in ’t Fransoos zeggen. Amen.
 
 
DE BESTE STRIJD WAS GEWEEST, DIEGENE DIE NIET HAD MOETEN GESTREDEN WORDEN.
*
*
Geplaatst op 01/02/2020 door a. griffon
*
Om even over na te denken …. Morgen bellen Jehova’s Getuigen met vernieuwde moed terug aan uw deur. (om dit te begrijpen zult u eerst het artikel moeten lezen, vrees ik)
**
…. Ziekenhuis
*
Als er morgen een varkensvirus uitbreekt waarvan mensen niet sterven of ziek worden, dan doodt men alle varkens in wijde omgeving (https://nl.wikipedia.org/wiki/Varkenspest ).

Dan verbrandt men alle lijken en worden er strenge veiligheids- en quarantaine maatregelen genomen.
Dan mag geen enkel varken nog op transport, raadt men af om varkensvlees te consumeren en sluiten andere landen hun grenzen compleet voor maanden of zelfs jaren.
Lang geleden, toen de mensen nog niet zoveel kennis hadden, maar wel slim waren, verplichte men schepen waar bv. gele koorts of een andere besmettelijke ziekte was uitgebroken op ruime afstand van het land voor anker gaan. Geen ziel kon van boord, zelfs de kapitein niet. Men wist toen al dat een quarantaine die niet gehandhaafd werd, de dood betekende voor ontelbare landgenoten.

Nu vindt er een epidemie plaats door een ‘nieuw’ ‘ongekend’, voor de mens gevaarlijk en dodelijk virus.
En wat doen de domste ‘Overheden’ wereldwijd, de onze voorop?
Ze doorbreken de efficiënte strenge quarantaine die door de Chinese overheid werd ingesteld (te laat!) en negeren compleet hun waarschuwingen.
Ze repatriëren alle, mogelijk besmette, landgenoten en verspreiden zo een dodelijke besmettelijke ziekte.
Zo maken ze van een lokale nog te contaminaseren besmettelijke ziekte tot een pandemie en brengen zo de ganse bevolking van ons land, Europa en de ganse wereld in levensgevaar.
Ze vergissen zich schromelijk en fataal door te denken dat zij het hier in Europa allemaal beter weten en de ziekte hier sneller en efficiënter kunnen bestrijden.

Dit getuigt van een megalomane en zelf-overschattende domheid.
Misschien werd dit geadviseerd door ‘goede-mensen’ die vinden dat elk individu tegen elke prijs en met elke moeite moet gered worden. Dezelfden die alle arme mensen naar hier willen halen.

Het kunnen het ook Frankenstein-dokters zijn geweest die dit influisterden en die dit als een uitdaging zien, een doorbraak in hun carrière. Dezelfden die ook Ebola- en Zika- patiënten naar hier willen halen om te behandelen. Dezelfden die ook als eersten een kindje zouden willen klonen voor een transvrouw of transman.

Anderen zullen dit dan weer toejuichen omdat ze er een slaatje zullen kunnen uitslaan, want ik zie de fabrikanten van nep-pillen en mondmaskers, de gezondheidsgoeroe ’s, kaartlegsters en godsdienst-predikers al in hun handen wrijven. Koop alvast maar aandelen van 3M.

En daar komt de slang uit de subtitel wellicht ook uit de mouw :
Ja, zelfs de Jehova’s getuigen hebben met deze ramp een nieuw elan gevonden om terug aan onze deuren te komen aanbellen. En stel je voor dat de oorzaak van de epidemie ligt in het eten van een slang, dat is de link met het paradijs en de straf van God vlug gemaakt.

Ik verwacht, zoals ik eerder op FB schreef deze week, dat de EUSSR vlug een plan zal ineen flansen dat miljarden Euro’s zal gaan kosten. Om ook de Grieken te redden, maar vooral zichzelf, de Euro en de EUSSR na o.a. het vertrek van de Britten, het jarenlang bijdrukken van geld en de negatieve rentes die ook Frankrijk de Deutsche Bank moeten rechthouden, en niet te vergeten de zelfbediening, het wan-bestuur en de corruptie moeten afdekken. Geld dat misschien zelfs dienstig kan zijn om het kalifaat terug uit haar ruïnes te doen rijzen. Het was en is tenslotte allemaal onze schuld nietwaar.

Vrees is er ook, vooral vanwege de klimaatbeweging en Frans Timmermans, die vermoeden dat dit wel eens ten koste zou kunnen gaan van hun klimaatplan dat ondergesneeuwd dreigt te raken, of deels zal worden vervangen door iets waarvan mensen echt en oorzakelijk aantoonbaar doodvallen.
Hun spin-dokters en nep-wetenschappers overleggen wellicht hoe ze dit medisch euvel kunnen inpassen in hun klimaatverhaal.
Maar sowieso zullen we verder gerold worden.
Stellen wij ons in bijkomende orde toch ook de vraag of een repatriëring niet in de eerste plaats heeft plaats gevonden omdat het zeer invloedrijke en zeer welstellende landgenoten betreft die er dit keer zonder druk van de overheid niet zouden geslaagd zijn in hun terugkeer?

Het laatste wat de Chinezen nu willen is dat er hen voor de voeten wordt gelopen en dat ze niet kunnen rekenen op internationale steun, vermeden zullen worden, alleen de gigantische sociale, financiële en economische gevolgen zullen moeten dragen.
Nu iedereen besmet is, het tot een pandemie wordt, is het iedereen zijn probleem en blijven de gevolgen voor iedereen het evenwicht bewaren, zullen de Chinezen opportunistisch denken.

Alhoewel, ….. zij bouwen een kliniek van 2,5 hectaren in 8 dagen. Wij zijn niet eens in staat plannen te tekenen voor een Oosterweelverbinding in 20 jaar.
En meer nog: wij hebben geen enkele kliniek(en) die een echte epidemie met duizenden patiënten in quarantaine aankan, en nog minder de plaats het geld en de capaciteiten om er snel een te bouwen.

Laten we toch ook over de oorzaak en de ernst van de epidemie hebben: de enorme overbevolking, een bevolking die alles eet wat groeit, schimmelt, loopt, kruipt, zwemt of vliegt (of alles tegelijk), zonder dat daar een deftige controle op bestaat. Van neushoornpoeder, over slangen en vleermuizen, gemalen tanden van tijgers en honderdjarige rotte eieren, om er maar enkele te noemen. De oplossing ligt voorhanden toch?
Maar hoe verandert men een bevolking die onverzadigbare, ongebreidelde honger heeft naar alles wat eetbaar is en niet eetbaar?

Toch heb ik vertrouwen in het Chinese systeem dat lessen zal trekken en opleggen. Meer dan in een Belgische of Europese aanpak. De tijd dat wij ons op de borst konden slaan is voorbij.

Niet vanuit een ideologisch politiek standpunt maar vanuit een streng en strikt wetenschappelijke visie, gesteund op een leger van super intelligente meritocraten in de meest diverse disciplines.

De Europeanen die besmet zouden zijn waren dus wellicht voor hun eigen welzijn beter in China gebleven.
De beste strijd was geweest, diegene die niet had moeten gevoerd worden.


Deze zaak is vanzelfsprekend eens te meer ‘Gefundes Fressen’ voor de Media. Maar naast ‘De Opwarming der Aarde’ en de hetze tegen Trump, is dit toch andere koek.
Vandaar de bedenking = hoe kan de Grijze Massa dan nog ooit van z’n leven van direct het onderscheid maken tussen realiteit en fictie?
Een enorme verantwoordelijkheid, waarvoor zij ooit zullen BRADEN in de hel.

NASCHRIFT
*
Ja, Ja… Wij Bloggers, volgens de papiermarchands van de Pers, in der Sociale Media, de zogezegde ‘Stemmen in de Woestijn’ wij weten, zonder het van de daken te schreeuwen, dat zo’n vrienden tellen voor twee…
Elders kon U reeds kennis maken het West-Vlaams dialectwoord hiervoor. Samen zijn we ‘Tjoetens’ voor elkaar, d.i vrienden door dik en dun. Tot in der Eeuwigheid. Amen
*




Geen opmerkingen: