zaterdag 1 februari 2020

** * RADIO KLARA ( ..u) De Paardenbril der Rode Prioriteiten: herhaling van de voorgaande herhalingen zijn : * - . WEERBEERICHT : valt niet onder de Controle van ‘n Paardenbril. Is in te vullen naar ieders goesting v/h ogenblik. Is ’t hier niet, dan is ’t elders.

1431
49 VTIMMEKE SLIMMEKE
*
KOENTJES HUISWERK ALS STRAF VOOR ONS ALLEMAAL
Zaterdag 1 Februari 2020
**
*
Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…
**
‘Guvaalke’ v/d Dag..
VOOR WANNEER DE 'VLEXIT'?
**
*
…. Mocht de Sociale Zekerheid, volgens deze heren, ooit gesplitst worden, dan vervalt ook deze zoveelste transfer en komt Wallonië er nog slechter vanaf….. Het zou alle uitkeringen daar met 20% doen dalen en Vlaanderen zou er anderhalf miljard aan overhouden…..
*
Een “Digitaliaantje” om de algemene vreugdedans in Vlaanderen in te zetten. Vreugdedans bij de vaststelling dat de piep-dode ARCO-verwekker vanwege de Koninklijke Flipper, nu ook de ver over haar tijd zijnde vruchtafdrijving van een doodgeboren Natie mag inzetten. Hopelijk mag het niet, met het of op het lijden der omstaanders, niet al te lang meer duren. Gelukkig is er zo goed als geen bloedverlies meer mogelijk, want alle Staatskassen zijn leeg.
En Ach! Waar toch Begot heeft ons Volk, dat groot scheen in der Tijden Wolk, dat stuk ongeluk van een Geens verdiend?! Advocaat van het ter ziele gegane ACW, thans beweging.net wiens www zo goed als in het niets verdwijnt, als drenkeling aan boord gehesen van de Partij, zonder daarbij ooit ook door maar één Vrije Kiezer te zijn verkozen.
Zelfs voor zij die NIET in de Voorbestemming geloven, staat de uitslag van zo’n sukkelaar al bij voorbaat vast. Zowel enerzijds als anderzijds.
En, vergeet niet achter U de deur goed in het slot te trekken.
En dan… het belangrijkste. De rest…
**
*
RADIO KLARA (06u) De Rode prioriteiten zijn:
*
-Ver. Kon. na 47 jaar 1ste Vertrek EUSSR
*-*-*-
-Coronavirus opgang blijft gestaag
*-*-*-*
-GEENS onderzoekt verder op z’n eentje. Liggen de Blauwen er uit? Here God, toch! Geens (What is in a name?) is dus het Witte Konijn uit de Hoge Koninklijke Hoed
**
*
*-Openbaar Vervoer wordt duurder
*-*-*-
-KV Ko wint op Standaard
*-*-*-
WEERBEERICHT       : staat niet onder hun controle. Naar ieders goesting.
RADIO KLARA (07u) De Rode prioriteiten zijn:
*
-Ver.Kon. = foetsie na 31/2 jaar onderhandelingen – Farage triomfeert . Er is ook veel treurnis….
**-*-*-
-Afzett Trump beëindigd getuigenverhoor. Einde procedure voorzien voor woensdag 04/02. De ratten duiken terug is hun holen.
*-*-*-*
- Geens aan zet – niet den Bart. Wel NVA & PS opnieuw proberen water en vuur te verzoenen.
-*-*-*
- Openb Vervoer duurder? meer details, tot op de centiem
***-*
-Corona: het stopt niet - Conferentie ‘Diversiteit’ voor Mrt uitgesteld –
-Australië: de branden hervatten.
-*-*-*
-Bolivia (La Pas) 15 mensen dood in ravijn na botsing bus
-*-*-*
WEERBEERICHT       : staat niet onder hun controle. Naar ieders goesting.

RADIO KLARA (08u) De Rode prioriteiten-paardenbril bij herhaling zijn:
                    *
-Brexit is ’n feit. Wist U dat al? + Koentje moet de verzuurde soep toch nog op tafel brengen.
Kak of geen kak, de pot op!!!
*-*-*-*
-Triomf voor Het Witte Huis. Geen sprake van triomf voor Trump. Krampen in de cluuten. De uitzending stopt.
*-*-*
-Oudste ??? vrouw overleden. Haar opvolgster is ’n Gentse van maar liefst 111 jaar. Taai ras, die Stroppen, hé… Die zullen het Land zelf nog overleven!
WEERBERICHT         : staat niet onder hun controle. Naar ieders goesting.
*
RADIO KLARA (08u) De Rode prioriteiten-paardenbril bij herhaling zijn:
*
-Niks nieuws. Alleen het benadrukken van het eigen Linkse gelijk. Duurtijd v/d uitzending: 45 seconden 10 nanoseconden. Haar staart van die kat Cools??? zat nog bijna tussen de deur ook. Pijnlijk.
WEERBERICHT         : staat niet onder hun controle. Naar ieders goesting.
*
RADIO KLARA (10u) De Rode prioriteiten-paardenbril bij herhaling zijn:
*
-Brexit wordt uitgebreid gevierd. Snik. Boe-geroep. Nu rest alleen nog handelsverdrag uit te dokteren…
*-*-*-*
-Koentje’s Huiswerk: wat is nakende?
*-*-*
-Openbaar Vervoer is en blijft duurder.
*-*-*-
-Standaard ging onderuit (3-1) tegen Stade Kortrijk.
WEERBEERICHT: staat niet onder hun controle. Naar ieders goesting.
*

Laat-avond-journaal van de dag voordien

VRIJDAG 31/01/2020
*
-     EUTHANASIE-PROCES: de drie dokters zijn VRIJ! Het waren alle 3 artsen die ter goeder trouw gehandeld hebben. De huisarts is vrij omdat er twijfel was, de andere twee hadden géén fout gemaakt. Ze zijn ook blij dat andere mensen blijven recht hebben op waardige dood bij ongeneeslijk lijden. Allen zijn opgelucht na 10 jaar onder een druk te hebben geleefd. Toch kunnen de Heren Advocaten niet nalaten naar de Kerk met een beschuldigende vinger te wijzen: ‘die instelling’ was er tegen’. Zij hebben de aanval ingezet en met succes gewonnen, want nu durven mensen geen euthanasie meer aanvragen en gaan ze gewoon zelfmoord plegen. (onder de trein??)
Prof. Distelmans: het proces was HORROR! Maar de wetten rond euthanasie moeten aangepast worden, duidelijker worden. Deze (slechte) Wet bestaat nog maar 18j, maar toch moet deze beter geïnterpreteerd worden, wat mag en niet mag, straffen bepalen,…
-     Federale informateurs totaal onverwachts vroegtijdig, rond 18u, naar het Paleis geroepen. Zijn ‘ontheven’ van hun opdracht.
**
*
Een uurtje later arriveert Koen Geens van CD&V: de koning vraagt hem als ‘koninklijk opdrachthouder’ om “de nodige initiatieven te nemen om de vorming van een volwaardige regering mogelijk te maken”. Is dit een gevolg van die receptie gisteren op het Paleis??
-     Ook noodsituatie wereldwijd ivm corona-virus
-   2 Vlaamse bedrijven IMEC & SIOEN ontwikkelen brandweerkledij met sensoren die de mannen moet verwittigen als het te warm wordt, zodat ze zelf geen brandwonden oplopen. Deze zijn reeds getest in Parijs en goed bevonden, enige probleem is nog dat de sensoren niet bestand zijn tegen het wassen van die kledij. Dus nog werk aan de winkel, maar intussen is er reeds internationale interesse voor die zoveelste hoogwaardige Vlaamse Vinding op rij .
-     In Namur is er een achtervolging geweest daar een bestuurder (26j) niet wilde stoppen bij een wegcontrole om 4.45: bestuurder is tientallen kilometers verder in de berm gereden. De politie heeft hem PANG PANG doodgeschoten. Nu onderzoekt het Parket de oorzaak van het schieten en ook Comité P onderzoekt de zaak. De dode was nen Vlaming. Vogelvrij ahw….
-     Picanol draait terug op volle toeren. De cyberaanval heeft hen 1 miljoen € gekost om deze op te lossen, geen geld aan de hackers. Maandag starten ze terug op De Beurs/ La Bourse.
**
*
-     Het Kasteel van Blondel de Beauregard of Kasteel van Viane staat in brand, is een 18e-eeuws kasteel met eigen domein in Viane, deelgemeente van Geraardsbergen. Het stond leeg en was aan het verkommeren.
-     Dr. Gyselbrecht, vorig jaar veroordeeld tot 21j, mag een weekend op penitentiair verlof. De ouders van Stijn zijn verbolgen: dag op dag 8j nadat hun zoon vermoord werd. Ze hebben dit moeten vernemen via de pers. Voor hen is het rouw-weekend, voor de opdrachtgever een feestweekend. Hij mag wel geen contact hebben met zijn dochter en kleinkinderen. Dura Lex, sed Lex.
-     Brexit na 47j in EU. Gr. Britt. is verdeeld tussen bitternis en verrukking. Voor de Schotten is het droefnis alom, dit is tegen hun wil. Ook voor de N-Ieren!
Deze avond in London feest waar Nigel Farage een speech geeft. Boris Johnson blijft mooi thuis en heeft een video-boodschap opgenomen.
Nu is er nog een overgangsperiode tot 31 dec. Momenteel nog niks gewijzigd. Maar ze zijn nog niet van EU af: er moet nog veel onderlinge afspraken gemaakt worden, hoe na de Brexit???
-     St. Peterburg: de beton van het dak van een hockey-sportcomplex uit de Sovjet-tijd, die ze aan het renoveren waren, stortte in. Eén arbeider (26j) stort mee naar beneden en men vindt hem later dood terug.
**
*
-     Bij het Zweedse H&M is de CEO Helmerson Helena. Ze is 47j en werkt sinds 1997 bij het bedrijf. Ze werkte eerst in de aankoop, daarna streefde ze naar duurzamer stoffen. Nu de machtigste vrouw van Zweden. H&M heeft 5000 winkels wereldwijd met 180.000 personeelsleden.
A bon vin pas d’enseignes…..

-     Trump zijn stijl: volgens de VTM: géén.
Hij schept voortdurend op met zichzelf, steeds in Koude Oorlog met ‘de media’, en zijn liefhebberij is tweeten waarbij hij 72 miljoen volgers heeft.
**
*
DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL
*
Net nu het Kasteel van Geraardsbergen straks tegen de vlakte gaat wegens ouderdom, zo komt er straks aan het Huiswerk van Koentje eveneens een einde.
Eind goed, alles goed. En meer hoeft er daarover niet worden gezeverd.
Misschien nog even ’n natte vinger uitsteken naar de betekenis van dat Zweedse model H & M. Die twee letters staan, volgens mij, voor ‘Him & Me’.
De reden trouwens voor hun universeel succes. Zo oud als de straat. Dat gaat.




Geen opmerkingen: