donderdag 1 januari 2009

DACHAU AAN DE LEIE

DACHAU AAN DE LEIE
Nu de Kortrijkse Superman, de sympathiek ogende immer studentikoze fils à papa Stefaan, zoon van vader Berten Declercq, weer minister bij de Tjevenregering van Kardinaal Van Rompuy mag spelen, vind ik het ogenblik gekomen om mijn ‘spaarpot’ open te trekken, om er onderstaand berichtje uit te vissen. Het is een oud edelsteentje overhandigd door
http://soswatch.typepad.com/soswatch/2007/11/dachau-aan-de-l.html

21-11-07
Dachau aan de Leie.
Iedereen met een beetje gezond verstand kent de gruwelen die tijdens WO II zijn gebeurd. Een volk, geleid door Nationaal Socialisten (!), probeerde met man en macht de Joodse onderdanen te vernietigen. Hiervoor werden vernietigingskampen opgericht, gaskamers geïnstalleerd en werden honderdduizenden mensen in beestenwagons gedeporteerd naar de dood. Onschuldige slachtoffers, bejaarden, kinderen werden massaal afgeslacht. Het waren niet alleen Joden die dat lot beschoren waren. Ook Polen, zigeuners, gehandicapten, kortom iedereen die niet in het plaatje paste, moest sterven. Het Nationaal Socialistisch gedachtegoed ijverde voor een totale zuivering.
Zestig jaar nà het einde van deze verschrikkingen is het net CD § V burgemeester Stefaan De Clerck die het idee oppert om, in navolging van Dachau, bij de doden de tanden te trekken vooraleer ze naar een crematorium worden gebracht. De reden? In een groene reflex vindt de burgervader van Kortrijk dat hij met zijn idee zo een steentje kan bijdragen tot het verminderen van de 'kwik' vervuiling in de bodem. Wij van SOSwatch laken het voorstel tot het invoeren van deze oneerbare, respectloze NAZI methodes die onze doden onteren. Een slecht links / groen beleid kan nooit worden goed gemaakt met dergelijke voorstellen. In plaats van dergelijke gedachten te opperen zouden onze politici zich bezig houden met goed bestuur.

Reacties
Ik heb altijd gedacht dat de stefan een soort neo nazi beul is, dat brilletje die kleine geniepige oogjes ,
en zijn familiale achtergrond.
Geplaatst door: Willem |
Na een op-sterven-na dode Stad, bij elkaar 'geregeerd' te hebben, begint nu de lijkenpikkerij bij de gestorven inwoners...waarschijnlijk met als verborgen agenda de recuperatie van het vele dentaal goud.
In plaats van Kortrijk, schrijve men voortaan Kortschwitz.
Geplaatst door: adré
Hoe laag kan een mens toch vallen, alhoewel in deze context het woord ‘mens’ volkomen misplaatst is. Alweer is het een uitgerangeerde mislukkeling, mensen toch, wat wordt de groep fossielen (sommigen noemen dat ‘wijzen’???) toch groot.
Wat moeten we toch met dat ordinair zootje gaan aanvangen, de dementen instellingen zitten reeds vol.
Ach ja, we hebben nog leegstaande kazernes, steek ze daar in dan hebben die gebouwen toch nog één doel, namelijk, de waanzin van straat halen.
Geplaatst door: Jean |
Advokaat de clerelijer heeft jaren geleden de zaak behartigd van een pedofiel. Als goede katholiek had hij geen gewetensproblemen.
De goede vriend van hem, restauranthouder, ronselde keukenhulpjes in een instelling voor mentaal gehandicapten. Niet enkel moesten ze werken voor een appel en een ei, hij had al verscheidene meisjes bepallepoterd en meer. De ouders durfden geen klacht indienen tegen de meneer met de invloedrijke vrienden.
Een ouderpaar liet zich niet intimideren en diende klacht in, de clereleier,
vooraanstaand CVPer deed er alles aan om zijne maat uit de wind te zetten.
Voor zover ik mij herinner werd de pedo veroordeeld en werd in beroep nog een zwaardere straf uitgesproken
een bittere pil voor de goede katholiek. Hij moest ook uitwijken naar een ander restaurant, ongetwijfeld een met een voortreffelijke wijnkaart....
Geplaatst door: gilbert |
Over hoeveel kwik zou het hier eigenlijk gaan?
Niet dat dit afdoet aan het macabere beeld, gewoon uit nieuwsgierigheid.
**********************
Een bericht uit de oude doos? Zeker. En toch is de zaak weer actueel door dat ministerschap, zonder hetwelk Stefaan Declercq de onafzienbare rij bleke burgemeesters, zoals er zoveel uitgebluste politiekers zijn, zou zijn gaan vervoegen, zonder het het ooit nog iemand opviel. Requiescat in Pace…..
Maar de goede stede Kortrijk was en is mij veel te lief om te kunnen zwijgen.
Het volstaat om een paar horeca-zaken op de Grote Markt te benaderen. U hoeft er niet eens binnen te gaan…Wie Kortrijk-inkoopsstad van vroeger heeft gekend, ziet genoeg. Zouden er nog 10 parkeerplaatsen zijn? Bezie mij die luifels over de terrasjes…grauw en kleurloos, en ja, allemaal gelijkvormig…De blinkende winkelstraten, van weleer: het zijn verloederde buurten geworden, waar na klokslag 18 uur en voor kop 10 uur de volgende morgen, geen kat te zien is. Alleen zatterikken en hanhjongeren….
De donkere omgeving van de OL Vrouwkerk, met de ruïnes van wat eens in 1302 de Leliaert-dwangburcht was, en waar trouwens het borstbeeld staat van Guide Gezelle, is een openbare urinoir geworden. Moest het kunnen, dat borstbeeld van de Grootmeester der Nederlandse Taal, het zou wegwandelen (met toegeknepen neus) om er nooit meer terug te keren.
Wie zegt daar dat de Koekestad even ellendig is? ….Antwerpen, de Metropool, het goede voorbeeld. Kortrijk is maar een provinciestadje.
Verloederde buurten vol migranten? Kortrijkzanen vallen er over – maar zijn geleerd er mee te leven….Zo lang tenminste er geen Nachtelijke Metten aan te pas komen, zoals ooit eens geschiedde in Brugge.
U weet wel. Het begon in het voorjaar van 1302 in Brugge ook met Nachtelijke Metten, de zogenaamde Brugse Metten, en het eindigde in Kortrijk….op de Groeningekouter.
En dan nog iets. de Stadhuispieten hebben geen last van hun eigen slecht beheer. hun dienstwagen met chauffeur rijdt hen tot op de binnenkoer van het Stadhuis – of anders, tot op de stoep waar de Heren/Dames willen zijn.
Wedden dat de A-plaat van de oude-nieuwe Minister van Justitie weer overal zal te zien zijn in Kortrijk-Centrum, liefst opvallend foutief geparkeerd….

Geen opmerkingen: