vrijdag 14 juli 2017

4216


       Vrijdag 14 Juli 2017

4216 – DIGITALIA HEEFT WEER EEN REDEN ONTDEKT OM MOSLIM TE BLIJVEN OF OM HET TE WORDEN 
*
INHOUD: ISLAM INVASIE: niet eeNs ach       ter onze rug maar publiek (en bindend) gemaakt in De Moniteur Belge, hoe er door de Vlaamse Verlichte Grote Verstanden met geld gesmeten wordt om de islamisering vet te  mesten lijk ’n boer z’n varkens voedt. Maar die boer doet het met eigen geld.
Smijten met andermans geld is een wezenlijk kenmerk van Slinxe genialiteit. Recht de dieperik in.

OP DE IJTKIJK

*
Vlaamse overheid paait
moslims met extra miljoenen
**
*
In het Staatsblad van maandag 3 juli 2017 verscheen het ‘decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2017’. Het decreet werd door de Vlaamse regering goedgekeurd door de Vlaamse regerong.
Vooral  het  hoofdstuk  6  ‘Cultuur,  Jeugd,  Sport en Media’ levert interessante lectuur op. Bevoegd minister is Sven Gatz. Tien verenigingen  krijgen  dit  jaar  en  de  komende  jaren extra Vlaams geld. Merk op dat het om extra geld gaat. In de oorspronkelijke begroting is reeds ruime financiering voorzien. De begunstigden  zijn  vooral  Marokkaanse  en Turkse verenigingen.
Het kan niet op. De  ‘Federatie  Marokkaanse  en  Mondiale Democratische  Organisaties’  (FMDO  vzw)  krijgt er dit jaar 40.000 euro extra bij. Voor de komende drie jaren – 2018, 2019 en 2020 – komt er telkens nog eens 110.000 euro bij.
In  totaal  een  geschenk  van  Sven  Gatz  van 370.000 euro.
Ook de ‘Federatie van Marokkaanse Verenigingen’ (FMV vzw) valt in de prijzen. Dit jaar  krijgt  die  vzw  eveneens  40.000  euro extra. De volgende drie jaren komt daar telkens 70.000 euro bij. In totaal een bonus van een kwart miljoen euro.
Het ‘Internationaal Comité’ krijgt eveneens extra  geld.  Het  Internationaal  Comité  (vzw IC) is volgens de webstek ‘een zelfstandige,
democratisch  georganiseerde,  multiculturele federatie. Het IC wil zelforganisaties van allochtonen in hun verscheidenheid en met respect voor hun culturele eigenheid ondersteunen en verenigen.
Doel  is  zo  de  onderlinge  solidariteit  en  samenwerking tussen de verschillende etnische  groepen  in  de  samenleving  te  bevorderen, alsook de solidariteit en samenwerking  tussen  allochtonen  en  autochtonen.’ 
Het IC krijgt dit jaar en de komende drie jaar 370.000 euro extra.
De  ‘Turkse  Unie  van  België’  krijgt  er  310.000 euro extra bij. De ‘Unie van Turkse Verenigingen’ mag 280.000 euro op de rekening  bijschrijven.  Ook  de  Vereniging  voor Ontwikkeling  en  Emancipatie  van  Moslims krijgt extra geld.
Besluit
In totaal krijgen deze en vijf andere organisaties er dit jaar en de komende jaren enkele miljoenen euro’s extra bij. Laten we hopen dat het vele extra geld goed besteed wordt.
Maar laat ons toe hieraan te twijfelen.
ThIerry Debel
**
NADER BEKEKEN
**
Niet dat ik me wil verstoppen achter andermans rug, maar als iemand het beter dan ondergetekende kan vewoorden, dan geef ik hem of haar graag de voorrang. Zelfs als het om een zijdelingse verwijzing gaat.
**
Als een druppel op ’n hete plaat…
*
Terzake gaat het om het bodemloos vat alom gekend als ‘de transfers’ van Vlaanderen naar bededen de taal—en krot-met-strepen grens. De hier besproken paar honderd miljoen per jaar zijn klein bier met wat collega GUVAAL ontdekte in La Dernière Heure. Dus heet van de naald…
Een berg centjes zo hoog als de Moubnt Everest die buiten alle berekeningen vallen…
*
k citeer
       “Volgens een rapport dat verscheen in La Dernière Heure telt dit land meer dan 2.000 kabinetsmedewerkers, die op kosten van de staat leven. Dat is letterlijk ongezien, want in de meeste ons omliggende landen bestaat dat zelfs niet eens en zijn ministeriële medewerkers meestal ambtenaren die al in een vorig kabinet werkten en gewoon hun werk verder doen, ook als de nieuwe minister tot een andere partij behoort. Bij de aankomst van een nieuwe minister in België brengt die een hele troep gelijkgezinde vrienden en kennissen mee die, op kap van de belastingsbetaler, verondersteld worden hand- en spandiensten te leveren, maar dan wel tegen betaling.
Maar zelfs als men daarmee akkoord zou gaan, dan is er in dit land nog een discrepantie, naargelang het gaat om Vlaamse of francofone ministers. Brussels minister-president Vervoort (niet toevallig weer een socialist) spant de kroon met liefst 80 voltijdse medewerkers die men in Wetstraatees VTE’s (voltijdse equivalenten) noemt. Paul Magnette moet het rooien met 71, Didier Reynders met 60. Onze nationale Charel valt bij zijn streekgenoten uit de toon: hij doet het met ‘slechts’ 40 waterdragers. Ter vergelijking: in de Vlaamse regering spant Hilde Crevits de kroon met eveneens 40 VTE’s (haar patroon, Bourgeois, maar 37). Op het vlak van de regeringen ‘werkt’ de federale met 648 cabinetards, de Waalse met 426, de Brusselse met 380 en de Vlaamse met, ocharme, maar 270 …
*
Herinnert U zich nog dat andere Vlaams spreekwoord, dat de kraaien ‘het’ uitbrengen, als er iets moet verzwegen worden… Waarmee ik maar wil zeggen dar dank zij de snelheid waarmee digitale berichten  stilaan de plaats innemen van de vele nep-nieuwsberichten, de modale burger meer gelegenheid krijgt om overal achter de schermen te kijken.
Och, zoials Johan Cruyff al wist: ‘Elk nadeel hep se voordeel’….
*
En ik, ik ben blij dat mijn neus langs voor staat en niet opzij….
*
 (Digitalia)


Geen opmerkingen: