woensdag 26 juli 2017

4227


Woensdag 26   Juli 2017

4227 - ITALIË BEREIDT ZICH VAN KOP TOT TEEN VOOR OP DE VAL VAN DE
‘FFESTUNG EUROPA’
*
INHOUD: ITALIE: het einde van de E.U. is nabij, want Italië weigert dank zij de leiding van de Forza Italia (Berlusconi) en de Lega Nord, zichzelf het genadeschot te geven. Volgens Winston Churchill  was voor Hitler Dritte Reich dat land ‘de zwakke onderbuik’ van Europa…
Wedden dat die nog gelijk zal krijgen, ook?!

OP DE IJTKIJK

*
Italipe is sedert het Romeinse Rijk, het land waar zelfs in de schoot van hetzelfde gezin of dezelfde familie verschillende politieke overtuigingen kunnen overleven. Het gaat m.i zelfs terug tot een soort van stam-gevoel  uit de Pré-Romeinse Tijd, toen bij  de Ertuscen, de oorspronkelijke bewoners, het land bestuurd werd door meerdere  stedelijke machtscentra. ’n Beetje lijk bij ons, in feodale tijden.  Maar dan op basis van vurige  vaak bloedige Zuiderse gemoedsstemmingen. Italië was, volgens de Feniciërs, een toenmaige zeevaart-natir, het land van de Duizend Vuren: de lichtende ovens verspreid in de bergen, waar het ijzer-erts werd bewerkt en omsmeed tot scherpe zwaarden. A-dan-niet vermengd met brons, hadden die de scherpste snede waaraan de Romeinse Legioenen hun succes in de strijd mee markeerden.
Natuurlijk is de hedendaagse mens geen Romeins soldaat meer, zoals onze voorouders die hebben gekend. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan.. Oude liefde roest niet. En dat vindt men het best weerspiegeld in de doelstellingen van de Lega Nord,  die een zusterpartij is van ons eigenste Vlaams Belang. Met dit verschil, dat Italië het land is van de écte democratie zonder dat andere denkpatronen bij voorbaat veroordeeld zijn.
Ik heb tot begin dit jaar 15 jaar tussen Italianen in dat mooie land geleefd maar ben er nooit in geslaagd zoiets als het ‘cordon sanitaire’ uit te leggen. Een Italiaan leeft van de conversatie. Zij spreken met de handen als met de mond. Zelfs hun gelaatsuitdrukkingen doen mee aan de communicatie. Iemand het spreken beletten staat gelijk met moord. Steevast gingen de wijsvingers dan ook naar de voorhoofden. En was de repliek hoe zo’n Sovjet-systeem aan het hoofd mocht staan van de Europese Unie. Met als gevolg dat de meest verstokte Euro-lover ging beginnen nadenken. Aan de vruchten immers kent men de boom.
En als ’n Italiaan ergens over nadenkt, dan vliegt het er uit. Vooral nu de tekenen maar al te zichtbaar zijn geworden en in het eigen vel, achter elke voordeur, beginnen te snijden.
Het mag U dan ook niet verwonderen, dat men daar het ‘vluchtelingenprobleem’ ieder ogenblik op hun eigen manier zal aanpakken. Gewoon over de hoofden van de medeplichtigen in Rome, de last die hen ongevraagd op de nek is geschoven, doorgeven naar zij die ervoor verantwoordelijk zijn.
Ons bergdorpje SLN met max 1200 inwoners is een van de vele afgelegen Gemeentjes die verplicht 250 à 300 ‘migranten’ moet opvangen.

En dat ook deed, zo’n paar maand geleden. Nu is de maat vol, vooral omdat de mensen zien dat die het breder hebben dan zijzelf. Al lummelen die bij klaarlichte dag van ’s morgens tot ’s avonds rond in de velden. Bij donker zijn de smalle straatjes dan hun voorbehouden jachtgebed. Want de inwoners zelf die komen hun huizen niet meer uit.
En de carabinieri dan, hoor ik U vragen? Wel, tot zo’n 5 jaar geleden had ieder dorpje zo zijn eigen rijkswachtkazerne, naast de Polizia Comunale. De Veldwachters zijn er nog, maar die houden zich gedeisd. De vele carabinieri-kazernes staan leeg te verkommeren, en iedereen is aangewezen op de nabije grootstad. In ons geval: de provincie hoofdstad op 45 Km afstand….
*
In Italië: Protesten tegen “migranten” escaleren – “Sociale opstand staat voor de deur”
*
In de buurt van Venetië en in Rome escaleren burgerprotesten tegen de onderbrenging van “asielzoekers”. De politie treedt hard op, het kwam tot arrestaties. De president van de regio Venetië waarschuwt ondertussen openlijk voor “Afrikanisering”.

Al dagenlang protesteren 250 gezinnen in een voorstad van Rome tegen de plannen van de politiechef om 100 “vluchtelingen” in een voormalige school onder te brengen en waarschuwden voor een “vluchtelingeninvasie””. Deze zou tot aanzienlijke veiligheidsproblemen in de sowieso al benadeelde voorstad Casale San Nicola, in de noordwestelijke punt van het 15e stadsdistrict van de hoofdstad, kunnen leiden.
Volgens een bericht in de Oostenrijkse krant “Kronen Zeitung” bereikte vrijdag een bus met ongeveer 20 “migranten” ondanks pogingen tot een blokkade de school.. Een neofascistische groepering heeft zich blijkbaar bij de demonstranten aangesloten. De mensen schreeuwden tegen de nieuwelingen, gooiden met stenen, stoelen en flessen.
Rome blijft hard
Ook de politie werd met stoelen bekogeld en reageerde met de gummiknuppel om de ingang vrij te maken. Volgens informatie van de autoriteiten werden er twee mensen gearresteerd en 15 anderen geïdentificeerd, aldus de krant.
De stad verklaarde de straatblokkade op te willen ruimen en de “migranten” toch in de school te willen onderbrengen. “Wij doen geen stap terug”, verklaarde de voormalige prefect van Rome, Franco Gabrielli, die sinds april vorig jaar directeur-generaal voor openbare veiligheid op het ministerie van Binnenlandse Zaken en chef van de federale politie is.
Treviso brengt “migranten” weg
De provinciehoofdstad Treviso bevindt zich ligt hemelsbreed ongeveer 20 kilometer ten noorden van Venetië, de hoofdstad van de regio Venetië. Ongeveer tien kilometer verder naar het westen ligt de gemeente Quinto di Treviso met bijna 10.000 inwoners.
Nadat tientallen mensen voor het oorspronkelijk voor “migranten” bedoelde appartement meubels en matrassen in brand gestoken en gedemonstreerd hadden, werden vrijdagmiddag ongeveer 100 “asielzoekers” van daaruit naar een voormalige kazerne in de buurt gebracht. Gedurende de ruzie met de politie werden er veel mensen gearresteerd.
President van de regio Venetië waarschuwt voor Afrikanisering
De president van de regio Venetië (met als hoofdstad Venetië), Luca Zaia (Lega Nord), toonde zich solidair met de demonstranten in zijn regio. Hij waarschuwde voor een “Afrikanisering” van de regio Venetië, die ongeveer vijf miljoen inwoners telt – waaronder 517.000 “migranten”.

“Het is absurd om honderd vluchtelingen in een woongebouw onder te brengen waarin gezinnen met kleine kinderen wonen.” (Luca Zaia, president van Venetië)
Daarmee zou men sociale conflicten aanwakkeren, aldus de met een minister-president van een Duitse deelstaat te vergelijken president. De Lega Nord, die opkomt voor het overdragen van competenties van de centrale staat naar de regio´s en een afsplitsing van de noordelijke regio´s van het zuiden van het land, geldt als een van de oudste Italiaanse grote partijen en noemt zichzelf liberaal. Anderen vinden haar rechts-populistisch.
Bovendien voert Zaia het front van de presidenten van Noord-Italiaanse regio´s aan. Zij aan zij met de presidenten van de naburige regio´s Lombardije (hoofdstad Milaan), Roberto Maroni (Lega Nord), en Giovanni Toti (Forza Italia), de president van de aan de Italiaanse Rivièra gelegen regio Ligurië (hoofdstad Genua), zeggen zij geen “vluchtelingen” te willen opnemen.
“Invasie van migranten”
De door de voormalige viervoudige Italiaanse minister-president Silvio Berlusconi opgerichte en aangevoerde partij Forza Italia geldt in haar nieuwe vorm als conservatief christendemocratisch en liberaal. Haar senator Maurizio Gasparri zei:

“De sociale opstand staat voor de deur. De situatie is ondraaglijk geworden. We hebben te maken met een invasie van migranten, die verzorgd moeten worden, terwijl duizenden Italiaanse gezinnen te maken hebben met acute financiële problemen.” (Maurizio Gasparri, senator, Forza Italia)

Dit alles vindt plaats tegen de achtergrond dat Italië op dit moment een record aantal “migranten” moet verwerken en de regering tot het eind van het jaar rekening houdt met de aankomst van 200.000 “migranten”.

Vertaald uit het Duits door:
Bron:
www.epochtimes.de
Door: Steffen Munter
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

NADER BEKEKEN
**
*
Vroeger leefde daar de Middenstand in hoofdzaak van het toeristenseizoen dat amper 2 maand duurde. Maar dat is nu geen 10% meer van wat daar vroeger kwam. En zaad in het bakje bracht. Ha ja, wie zoekt er nu vrijwillig een door ‘migrfanten’ vergeven streek op, die krioelt van de zwarte bedelaars?
Alleen de terrasjes van niet meer te betalen elite-restaurants zitten nog vol. Daar waar wij, jaren gleden, rug aan rug hebben gezeten met Siegfiend  Bracke,s tronend als een Koning omringd door een handvol VRT-vrouwelijk schoon…
Wil toch maar noteren, dat wij demonstratief hem net hebben ‘gezien’ maar toch de hele avond goed en luid ons eigen West-Vlaams hebben gekout.
Neen, het was niet onder de lantaarn van Sankt Pauli, maar onze de pijnbomen van La Pineta.

(Digitalia)
Geen opmerkingen: