donderdag 27 juli 2017

4229


Donderdag 27  Juli 2017

4229 - DANK ZIJ ONS ALLER NOSTALGIE NAAR DE VROEGERE RIJKSWACHT, WORDT BART STINCKMAN OP HT POTJE GEZET
*
INHOUD: COBURGIA VERGAAT IN ZN EIGEN VUILNIS: de losgeschoten schietstspoel van ’t Weverlen vliegt recht in de portemonne van De Schandaard. De gevolgen zijn niet te overzien.

OP DE IJTKIJK

*
Bart De Wever stevig in de clinch met De Standaard
**
*
N-VA-voorzitter Bart De Wever is in de clinch gegaan met de krant De Standaard naar aanleiding van een artikel over de beveiliging van het Antwerpse gerechtsgebouw. "Dit gaat er over", reageert Pol Deltour van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ). "De Wever start een heksenjacht en legt een journalist openlijk op de brandstapel."
De Standaard-journalist Bart Brinckman maakte een analyse over de discussie tussen Bart De Wever (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) over de ontsnapping van twee criminelen die naar de Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling werden gebracht.

Brinckman schrijft dat zowel De Wever als Geens deels gelijk hebben. "Waarnemers denken/hopen dat de burgemeester lokaal wilde stoken, door toeval haalde de zaak het nationale nieuws", schrijft hij als slot van zijn stuk. "Daarbij wordt ook gespeculeerd over de rol van hoofdcommissaris Serge Muyters. Die wil zijn korps ontlasten van niet-politionele taken. Ondanks zijn uithaal had De Wever deze week geen tijd voor een gesprek met Geens."
De Wever: "Persoonlijke vendetta"
Maar op de partijwebsite heeft De Wever stevig uitgehaald naar de krant: "Wie de voormalige kwaliteitskrant De Standaard regelmatig leest -wat ik helaas niemand nog kan aanbevelen- zal vastgesteld hebben dat de heer Bart Brinckman van deze krant een vrijgeleide heeft om een persoonlijke vendetta te voeren jegens mij", zegt de voorzitter.
"Nog lang heb ik wel de illusie gekoesterd dat de redactie zich verplicht zou weten aan de geclaimde reputatie van kwaliteitskrant om de heer Brinckman op een gegeven moment tot de orde te roepen. Zeker aangezien de hoofdredactie bij herhaling in antwoord op mijn mails moest toegeven dat de betrokkene over de schreef ging. Maar er veranderde niets, integendeel. Mails stuur ik derhalve al lang niet meer." Het verwijt dat hij zou willen stoken, noemt De Wever verderop "te gek voor woorden".
VVJ: "Hij start een heksenjacht en legt een journalist openlijk op de brandstapel"
Bij De Standaard willen ze "het hoofd koel houden en niet op de provocatie in gaan". "Dat is altijd onze houding geweest bij de aanvallen van Bart De Wever", zegt adjunct-hoofdredacteur Lieven Sioen. "We vinden het wel ongepast dat er nu op de man wordt gespeeld en blijven achter onze journalist staan."
De VVJ vindt alleszins dat De Wever ver over de schreef gaat. "Bart Brinckman heeft een evenwichtig stuk geschreven", zegt Pol Deltour. "Hij heeft ook wel een reden om door te gaan over de rol van De Wever. De N-VA-voorzitter heeft zelf enorm uitgehaald naar Koen Geens en de beeldvorming zo in zijn voordeel trachten te kantelen. Hij heeft zijn nek uitgestoken rond dit incident. Wat Brinckman nu doet, is de balans weer in evenwicht trekken."
Dat politici reageren op artikels is normaal, vindt Deltour. "Dat is ook gezond in een democratie, maar wat De Wever nu doet, gaat er over. Hij start een heksenjacht en legt een journalist openlijk op de brandstapel
*
NADER BEKEKEN
**
*
Zo hoort U het ‘ns van een ander: de vroegere AVV-VVK krant is verworden tot Vlaanderens schande. Zijn partij, de NV-A (Nieuwe Vlaams Arrogantie) is al niet veel beter, en zo kunnen we rustig stellen, dat de pot gewoon de ketel verwijt dat die zwart ziet.
**
*
Maar toegegeven, elk op hun typische manier helpen ze om Coburgia er zo rap mogelijk onder te krijgen.Dewever beseft dat misschien, maar Stinckman zeker niet. Integendeel.
Want in feite draait het in dot on-mand allemaal om de poen. (n Beetje schelden jaagt de koersen omhoog. Zowel die van Geens als die van de NV-A. En Geens, toch nog altijd indirect de Advocaat van het ACW kan alle zuurstof die daarbij vrij komt, goed gebruiken. De ARCO-kwakkel (waarover steeds maar de beste vooruitzichten worden verspreid) hangt boven hunhoofden als het Zwaard der Gerechtigheid en heeft gewoon als landingsplaats … de  kiesdrempel.
**
*
Anders gezegd: in onze dagen  wordt er een (zwarte) blaszijde omgedraaid in der Coburger ‘Vaderlandsche Geschiedenis’; namelijk alles wat nog rest van het on-land, moet geregeerd worden zonder de aartsvaderlijke Tsjeven en vooral zonder de bloedzuigers van Sossen. Een mens kan zich dat bijna niet voorstellen en ik vind het jammer dat Mark Grammens, Vlaanderens heraut bij uitstek dat moet meemaken van op zijn wolkje, onderweg naar de Eeuwige Zaligheid der Vaderen.
Wat het dan wèl wordt, zien we bij de stagiaures-uitschot in beneden de Taal-en Armoegrens. Waar men eindelijk zegt bewust te zijn geworden dat er maar kan gezaaid worden wat de zak inhoudt. Al is dat nog enkele tientallen miljarden per jaar meer dank zij de ‘transfers’ van Vlaanderen naar daar.
*
Ja Ma, ik weet het. Zich jeunen in andermans ongeluk is niet zeer Christelijk. Maar deze keer moet U mij toch deze jeunste gunnen! De profiteurs die dit on-land gewoon kapot hebben geregeerd, gaan hun verdiende straf toch niet krijgen Want zij die hen opvolgen komen uit dezelfde school. Zij dragen dezelfde maatkostuums, dragen hetzelfde hemdje en hebben dezelfde voldane blinkende gezichten.
Macht corrumpeert niet alleen, in coburgia vet het ook toe….
*

(Digitalia)
Geen opmerkingen: