donderdag 2 augustus 2018

5073

*
5073 – SAMEN ge PERS te NIIUWSBERICHTEN_UT ONS APENLAND
*
IS eist verantwoordelijkheid op voor aanval op fietstoeristen in Tadzjikistan
*
De terreurgroep Islamitische Staat heeft maandagavond 30/7 via officiële spreekbuis AMAQ de aanval opgeëist op de groep fietstoeristen in Tadzjikistan. Daarbij kwamen vier mensen om het leven.
De terreurgroep zegt dat de aanval werd uitgevoerd door ‘soldaten van Islamitische Staat, die gehoor hebben gegeven aan de oproep om burgers van Westerse staten te viseren’, zo staat te lezen in een mededeling.

Verdere details over de aanslag, of bewijzen dat IS daadwerkelijk achter de aanslag zou hebben gezeten, worden er niet gegeven.
De plaatselijke ordediensten in Tadzjikistan hadden eerder bekendgemaakt dat de vier buitenlandse toeristen in het zuiden van het land het slachtoffer waren van een aanval van ‘gewapende mannen’. Er werd rekening gehouden met een terreuraanval.
Bij de aanrijding zondag waren toeristen uit de Verenigde Staten, Zwitserland en Nederland betrokken. Drie fietsers waren op slag dood, één overleed later in het ziekenhuis. Er vielen ook drie gewonden.
Vier van de daders zijn intussen doodgeschoten, een andere kon worden opgepakt
*
3 Henegouwse tieners ranselen fietser af “voor de kick”
*
Eerggisteren 30/7 om 19:21 Bron: BELGA
In het Henegouwse Forchies-la-Marche
*
is een fietser zaterdagavond afgeranseld door drie ‘jongeren’, die hem de weg hadden versperd. De 45-jarige man liep daarbij een ernstige hoofdwonde op.
Dankzij het relaas van enkele ooggetuigen kon de politie van de zone Trieux de verdachten snel identificeren. De twee ‘minderjarige dader's’ - zestien en zeventien jaar oud - zijn in een gesloten centrum ondergebracht, de negentienjarige dader is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.
Het motief van het drietal blijft vaag. De procureur des Konings van Charleroi vermoedt een daad van gratuit geweld. Het slachtoffer werd op de grond gegooid en geslagen en geschopt.
*
‘Trump’ prijst Italiaanse premier voor ‘doortastend migratiebeleid’
*
Eeregisteren 30/ om 22:23 Bron: BELGA
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180730_03640750
De Italiaanse premier Guiseppe Conte
*
was maandag voor het eerst te gast in het Witte Huis. De Amerikaanse president Donald Trump prees de Italiaan tijdens een gezamenlijke persconferentie voor zijn ‘doortastend migratiebeleid’.
Trump’ zei dat Italië en de Verenigde Staten verenigd zijn in de overtuiging dat sterke landen sterke grenzen moeten hebben. ‘Onze landen hebben via harde ervaringen geleerd dat grensbeveiliging en nationale veiligheid één en dezelfde zaak zijn’, zei Trump. ‘Italië was het beu.’

Volgens de Amerikaanse president zullen de twee landen via een ‘nieuwe strategische dialoog’ de gezamenlijke beveiligingsinspanningen in de Middellandse Zee en Noord-Afrika blijven verbeteren. ‘De focus zal daarbij liggen op de dringende nood van het beschermen van onze landen tegen terrorisme en ongecontroleerde migratie’, aldus ‘Trump’.

Volgens ‘Conte’ vertegenwoordigen Trumps regering en de zijne beide ‘verandering’. Tijdens de ontmoeting legde hij naar eigen zeggen de ‘innovatieve aanpak’ van Italië uit aan Trump.
Defensieuitgaven
‘Trumps’ oproep om de defensieuitgaven van de NAVO-lidstaten opnieuw in evenwicht te brengen noemde Conte verder ‘absoluut redelijk’. ‘Ik zal de boodschap persoonlijk uitdragen en proberen anderen dit standpunt te doen begrijpen’, sprak hij.
Daarna beantwoordde Trump nog enkele vragen van journalisten. Hij herhaalde zijn dreigement van afgelopen weekend, dat hij bereid is tot een zogenaamde ‘government shutdown’, als het congres zijn migratie-hervormingen niet goedkeurt. Daaronder valt onder meer de vraag voor 25 miljard dollar voor de bouw van een muur tussen Mexico en de VS, al zei Trump ook dat hij ‘altijd ruimte laat voor onderhandeling’.

Bereid Rohani te ontmoeten

Nog opvallend was dat ‘Trump’ zei bereid te zijn de Iraanse president
Hassan Rohani
te ontmoeten, en dat zonder voorwaarden. De afgelopen tijd spaarden de twee elkaar nochtans niet. Een dikke week geleden waarschuwde Rohani Trump dat Iran ‘de moeder van alle oorlogen is’, waarop Trump in hoofdletters antwoordde dat hij de VS nooit meer mocht bedreigen.
Over de Amerikaanse sancties tegen Rusland zei Trump dat ze ‘blijven zoals ze zijn’.
*

Al 115 vluchtelingen betrapt bij reis naar ‘gevaarlijk thuisland
       Isolde Van Den Eynde 31 juli 2018 05u15

De eerste zes maanden van dit jaar zijn al 115 vluchtelingen betrapt die op reis gingen naar hun land van herkomst. Dat zijn er bijna evenveel als in heel 2017 en ruim dubbel zoveel als in 2016. Zij riskeren hun verblijfsvergunning in België te verliezen.
Wie erkend wordt als vluchteling, krijgt verblijfspapieren omdat hij of zij gevaar loopt in eigen land. Even terugkeren voor een familiebezoek of een vakantie lijkt dan ook niet evident, maar toch gebeurt het. Afgaand op het aantal betrapte vluchtelingen zit het fenomeen zelfs stevig in de lift.
Lees ook
Drie jaar cel voor mensensmokkelen
*
Voor de eerste zes maanden van dit jaar staat de teller al op 115, bijna evenveel als de 134 dossiers die in heel 2017 werden overgemaakt aan het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS). In 2016 waren het er zelfs maar 56. “Als we de voorlopige cijfers extrapoleren, komen we dit jaar uit op een 250-tal dossiers”, klinkt het op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Ten opzichte van 2016 zou dat een verviervoudiging zijn.”

De sterke stijging is te verklaren door een betere samenwerking met andere Europese lidstaten. In de hoop onder de radar te blijven, vertrekken veel vluchtelingen via luchthavens in buurlanden. Maar ons land sloot een samenwerkingsakkoord af met Nederland en Duitsland - en dat werpt z’n vruchten af.

Nochtans staat er heel wat op het spel voor de vluchtelingen: als ze betrapt worden, kunnen ze hun verblijfsrecht in België verliezen. Sinds 2016 speelden zo al 103 mensen hun vluchtelingenstatuut kwijt, terwijl 67 anderen het mochten behouden, ondanks de reis naar hun herkomstland. De 135 overige dossiers worden nog onderzocht door het CGVS.
*
Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste
*
Alles in één en dezelfde geut, zodat de gemiddelde lijn in één keer naar voor komt. Dat moet toch kunnen! Wat meer is, het bespaart inkt en papier, en als gepensioneerd kleine zelfstandige moet ’n mens kijken waar hij zijn voeten zet. Maar het hoofd-argument van deze (test-)werkwijze is wel, dat op die manier HET BOS weer onder de aandacht komt, en niet iedere boom afzonderlijk.
Het was mij inderdaad al langere tijd geleden opgevallen, dat ‘onze jongens’ van De Pers allemaal in dezelfde richting schrijven ‘Weg met Ons!’ en dat ze daarenboven zelfs meestal dezelfde woorden en zinswendingen gebruiken Zo is President Trump al altijd ‘Trump’ gebleven. Een wereld van verschil met Messias President Barrack Obama, zij Naam weze geprezen. De dagelijkse porties criminelen, verkrachters, drugdealers en overvallers zijn altijd ‘mannen’ of ‘jongeren’. Zelfs de voornaam (indien ‘gekleurd’ of ‘van vreemde origine’) mogen we niet weten, want dat zou de mensen wel eens op verkeerde gedachten kunnen brengen. Of erger, die aangespoelde ‘Gemeenschappen’ zouden zich wel eens, bij monde van hun Vertegenwoordigers, kunnen beledigd voelen en op die manier tot stemmenverlies kunnen leiden. De waarheid verspreiden zou daarenboven wel eens de heilige ‘integratie’ kunnen bemoeilijken. Denken ze bij de Persmagnaten dan zò naïef, doortrapt of onnozel, dat ze het nog altijd niet door hebben dat wij hen doorhebben?! Wat we voorgeschoteld kringen is, in de oorlogstijd die we nu toch met de islammerij beleven, regelrecht landverraad.
Oorlog, leest u, en dan bedoel ik niet wij tegen zijn maar zij tegen ons. Wij tegen hen, dar zal alleen het geval worden vanaf het uur U dat de Jihadisten (= Heilige Strijders van Allah), die nu al massaal al en voor 90% illegaal, overal zijn binnen geglipt, bij nacht en ontij, zelfs op klaarlichte dag, aan de slag zullen gaan. Het signaal daartoe zal via hun sluikzenders worden doorgegeven. Of zelfs ter plaatse wezen opgehaald, door ‘asielzoekers’ die het zich met honderden jaarlijks (gepland?) regelmatig kunnen permitteren om ‘met verlof naar de thuislanden te vliegen om instructies af te halen voor het nakend oorlogsgeweld. Immers, die instructies bestaan al en worden door de Overheid in veel gevallen nog gesubsidieerd ook. Denk maar aan de vele moskeeën (Gebedshuuzen???) die in aantal ondertussen die van onze kerken en kapellen overtreffen. Zelfs onze Gotische voorvaderlijke kathedralen schijnen plots aftands te zijn in vergelijking met hun zovele ‘Grote Moskeeën.
Het toppunt is wel, dat 7/7 in al die moskeeën ‘haatpredikers’ aan het werk zijn, die op de koop toe op kosten werken van de Vlaamse Belastingbetaler.
U las hierboven toch ook over die officiële spreekbuis AMAQ die de aanslag op de vakantiefietsers in opeisten in Tadzjikistan. Waarom wordt die oorlogsstoker niet uit de ether gehaald? Via bijvoorbeeld ‘bilaterale onderhandelingen’ het zwijgen opgelegd? Of nog beter waarom niet efficiënter, doeltreffendereter gehandeld, niet onderhandeld! waarbij een actie wordt op touw gezet zoals President Bush dat deed tegenover Osama Binn Laden?
Een peloton van een man of 10 speciale troepen, ’n helio, en de klus is geklaard. Boodschap ontvangen in Mekka! De Zwarte Steen begint te sidderen van ingehouden woede…. Want die naïeve Westerlingen zijn nog niet zo dom als hun muts staat.
*
Ieder Land heeft de Leiders die het verkiest! Filosofisch is dat 100% correct… Moeten we dus drintend iets aan doen…
‘His Masters voice’: weet U nog? Het is duidelijk dat ‘onze jongens van De Pers gewoon uitvoeren wat hen is opgedragen door de Brusselse Nazi Bende van De Zwarte Hand.
*
Als U in mijn hoofdig gestoord zou zijn door het feit dat hier ons aller Coburgia als een ‘apenland’ wordt voorgesteld, verwijs ik daarvoor naar een van onze Hoogste Gezagdragers ooit. Gewezen Eerste Minister Mark Eyskens, hier op deze Blog eerder al gemoedelijk voorgesteld als Den Cleynen Eyskens, zou mij voor dit plagiaat bij Sabam voor de auteursrechten kunnen lastig vallen. Het us trouwens zijn eigen vader, Gaston Eyskens, die in hoofdzaak verantwoordelijk is voor de invoering van de soort politiekers die voor ons, Vlamingen, CVP- apen zijn gebleken.
*

Hadden wij nog van gehoord, zoals van de donder in Keulen. Dat land is 90% islamitisch (Soemnnitisch, gelukkig) maar, al het geluk van de wereld, het is ten Noorden de pas afgesneden door Servië, en dat is een van de vier V-landen.
*
De twee ‘minderjarige dader's’ - zestien en zeventien jaar oud + nog een derde, meerderjarige, die in de doos zit.
*
Ziet U?
Volgens mij is dit een schoolvoorbeeld van bewaarscool-taal door peuters die nog in de pampers zitten..
Kleur van die gasten? Voornalmen? Nationaliteit? Desgevallend: worden ze ‘uitgezet’? Of leven ze nog vele jaren lang en gelukkig in de ‘Huizen van Bewaring’ tot ze allemaal ‘Bewaard’ zijn geworden op kosten van Jan Modaal?
*
Trump’ zei dat Italië: dit punt is al opgeklaard, maar het werkt zodanig storend dat het soms, bij de normale Burger kan leiden naar een hartaderbreuk.
Dergelijk aangehouden verkeerd taalgebruik is noch min noch meer een belediging van een bevriend Buitenlands Staatshoofd. Werk aan de winkel voor de Amerikaanse Ambassadeur? Waarvoor dient anders de diplomatie? Of desnoods het Internationaal Hof voor de Reachten van de Mens in Den Haag?
Het komt mij voor, dat de wereld genoeg heeft aan slechts één goed voorbeeld van een doorslaande uitspraak van een kordate Rechter.
‘Respect’ voor d eigen waarden en normen is een woord dat best zou verboden worden bij ‘onze jongens’.. Vooral verwerpelijk door al die idioterie rondom alles waaraan een islamitisch geurtje hangt is.

*
Volgens ‘Conte’ vertegenwoordigen Trumps
Ziet U?
Trump en Conte, twee blanke criminelen, zitten bijeen voor een samenzwering tegen de Mensheid onder islamitisch beheer.
Dat is, in woord en beeld, de Heilige voorgeschreven overtuiging van ‘onze jongens’ van de Pers. Onbeschift en lasterlijk. Maar akkoord, Den Donald heeft al vele watertjes doorzwommen. Is dus breed van geest. Hij weet: ze zullen wel volgen. Die kan dus tegen al dat gezwans, zullen we maar denken.
Maar eerbied voor een titel? Dat is uit de wereld, want veel te ouderwets. Voor een ‘honourable man’, lijk bij Shakespeare en Brutus,, die toch de aangenomen zoon was van Caesare? Messen in de rug, eens te meer weer een overgenomen islamitisch gebruik…
*
Algemeen Besluit.
Bennen wij met ons allen er ook van bewust geworden dat ons verkeer, als een tang op een varken, totaal strop zit?
Iedereen heeft toch ook de vele duizenden ‘industrieterreinen’ zien aankomen? Liefst zo ver mogelijk van het water van onze rivieren kanalen en waterlopen. Met als gevolg allemaal vastzittend vrachtverkeer dat strop zit. Overal beton. Dikke percentjes voor polletiekers à la Vande Lal.a!
Waren onze voorouders dan zoveel slimmer dan wij? Die vestigden hu bedrijven aan de oevers van zoveel mogelijk water. Waar één vrachtboot, zonder de samenleving te hinderen, meer vervoert dan 25 vrachtwagens langs de weg? En daarenboven veel, heel veel beterkoop is, en minder milieu-vervuilend.
Niet één polletieker heeft het op tijd zien aankomen….
Ziet U al die ‘Hoofdzetels van die zovele bedrijven, zich in het waterhoofd Broeksèl vestigen? Daar waar er op den platten boerenbuiten zoveel meer en zoveel beterkoop bouwen is. Resultaat? Stilstaand snelverkeer.
Nooit aan gedacht, hé!!!!! Want daarvoor moeten er Trump-kwaliteiten in zitten, in al die stompzinnige hoofden van onze Verlichte Grote Verstanden.
De uitzonderingen bevestigen de algemene regel!
*
Ach kom, ik zit vandaag in ’n slechte dag. Komt door die vervelende hitte, denk ik. En wat meer is: ze zullen het nooit leren, want zij leren de praktijk aan elkaar. Regeren is niet vooruitzien, maar is rijden op den tast. Maar meestal nog via de achteruitkijkspiegels….
Zaan Loek Haantjens verwoordde het zò: wij komen maar in actie als het te laat is. En dan vergaderen we over alles wat ‘op tafel ligt’ desnoods dag en nacht. Om te ‘Kurieren am Symptom’




Link maken

Geen opmerkingen: