maandag 27 augustus 2018

5098




Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.
(Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)
Met pijn in het hart vernemen wij het drama dat zich gisteren, zondag- namiddag bij klaarlichten dag voor kust van het Engelse Great Yarmouth, 50 Km uit de kust met de Z19-Sonja op de Moordzee heeft afgespeeld.
Voor dit wel zeer persoonlijk betoon van medeleven met de getroffen families, verwijs ik naar het lot van de eveneens (op 22 Januari 1920) voor de kust van Knokke, vergane N25 uit Lombardsyde. U leest er alles over in de archieven van het Museum der Visserij in Oostduinkerke. Was aan boord als schipper: de 52-jarige Karel G., stamvader van de familie, wiens dode lichaam slechts maanden nadien aan land aanspoelde…
Maar lijk de Fransen zeggen ‘Revenons à nos moutons’,.
Onze schaapjes lopen op onderhavige Blog deze keer in Palermo (Sicilië) en inderdaad dit drama speelt zich af in de havenbuurt van
CATANIA
Daar is het niet alle hens aan dek, maar alle (Linxe) handen op post aan dek. Ooit al meegemaakt, dat een Rechtbank denkt tussenbeide te moeten komen, ingrijpt, probeert te blokkeren, wat op de werktafel van een Minister in functie ligt?
In de Slinxe, Schotse en Scheve maffia van overal ter wereld is dit ‘Gefundenes Fressen’ om alles en iedereen die niet van hun gedacht is, achter tralies te krijgen. En erger dan ooit, kiest de Libre Schandaard voor de verknechting van democratisch verkozen Ministers. Ze doen dat niet voor een of ander louche individu in een of ander bananenrepubliek, maar in een ‘Deelstaat’ van Europese Superstaat. Echt ’n actie op het niveau van Hitler of Stalin.
Zelfs de Pravda in de Stalinistische Tijd durfde zoiets niet. Tenzij in opdracht. En precies dat handelen in opdracht, maakt mij ziek.
Wat sedert kort in de Nieuwe Alpenbircht gebeurt, maakt waterhoofd Bruxellabad bloednerveus. Moslim-veroveraars weigeren en vastzetten, in Bruxellabad in hun warm en veilig roversnest hen het mes op de keel zetten, hun luilekker fascistisch dictator-leventje bedreigen door ’n knoop in de geldkraan te leggen: het is ongehoord. Wie denken die Italianen wel te zijn?
Ja, inderdaad: het begint te stinken. De Europese Superstaat (die ze denken te zijn) zal de steven moeten wenden om eindelijk alle politieke bijbedoelingen te schrappen en om zich toe te leggen op de economische integratie van niet alleen alle ‘Lidstaten’ maar vooral van de wereldhandel en de Vrije Meningsuiting. Zonder daarbij onderduims de naar pietrol riekende Religie van de Dood binnen te smokkelen.
*
SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!
*
Italiaanse justitie opent onderzoek tegen minister Salvini
Gazettenpraat van gisteren 25/8 om 22:03 door msn
*
De Italiaanse justitie heeft een onderzoek geopend tegen minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, dat melden Italiaanse media. Het onderzoek gaat over het ‘onwettig vasthouden van mensen, onwettige aanhoudingen en machtsmisbruik’ in verband met de migranten die vastzitten op een schip van de Italiaanse kustwacht in de Siciliaanse haven Catania.
Procureur Luigi Patronaggio van het parket van Agrigento (Sicilië), die het onderzoek lanceerde, viseert ook Matteo Piantedosi, de kabinetschef van Salvini. Het onderzoek zal wel in handen zijn van het tribunaal van Palermo, de hoofdstad van het eiland.
Salvini reageerde al op het nieuws tijdens een partij-meeting van de Lega in Pinzolo. 'Schande. Ze zullen ons niet tegenhouden. Ze kunnen mij beschuldigen, maar de limiet is bereikt.'
Meteen maakte hij daar ook bekend dat de migranten die in de haven van Catania al dagen vastzitten op het schip Diciotti van de Italiaanse kustwacht de komende uren de boot zullen kunnen verlaten. ‘Ik heb persoonlijk de ontscheping van alle migranten goedgekeurd’, zei de minister. ‘Sommigen zullen naar Albanië gaan. Anderen gaan naar een of twee andere landen (het zou om Ierland gaan, red.), maar de meerderheid, en daar heb ik persoonlijk voor gezorgd, zullen worden opgenomen door de Italiaanse kerk.’
Er volgde ook opnieuw een dreigement aan de Europese Unie. 'Ik vraag om de biljoenen die Italië naar Brussel stuurt te heronderhandelen. Het is tijd om het financieren van een nutteloze entiteit te stoppen.'

Een week vast

De Italiaanse kustwacht nam op 16 augustus 190 vluchtelingen aan boord van de Diciotti. Het schip mocht maandag de haven van Catania binnenvaren, maar de meeste opvarenden zaten sindsdien vast aan boord. Enkel 13 vluchtelingen werden kort na ‘hun redding’ naar Lampedusa gebracht. Woensdag mochten 27 minderjarigen van boord gaan.
Eerder op zaterdag hadden artsen in de haven al bevolen om 16 vluchtelingen van boord te halen om medische redenen. Twee van de in totaal 11 (jonge) vrouwen en vijf mannen zouden mogelijk tuberculose hebben, aldus het nieuwsagentschap Ansa.
*
Ook de Zwarte Pest, bijgenaamd De Gestel Gods, werd destijds, tot 2 maal toe, ook uit het Zuid-Oosten ingevoerd….
*
AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM
**
Mijn kippen hadden er niet rapper bij kunnen zijn, bij die Siciliaanse lekkernijen die hen ineens in de schoot vielen…
Procureur Luigi Patronaggio
van het parket van Agrigento (Sicilië), aanduiden, zoals De Schandaard doet, als ‘de Italiaanse Justitie’ verraadt niet alleen haar motieven van die kwal.gazet, maar meteen ook de denkwereld van die ‘Procureur’. Die misschien wel maar al te graag de bevelen van Hogerhand diende op te volgen.
Op de TeeVee hoorden we gisteren de mening van de beeldenstormers van de Pers. We vernamen er alles over, tot de kleinste details, uitgenomen het feit dat meer dan 100 van die ‘Verrijkers’ die Minister Salvini van boord liet gaan, door de Italiaanse Bisschoppen werden opgenomen.
Blijft alleen over, de lege Diciotti van de Kustwacht, de lege portemonnee van Madame La Garde van het IMF, en de leeggelopen werklozen van de mensensmokkelaars.

De ingesteldheid om er ‘als de kippen bij zijn’ zal voor De Schandaard voortaan andere oorden moeten opzoeken. Me dunkt dat er voldoende ‘bronnen’ zullen kunnen gevonden worden in het huis van Zaan Cloot, de gehangene. Kunnen ze nu al beginnen schrijven over de kleur van de koord…
*
Digitaliaanse Hemelrijker


Geen opmerkingen: