donderdag 9 augustus 2018

5079




*

Ik ben er zeker van, dat ons aller Vriend Guvaal
mij niet kwalijk zal nemen dat hier voor de vierde maal op rij, zijn blog zowaar integraal wordt overgenomen. De bedoeling is niet alleen om mijn eigen standpunten op een rationele manier bevestigd te zien, dan wel nieuwe lezers naar zijn blog te lokken. De bedoeling is verder dan ook nog, zoals reeds vroeger gezegd, om ten allen tijde op mijn eigen PC zijn teksten als bron van inlichting voortdurend onder de hand te hebben.
*
Ik hoop maar dat veel Tjeven JA-knikkers-kiezers , Slinxers, Blauwers en Groenkwezels onder ons beider lezers eindelijk beginnen in te zien, dat stemmen op een uitgesproken Vlaamse lijst, stemmen is voor de eigen portemonnee. En ook voor die van de kleinkinderen. Reken niet op de ‘vrienden’ van Groen, Geel of van Slinx, die ‘regeren’ altijd anders dan dat ze beloofd hebben.
Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vrede leven! Voorwaar, deze zegswijze is hun enig ‘Leitmotiv’! Van vader op zoon.Weet U: als het maar opbrengt voor eigen zak. De rest is bijzaak. Politieker zijn is verworden tot een beroep als een ander, met eigen wetten en voorschriften.
Kies dus voor Uw eigen Volk. Met in het achterhoofd wat er dicht bij ons, aan het gebeuren is in Catalonia, en aan wat er reeds gebeurd is in Italië, sedert de traditionele partijen daar van de Macht zijn weggeschopt door Het Eigen Volk.. De vonken der vrijheid schieten als bliksemschichten uit het Zuiden over onze hoofden heen, tot bij de vroegere Oostblok-landen, Hongarije en Polen, ja zelfs tot bij ‘de Poet’ in Moskou. Die daarmee al sedert einde 2016 op dezelfde golflengte zit van Het Nieuwe Amerika onder ‘den Donald’.
Die luchtflitsen zijn allemaal lijk salvo’s vóór de boeg van het monsterachtige oorlogsschip, dat De Lange Omvaart doet varend onder de naam van ‘De Globalisatia’. Het woord ‘oorlogsschip’ is die wereldverbeteraars teveel eer aandoen.
 
*
Valse achterbakse atoom-duikboot zou een beter woord zijn voor hun gluiperigheid. En waar ten andere, wacht de God van de Zee, Neptunus, in ’s Hemesnaam eigenlijk op om die te kelderen?
*
SPIEKEN MAG WÈL
SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!
*
Vlaamse dromen
   Waar het de volgende federale verkiezingen in dit land op aan zal komen, is of de Vlaamsnationalisten in het regionale parlement dan de volstrekte meerderheid zullen halen. Alleen op die manier kan die dan dienen als breekijzer om dit België te beginnen te ontmantelen. Dat zal rapper gezegd zijn dan gedaan*.
*
   We hebben twee Vlaamsnationale partijen, die bij vorige verkiezingen; om het bij ronde cijfers te houden, respectievelijk ±30% (N-VA) en ±10% (VB) haalden. Het geruzie tussen die twee maakt dat ze elkaars kiezers proberen af te snoepen. Eerst heeft de N-VA dat gedaan bij het VB, nu doet het VB dat bij de N-VA, dit laatste omdat de partij van De Wever het communautaire voor de nu lopende legislatuur in de koelkast heeft gestoken.
   Nu, of de verhouding 30/10 blijft, 35/5 of 25/15 wordt, maakt in werkelijkheid niets uit, want in geen enkel van de drie mogelijkheden halen ze samen meer dan 50% en kan er dus geen actie ter zake genomen worden. Het wordt dan alleen hopen dat een of meerdere van de traditionele partijen mee op de kar van het (con)federalisme springt of dat een of meerdere de kiesdrempel niet zou halen. Dat laatste zit er niet meteen in, maar de schrik ervoor zou hen toch misschien wel eens tot andere gedachten kunnen brengen. CD&V en SP.a zitten in nauwe schoentjes en Open VLD hoopt de meubelen te redden met een terugkeer naar de federale kieskring.
   Wat geen aarde aan de dijk zal brengen is dat de ene Vlaams-nationalistische partij het denkt te kunnen halen door de andere aan te vallen. Zo vergist men zich van vijand en gaat er veel energie verloren die beter zou kunnen worden aangewend.
Wijlen Prof. Robert Senelle
(1918-2013)
*
* Voor wie het zich niet zou herinneren, nog even de daarvoor bestemde Senelle doctrine:
‘Als België onbestuurbaar zou worden, bv omdat er geen federale regering meer kan gevormd worden, dan moet het Vlaams parlement Vlaanderen uitroepen tot deelstaat van het federale België, met als grenzen die van het huidige Nederlandse taalgebied. Dat is weliswaar grondwettelijk niet volgens het boekje, maar democratisch volstrekt legitiem, want het Vlaams parlement, verkozen om Vlaanderen te besturen, is de uitdrukking van het Vlaamse volk. En de wil van het soevereine volk is voor overtuigde democraten het enige dat telt.’
(Uit ‘De Ordentelijke Opdeling van België’ van Gerolf Annemans en Steven Utzi (blz. 165)
P.M., het te verwachten Waals-Franse wonderkind….
*---
   Mocht er bij de federale verkiezingen in 2019 in Wallonië een centrumlinkse meerderheid komen en in Vlaanderen een centrumrechtse, dan zit de kans erin dat men er niet in zal slagen een nieuwe federale regering te vormen (tenzij met zes of meer partijen, maar dat lukt nooit als ze nu met vier haast niet overeenkomen) en dan wordt de Senelle doctrine actueel.
**

*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
*
Gisteren kregen de lezers een vlammend stuk proza opgediend over de 3 (wereld)oorlogen tussen de Germaanse volksstammen uit Duitsland, en de Latijnse volksstammen uit Frankrijk. Die 3 moordpartijen zijn, niet moeilijk te onthouden: 1870, ’14-’18 en ’40-’45. Keer op keer waren wij in dit aapenland, samen met nog veel anderen, uit pure konkelfoezerij, daarbij betrokken. Met als de voornaamste resultaat, dat miljoenen van ‘de bloem van de jeugd’ elkaar wederzijds heeft moeten uitroeien. En daarmee samengaand, de welstand van ons aller Avondland. Die triviale agressie is thans geluwd, maar beide landen met Merkel en Macroni als voorstrekkers, willen blijven Eerste Viool spelen. De Waalse socialist Paul Magnette wordt door ‘Parijs’ zelfs de truc gelijkend op de wortel vòòr de neus van der ezel, voorgehouden, om als Franse EU-verkozene naar ‘Broeksèl te worden afgevaardigd…
Begrijpe wie kan.
Maar, zoals die voorzichtige Hollander
ooit zei: ‘Elk nadeel hen se voordeel’. Als ‘Parijs Magnette wil, waarom nemen ze dan ineens niet alle Walen daarbij. Opgekuist staat netjes.
De roulette draait dus. Het kan alle kanten uit. Zullen onze huidige Vlaamse Verlichte Gerote Verstanden de gelegenheid te baat nemen, is nog maar de vraag. Dat ‘Crootje’ van ons, zoon vann de vriend des Koning, ziet de bui al hangen. Die wil 1830 gewoon herbeginnen met een nieuwe lei…
Jan inderdaad, politiek is de Kunst van de Mogelijkheden. Maar mogelijkheden zijn gewoon opportuniteiten die zich spontaan aanbieden…
Het Geluk vliegt. Wie het vangt, heeft het!
*
Digitaliaanse Hemelrijker

Geen opmerkingen: