maandag 6 augustus 2018

5075

5075 3de SAMEN ge PERS te SYNTHESE NIEUWS UT HET APENLAND
*
*
VUB-vorser lost 100 jaar oud Stonehenge-raadsel op
*
2/8 - 15U48© BELGA
© Flickr Nelo Hotsuma
*
Minstens tien van de 25 mensen die rond Stonehenge werden begraven, waren niet afkomstig uit de regio van Wessex, waar het prehistorisch bouwwerk werd opgetrokken. Sommige hebben waarschijnlijk geleefd in West-Wales, waar ook de blauwe stenen vandaan kwamen. Daarmee is een raadsel opgelost dat de archeologen al bijna honderd jaar bezighield.
*
Dat blijkt uit nieuw onderzoek van een internationaal team van wetenschappers, onder leiding van Christophe Snoeck van de Analytical, Environmental & Geo-Chemistry-vakgroep van de VUB.
De gecremeerde stoffelijke resten bevonden zich oorspronkelijk in 56 kuilen die samen een cirkel rond Stonehenge vormen. Ze werden opgegraven tijdens de campagnes van 1919 tot 1926, maar werden allemaal samen herbegraven in één put. Toen die in 2008 heropgegraven werd, moest stevig gepuzzeld worden om de individuen terug van elkaar te scheiden. Bij die oefening werden met zekerheid 25 verschillende begravingen geteld. Ze werden gedateerd tussen 3180 en 2380 voor Christus, tijdens het oudste deel van de bouw van het monument.
Gecremeerd en getransporteerd
Tijdens die oudste fase werd gebouwd met blauwe steen, waarvan men al eerder vermoedde dat die afkomstig was uit West-Wales, zo'n 200 kilometer van Stonehenge. De ontdekking van Snoeck bevestigt wellicht dit vermoeden.
*
Snoeck kon, aan de hand van een Strontium-isotopenanalyse van de gecremeerde beenderen, immers aantonen dat ze hun leven hadden doorgebracht in West-Wales, en niet in Wessex. "Tijdens zijn leven slaat een levend wezen mineralen op uit zijn leefomgeving via zijn voeding", verduidelijkt Snoeck. "Door de verhouding aan Strontiumisotopen op een bepaalde plek te vergelijken met de verhouding die aanwezig is in gecremeerde beenderresten, kan je redelijk nauwkeurig bepalen waar een bepaald individu de laatste tien jaar van zijn leven heeft geleefd." Met deze ontdekking wordt een vermoeden bevestigd dat al bijna honderd jaar speelde. Al tijdens de opgravingen in de jaren '20 merkte archeoloog Hawley immers op dat sommige van de stoffelijke resten in lederen of andere organische materialen verpakt waren, wat er op zou kunnen wijzen dat ze gecremeerd werden waar ze leefden en naderhand getransporteerd zijn naar Stonehenge om er begraven te worden. Het onderzoek onder leiding van Snoeck wordt gepubliceerd in Scientific Repo(Nature).
*
1ste REDACTIONELE REACTIE
Naarmate Iin deze Super Nova-tijd de techniek meer en meer vorderingen maakt, worden meer en meer zaken verduidelijkt uit een ververleden. Stonehenge was dus geen ‘monument’, maar een heiligdom. Wat een wereld van verschil uitmaakt inzake de intellectuele capaciteiten van die meer dn 2.000 jaar oude Beschaving, die dus op een hoger verstandelijk niveau leefde dan de Romeinse Geschiedschrijvers ons hebben nagelaten. En dan denk ik meteen aan ‘dolmen’ en ‘’menhirs’ die zelfs bij ons, aan deze kant van het Kanaal bj bosjes voorkomen. Dat zijn heel zeker bijlange geen piramiden die verwijzen naar de Sterrenstelsels in het Heelal, maar ze bewijzen op hun bescheiden manier de hang naar de ’Ruimte’ en naar de Oneindigheid…
o-o-o-o-o
*
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180801_03643379
*
Kortrijks gemeenteraadslid gaat door het lint: ‘Als je Pakistaans of Afrikaans bent, dan ben je een stuk stront voor mij’
*
01/08/2018 om 16:26 door Joerie Dewagenaere
*
Steve Vanneste, (afbeelding hierboven) gemeenteraadslid in Kortrijk en kandidaat voor Vlaams Belang, heeft zich van zijn kleinste kant getoond tijdens een burenruzie. Op een filmpje is te zien hoe hij racistische uitspraken in het rond strooit. 'Hij is bereid zijn plaats af te staan als zijn kandidatuur de partij zou schaden', zegt de voorzitter van de Kortrijkse Vlaams-Belangafdeling.
In een dertien minuten durend filmpje dat dateert van de nacht van dinsdag op woensdag, is te zien hoe Steve Vanneste een tirade afsteekt tegenover zijn overburen (zie video bovenaan). Vanneste is gemeenteraadslid in Kortrijk. Hij werd verkozen op de N-VA-lijst, maar zetelt als onafhankelijke. Voor de verkiezingen van oktober komt hij op voor Vlaams Belang.
Het filmpje is het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie over - ironisch genoeg - nachtlawaai in de Rekkemsestraat in Marke (Kortrijk).
Op de beelden is te zien en vooral te horen hoe de man het racistisch taalgebruik niet schuwt. ‘Onnozel stuk makak uit een of ander kutland.’ ‘Je moet je muil houden of ik sla erop met je stomme kop.' 'Je bent net een neger.' 'Ik heb al meerdere makakken in elkaar geslagen met een minder dikke buik dan jullie.' 'Als je Pakistaans of Afrikaans bent, dan ben je een stuk stront voor mij.’
Een beetje later trekt Vanneste zijn t-shirt uit, hoewel zijn vriendin hem in toom probeert te houden, en ontsteekt meteen weer in razernij. Op bepaalde momenten spuugt hij zelfs in de richting van zijn buren. De politie moest tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren.
‘Onaanvaardbaar’
Vanneste wenste zelf niet te reageren, maar verwees naar de voorzitter van de Kortrijkse afdeling van Vlaams Belang. ‘Er zijn door beide partijen uitspraken gedaan die niet door de beugel kunnen. Het taalgebruik is alvast niet onze stijl en is niet goed te praten. Onaanvaardbaar, maar dat ziet hij zelf ook wel in’, verklaart de lokale partijvoorzitter Wouter Vermeersch. ‘Hij is bereid een verzoeningsgesprek te voeren met die mensen.’
Of Vanneste nog zal opkomen voor Vlaams Belang - hij zou plaats drie op de lijst krijgen - valt nog af te wachten. ‘Hij is bereid zijn plaats af te staan als zijn kandidatuur de partij zou schaden. In de komende dagen zullen we een gesprek hebben en de situatie evalueren’, aldus Vermeersch. Vanneste blijft voorlopig wel gemeenteraadslid.
‘Agressief en duidelijk onder invloed’
Overbuur Waqar Maanood, uitbater van de Night Shop, weet nog altijd niet goed wat hem overkwam. ‘Ik stond iets na middernacht met vrienden te praten bij de winkel toen hij vanop zijn balkon begon te roepen. Daarna stormde hij agressief en duidelijk onder invloed naar beneden en kwam hij ambras maken. Wij zijn rustig gebleven.’
Waqar postte het filmpje op sociale media en heeft intussen een klacht ingediend bij de politie. ‘Het is niet de eerste keer dat hij ons bedreigt en racistische verwijten naar het hoofd slingert’, klinkt het. ‘Zo'n persoon hoort niet thuis in een gemeenteraad.’
Wat met zijn zetel in de gemeenteraad?
De uitval van Vanneste wordt niet geapprecieerd door zijn collega-gemeenteraadsleden, maar of dat gevolgen heeft voor zijn zetel, valt nog af te wachten. ‘We zullen het bureau van de fractieleiders samenroepen’, zegt gemeenteraadsvoorzitter Piet Lombaerts (N-VA). De fractieleiders kunnen verschillende stappen nemen. ‘Ze kunnen de persoon in kwestie publiek vermanen of formeel een klacht indienen. Hem zomaar uit de gemeenteraad trappen, dat kan niet.’
Elk gemeenteraadslid moet voldoen aan bepaalde voorwaarden, hij/zij moet bijvoorbeeld een attest van goed gedrag en zeden voorleggen. Als er een strafrechtelijke vervolging zou volgen, dan zou de persoon vervallen verklaard kunnen worden of zelf ontslag moeten nemen. ‘Maar dan gaat het al over een zware veroordeling.’
Terrorist Mandela
Steve Vanneste kwam in 2014 al eens in opspraak. De man, die toen nog lid was van N-VA, had Nelson Mandela een terrorist genoemd en verzette zich tegen plannen van de stad Kortrijk om een plein naar Mandela te noemen. Het leverde hem een flinke bolwassing van de N-VA op, waarna Vanneste zijn excuses aanbood.
Maar tussen Vanneste en de N-VA kwam het niet meer goed. In 2015 werd de man uit de partij gezet en nadien zetelde hij als onafhankelijke. Tot hij een jaar later zijn overstap naar Vlaams Belang aankondigde. 'Dat is de enige partij die 40 jaar consequent heeft vastgehouden aan haar ideologie', zei Vanneste toen.
‘Vroeger’ beeld van Mandela
*
2de REDACTIONELE REACTIE v/d DAG
Het mag niet (meer) gezegd worden, wie en wat Nelson Mandela ooit is geweest. Laten wij zeggen dat deze ‘held’ méér sjans heeft gehad dan wijlen Nonkel Dolf, die in de laatste fase van zijn leven zich niet heeft kunnen herpakken. Zo leefde die, na zijn tumultueus leven als gangster-terrorist, binst zijn jarenlange verbanning (=gevangenschap) op Robbeneiland in een uitgerst luxueus buitenverblijf met alles erop en eraan, waar hij gewoon als voorheen de ‘Beweging’ leidde als Reichsführer en Opperbevelhebber van het ANC.
De Westerse blanke wereld zou de neger Nelson Mandela beter herdenken als de ‘uitvinder’ van de plaatsmoorden op de blanke landbouwgezinnen. Die wijken eindelijk in onze dagen massaal uit naar Zuid-West Rusland. Dat ander land waar De Schandaard niet één goed woord over de toonbank krijgt…
Nog te noteren dat de Familie Vanneste in het Kortrijkse een zeer achtenswaardige en werkzame familie is. ‘Nachtlawaai’ binnen en buiten een ‘nachtwinkel’ vol allahtonen kunnen inderdaad genoeg zijn om stilte te eisen. Waarop dan weerskanten gescholden kan worden. Maar daar heeft DS geen oren naar. Oost-Indisch doof langs Allahs kant.
Tot zover dit extreem lang artikel in een kwal-roddeltante met standing. Lijk ze zelf zeggen.
*
*
Priester uit Zeebrugge met de dood bedreigd omdat hij transmigranten helpt: “Het dreigt uit de hand te lopen”
*
Mathias Mariën 02 augustus 2018 18u04 Bron: Eigen berichtgeving
Pastoor Fernand Maréchal in de kerk waar transmigranten terecht kunnen voor hulp en eten (Archiefbeeld).
*
Een priester uit Zeebrugge heeft doodsbedreigingen ontvangen omdat hij steevast transmigranten in Zeebrugge helpt en eten geeft. Fernand Maréchal zegt echter niet onder de indruk te zijn.
Fernand Maréchal: “Meer en meer word ik uitgescholden. Ik ontving zelfs al verschillende doodsbedreigingen. Wat me écht beangstigt, is dat op sociale media het plan concreet vorm krijgt onder een groep bewoners om in groep naar de kerk af te zakken en er op de vuist te gaan met de migranten die we hier te eten geven. Dit dreigt echt volledig uit de hand te lopen.”
De pastoor weigert echter te stoppen met de hulp aan transmigranten in Zeebrugge. “Ik heb geen schrik. Het zijn gefrustreerde mensen die dit doen.”
*
3de REDACTIONELE REACTIE v/d DAG
Die Pastoor, nen ingoede brave West-Flûtenaar lijk ik, is en blijft voor eeuwig een goed mens.
Te est Sacerdos in aeternum, weet U nog?
Hetzelfde goed wordt gezegd van De Goede Moordenaar die rechts van Jezus Christus aan zijn eigen persoonlijk kruis was genageld op Golgotha. Den diene die links hing, was De Slechte Moordenaar. Die hing daar te vloeken en te tempeesten lijk God in Frankrijk. Tsja, ook al enen aan Slinx… Nooit nie content…
Den diene die rechts hing, was wel ook nen moordenaar geweest, maar dat speet hem geweldig en hij had dus berouw. Als beloning    mocht die daardoor nog dezelfde dag men met den Herel Jezus ten hemel varen, om zijn opwachting te maken bij de Hemelse Vader.
*
Wat ik hiermee wil zeggen, op kap van die Pastoor uit Zeebrugge?
Verkeerd blijft verkeerd, hoe men het ook draait of keert. De twee Sjarels hingen aan het kruis, omdat zij gemoord hadden. Punt aan de lijn. Criminelen helpen vluchten onderweg naar zogezegd een ‘beter leven’ is ook verkeerd. Het zijn in een Rechtstaat medeplichtigen met criminelen. Ons aller ‘Burgerlicht’ is dus de medeburger helpen beschermen tegen alles wat onwettelijk, en dus illegaal is.. Dat kan bijvoorbeeld door de illegalen uit te leggen, dat ze beter in hun tropisch thuisland hadden gebleven, om zich daar ter plaatse op te werken. Daar zijn in elk land gelegenheden genoeg voor. Daar hebben in hoofdzaak onze Missionarissen wereldwijd genoeg voor gezorgd. De vraag is alleen of , eenmaal die daar, verminkt en hald kreupel geslagen, verjaagd werden, of hun werk in stand werd gehouden. Meestal niet. En dus vlucht het janhagel de jeugd van daar nu naar rijke Westerse landen, om daar meestal van ‘de krijg’ te gaan leven.
Juist, h& Ma? Wie niet werkt, moet ook niet eten. Heb ik zeer goed onthouden van jou!
Wat die Pastoor doet, is misschien wel zeer menselijk, maar het is en blijft verkeerd. Want stelt U zichvoor: als iedereen datzelfde begint te doen, dan kunnen wij even goed het graf beginnen delven van al onze kleinkinderen.
Akkoord, die vreemdelingen-verrijkers zullen binnen nog vele generaties misschien ‘beschaafd’ geworden zijn, maar waar zal de oorspronkelijke bevling dan zijn? In ‘reservaten’ zoals de Indianen in Amerika?
Bewust meewerken aan volksverhuizingen, zoals onze politiekers dat willen, is gewoon pur en simpel landverraad. Wordt n oorlogstijd, lijk we nu beleven met al die aanslagen, bestraft met de dood. Voor de eigen vrijheid hebben vele generaties vòòr ons hun leven gegeven. Onze eigen Verlichte Grote Verstanden hebben gewoon het recht niet die te verkwanselen!
Zou Pastoor Maréchal nog Het Lied der Vlamingen uir zijn jeugd kennen? Google geeft het hem gratis en voor niks. Niet zoeken. Hier is het.
*
O Kruise den Vlaming door moeders land
Op t'voorhoofd gedrukt en in t'harte geplant
O kruis voor de nachtrust , o kruis voor het werk
O kruis aan de haardstee , o kruis op de kerk
Geen hand zal u schenden , geen stormen geweld
Dat kruisbeeld in Vlaanderen ooit nedervalt

Eens velde de vijand het kruisbeeld te neer
Toen grepen ons jongens naar vader's geweer
En moeder verborg hun haar vliemende smart
En spelde hun bevend het kruis op het hart
O gaat nu mijn kinderen en strijdt voor Gods kruis
Het voere u ten zege en brengt u weer thuis
*

Geen opmerkingen: