zondag 19 augustus 2018

5088



Ieder vogel zingt zoals hij gebekt is.
(Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)
*
Er komt weer leven in De Brusselse Brouwerij van fluitjesbier. Benieuwd hoe andere vedetten, zoals Verhofstadt, daarop zullen reageren. Nog meer smoelentrekkerij en armengewiek, want kijk, tegen de Waarheid kunnen die charlatans niet op.
Want: wat niet al lachende kan gezegd worden, is de waarheid niet.
Wellcome home, dear Mister Farage. We really did miss you!
**
*
SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!
*
Nigel Farage hernieuwt strijd voor harde Brexit: ‘Ik ben terug’
Gisteren 18/8 om 16:38 door tbo | Bron: BELGA
Foto: BELGAIMAGE
*
Nigel Farage, het vroegere boegbeeld van de eurosceptische partij Ukip, is benoemd tot vicevoorzitter van de Brexit-beweging Leave Means Leave. Hij is vastberaden om de strijd voor een harde Brexit te hernieuwen, zei Farage zaterdag.
In The Daily Telegraph zei Farage dat hij het plan van premier Theresa May wil dwarsbomen. Zij wil met haar voorstel nauwe commerciële banden met de EU behouden, maar dat is volgens Farage ‘frauduleus’.
Het plan van May is een ‘laf verraad’ en zal het Verenigd Koninkrijk verhinderen om ‘de controle over de grenzen, de visrechten te hernemen’ of ‘om op mondiaal niveau handel te drijven’, oordeelt Farage.
Farage zal actief deelnemen aan de volgende campagne van Leave Means Leave. Er zijn bijeenkomsten en een bustour doorheen het Verenigd Koninkrijk gepland.

‘Tijdens de afgelopen maanden, en vooral sinds het verraad van Chequers (de residentie van de premier waar de Britse visie op de brexit op punt werd gezet, nvdr.) hebben talrijke mensen me op straat aangesproken om me te vragen wanneer ik terugkeer’, legde hij uit. ‘Ik ben terug.’
Kort na het referendum op 23 juni 2016, toen voor een Brits vertrek uit de EU werd gestemd, stapte hij op als voorzitter van Ukip. Hij meende toen zijn politiek doel te hebben behaald.
Het plan van Chequers, voorgesteld in juli, voorziet in de oprichting van een vrijhandelszone voor goederen en landbouwproducten tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Ook voorziet het plan dat de reglementering van Londen en Brussel in die domeinen op één lijn blijft. Brussel wees het plan al af. Ook namen twee zwaargewichten in de Britse regering ontslag omdat ze het plan te zwak vonden: minister van Brexit David Davis en minister van Buitenlandse Zaken

*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
*
Het is met een wrang gevoel dat ik schrijf ’Splendid Isolation’ want dat is al ’n hele tijd voltooid verleden tijd. Beter zou het zijn van nu te spreken van ‘The Common Isolation’ want de helft van de wereld is er ondertussen binnen gestroomd. En niet met veel vertoon via Hastings, zoals Willem de Veroveraar deed n 1066, maar dievelings als verstekelingen in scheepsruimen of in trucks. Dear Old Engeland immers is altijd in gedachten hun moederland geweest
Wie hierin een of ander gelijkenis denkt terug te vinden met de ondergang van het Romeinse Rijk, well, die zou wel eens gelijk kunnen krijgen.…
Dat is niet alleen zeer pijnlijk voor de Engelsen zelf, maar het gevaar bestaat dat van daar uit, de aan de gang zijnde invasie van het Vasteland een feit wordt.
Of Lord Farage het tij kan doen keren? Ik geloof het niet. Al zal het wel zò zijn geweest, dat toen Willem de Veroveraar met zijn strijdmachtje het Kanaal overstak, er ook niet veel publiek was dat in zijn kansen geloofde.
Churchill in 1940 stond toch praktisch ook helemaal alleen om Hitler de pas af te snijden! Wat er ook van zij, een Trezebees als Theresa May bakt er so wie so niks van. Veel geblaat maar weinig wol.
*
Digitaliaanse Hemelrijker


Geen opmerkingen: