dinsdag 28 augustus 2018

5100



 
Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.
(Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)
Wat U hieronder leest over democratie is tot wat die mooie theorie in onze dagen is verworden. In hoofdzaak een werktuig voor onze vernietiging. Net zoals trouwens het socialisme, dat oorspronkelijk werd op poten gezet om (sinds de Middeleeuwen en de Gilden) het lot van de kleine man te verbeteren. Maar eenmaal in handen van geldzakken gekomen, zoals de democratie, is ook die verworden tot een instrument van verknechting.
Toch blijven beide ‘uitvindingen’ als lichtende sterrenstelsels boven het mensdom schitteren.
Ik zou bijna durven stellen, dat zowel democratie als socialisme het ersatz, het goedkope vervangingsmiddel proberen te zijn voor het Godsverlangen dat in elk menselijk leven aanwezig is. Met uitzondering voor de Leer van Geweld van die ene woestijn-rover & kindermisbruiker die een bloedverbond met Het Eeuwige Kwaad heeft gesloten.
Deze laatste bedenking is geen theorie, maar een detail-getrouwe weergave van de feiten die al 1.400 jaar aan de gang zijn. En die nu, in een duivellse combine met de Roden, overgewaaid zijn naar de Beschaafde Wereld.
Het Christendom daarentegen, is en blijft volgens mij het dichtst bij zijn goddelijke missie. Maar wat dat precies inhoudt, laat ik liever aan eenieders persoonlijke verbeelding over.
Midden in de ongerepte natuur onder de blauwe hemel of in de gewijde stilte onder de spitsbogen van een onzer Gotische kathedralen, maakt U meest kans om daar de nodige signalen te ontvangen.
*
SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!
Een mossel-mannetje vraagt aan zijn moeder in boerka: “Mama, wat is het verschil tussen democratie en racisme?”
Zijn moeder antwoordt hem vanonder haar boerka: “Democratie is als de Fransen elke dag hard moeten werken om voor ons de sociale voordelen te kunnen betalen, zoals gratis huisvesting, gratis medische zorg, gratis onderwijs, onze moskeeën en gemeenschapsgebouwen die worden bevoordeeld, enz. Oh, en ik vergat nog iets. Het geld van de sociale verzekering dat je grote broer, die nu nog in bed ligt, krijgt als bijstand. Dat alles bij elkaar, dat is democratie.”
“Maar mama, als de Fransen dat horen, barsten ze dan niet in woede uit?”
“Ja jongen, dat klopt. Ze zijn woedend…. En dat is nu wat je racisme noemt
*
AAN DE VRUCHTEN

KENT MEN DEN BOOM
**
Ja, inderdaad: dit verhaal speelt zich af in Frankrijk, het land waar sedert 1789 de democratie de nek werd omgewrongen. Maar aders geen kwaad woord, niet over Robespierre en niet over de guillotine. Bieden behoren tot het verleden, evenals het radbraken of het vierendelen.
En dan is er nog Het Godsoordeel, d.I een gloeiend stuk ijzer in de handen nemen zonder zich daarbij te bezeren, urenlang met het hoofd onder water te worden gehouden, zonder daarbij het Noorden te verliezen, enz, enz.
Alle maal lijfstraffen die onze Westerse Beschaving al lang achter de rug heeft, en die de Leer van Het Geweld nog moet doormaken en bij ons, met vallen en opstaan, weder in voege brengen…
De Vooruitgang immers eist altijd zijn if haar tol.
*
Digitaliaanse Hemelrijker


Geen opmerkingen: