zaterdag 25 augustus 2018

5096





Ieder vogel zingt zoals het gebekt is.
(Deze is zekerlijk ’n Flamingant: zwart pakje, gele bek, en overtuigd naar Rechts blikkend)
*

Ja, en over dode ViSSEN gesproken Iedere Vlaamstalige medeburger die geen West-Vlaanderaar is, weet dat die het meestal moeilijk tot zeer moeilijk heeft met de Nederlandse ‘aangeblazen’ letter ‘H’.
Naar huis gaan, wordt dan rap ‘noar us goan’. En Geert Hoste, de ‘stand up comedian’ (= recht op staande muilentrekker) wordt dan Heert Goste.
Ik denk dat dat komt door de nabijheid van het zèètje, waar wij omwille van de harde wind en het zoute zeewater, wat beter onze mond moeten dichthouden. Enfin, zijn tong wat beter in bedwang leren houden. Zo eet men in het Antwerpse breedsmoelkikker-achtig vooral op Vrijdag VIES. Daartegenover staat dat wij, West-Flütenaars nooit vies eten, maar altijd proper. Zoals ons Ma ons dat geleerd heeft. Toen we klein waren, volgens Guido Gezelle, ongeriefd van woorden nog, stamelend leerde vragen:
Zo zult U even verder kunnen lezen, dat ik het heb over ‘Verrijkers’ die EuropeHANEN willen worden. Want dat is kort en goed de bedoeling: baas worden van het kiekenkot.
Maar om op Italië terug te komen: daar worden sedert enkele tijd de nieuwkomers-baasmakers voorgoed tussen wal en schip gelaten. De bedoeling, de werkwijze van de slavenhandelaars is ‘abgeschossen’ en dat soort ‘vluchtelingen’ krijgt voor altijd de wind van achter. En zij de wind van voor.
Wat er vooral spijtig aan is, is dat het alleen het kleine grut is dat in de kijker loopt, daar in Sicilië, op de kade van Catania. De meegelokte en kaal gepluimde kandidaten voor dat pleziertochtje naar De Beloofde Landen van Europa. De zakkenvullers achter de schermen (en hun overzeese aangestelden), zowel in Bruxellabad, Parijs als in Berlijn, blijven buiten schot. Voorlopig toch, zitten ze alleen maar in het vizier. Maar de vuren blijven branden.
Gelukkig leven er in Italië mannen met… baarden aan hun lijf. Hun naam geraken stilaan wereldbekend. Dank zij de steun van de meerderheid der Bevolking groeien hun rangen. Zij worden straks allemaal de Helden die overal in de Avondlanden hun standbeelden zullen krijgen tussen de Groten der Aarde.
Aan hun bronzen handen zal er met rode verf geen bloed op geschilderd worden zoals, na de Val van het Communisme, gebeurde met de standbeelden van Marx, Lenin, enz, in de Merkel-DDR, als eenmaal deze laatste vazal-staat ook door het Volk zelf ter ziele werd gestuurd…
*


SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!
*
Italiaanse vicepremier dreigt met inhouding Europese bijdrage
23 augustus 201820:32
In de rij om Europehaan te worden.
*
Een groep van 150 Afrikaanse migranten wordt vastgehouden op een boot van de Italiaanse kustwacht? ©EPA
*
De Italiaanse vicepremier
Luigi Di Maio
dreigt ermee om de Italiaanse bijdrage aan de Europese begroting stop te zetten als andere EU-landen blijven weigeren om migranten op te nemen die door de Italiaanse kustwacht werden opgepikt.
Zowat drie dagen na hun redding op de Middellandse Zee zitten zowat 150 Afrikaanse migranten nog vast op het dek van de Diciotti, een boot van de Italiaanse kustwacht. De vraag welk land de migranten zal opnemen, groeit uit tot een symbool van de machtsstrijd tussen Rome en de andere lidstaten.
De Europese Commissie
zoekt naar een oplossing om de migranten over verschillende landen te spreiden en komt daarover morgen opnieuw bijeen. Di Maio, de hoogste vertegenwoordiger in de regering van de Vijfsterrenbeweging, voert alvast de druk op. In een filmpje op zijn Facebook-pagina zegt hij dat als die ‘meeting’ niets oplevert, hij volgend jaar de Italiaanse bijdrage aan de Europese begroting van 20 miljard euro zal inhouden.
Di Maio sluit zich met die harde taal aan bij minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, van de rechtse coalitiepartner Lega. Die zei eerder dat de migranten aan boord van het schip moeten blijven tot er een Europese oplossing is. Woensdagavond 22 Augustus werden wel al 27 onbegeleide minderjarigen van het schip geleid.
De zaak leidt ook binnen Italië tot een conflict tussen politiek en justitie. De procureur van de regio Agrigento verklaarde dat hij een onderzoek heeft geopend tegen ‘onbekenden’ omwille van het tegen hun wil vasthouden van de migranten. Salvini reageerde op de radio laconiek dat iedereen hem kent en dat hij alleen maar zijn plicht vervult.
*
115 migranten bestormen Spaanse exclave in Marokko
Bij een nieuwe massale overrompeling van Afrikaanse migranten zijn minstens 115 mensen vanop Marokkaans grondgebied in de Spaanse Noord-Afrikaanse exclave Ceuta geraakt. Woensdagmorgen slaagden ze er met geweld in over de zes meter hoge dubbele grensmuur te klauteren, zei een woordvoerder van de overheidsinstantie in Ceuta.
Zeven politieagenten liepen verwondingen op in een poging de migranten af te weren. Een van hen was er erger aan toe en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.
De vluchtelingen bestookten de agenten onder andere met ongebluste kalk, die bij contact met de huid gevaarlijke brandwonden veroorzaakt. In totaal 300 migranten hadden geprobeerd over de grensafsluiting te geraken, met gedeeltelijk succes, aldus de woordvoerder.
*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
*
Het gekissebis rond onze levensader, de Eurpese munt, komt dus al goed aan de oppervlakte. Elders (bij E.J.Bron; zie afbeelding hieronder) lees ik dat Big Brother in Bruxellabad woest is. Als het ene land de sponsopring stopt zou dat wel eens het signaal kunnen zijn om algemeen de kaart van de solidariteit te trekken.
In de kortste keren zit het spel dan op de wagen en v   allen de kaartenhuisjes van Brieksèl en Straatsburg in elkaar.
Tenzij er natuurlijk, zoals in 1968 in Praag, nar de wapens wordt gegrepen om Italië in de pas te dwingen….
Herinnert U zich dat zoiets ook al eens is gebeurd in de nadagen van Mussolini? Toen tussen dz SS en Eisenhower werd overeengekomen om in ieder geval de Eewuge Stad niet te bombarderen en dus te sparen. Dat zijn waar gebeurde historische feiten van toen er nog geen sprake was van de oslamisering, zoals nu. Met figuren als Zaan Cloot Juncker en Merkel langs de ene kant, en de islammerij aan de andere kant, zou het deze keer wel eens kunnen ‘over and out’ zijn voor Rome… Want WO II was een oorlog tussen Beschaafde Lui (!!!). Terwijl nu….
Wie zei daar weer dat we dit jaar voor een warme nazomer staan?
*
Digitaliaanse Hemelrijker

Geen opmerkingen: