zaterdag 1 oktober 2016

3732



5/705 * - De ge-flipte Sire heeft ’n nieuw speelgoedje gekregen -
.
DEEL 1.

ZATERDAG  1 OKTOBER 2016
BAMIS-OF EIKELMAAND
*

H. THERESIA VAN LISIEUX.
H. BAVO VAN GENT,
patroon van GENT en stichter van de Sint-Baafsabdij, voormalig Heer van Haspengouw, wordt aanbeden tegen de kinkhoest, hij is de uitvinder van bamisse (=Baafsmis). Dat was het moment dat de boeren hun pacht moesten betalen.
*

“Vader”, jammert Mientje, “waarom hebt ge Kareltje nen schop in zijn achterste gegeven?” – “Omdat hij jou stond te pieperen” antwoordde vader” – “Ge hebt zijn herte gebroken,” kermiette Mientje. “Oei, oei, oei” verschoot vader, “ik wiste nie dat dat zo lege zat!”
*
3732 – DE GEFLIPTE SIRE HEEFT HET MIDDEL GEVONDEN OM HET GAT IN DE BEGROTING DICHT TE RIJDEN
*

De droomwagen voor de Groten der aarde
*
*
Deze Speciale Mercedes van onze ge-Flipte Sire is niet wat men zou verwachten, een speelgoed-autootje voor Jan en alleman... Het monster de auto (en niet de Sire) is raket-bestendig en weegt 4.000 kilogram. Bij de aankoop van 12 exemplaren krijgt de gelukkige koper daar boven-op een 12 meter lang droom Mercedes Yacht cadeau. Eveneens bomvrij, onzinkbaar en kogelbestendig. Bij gevaar klappen haar (de boot) helicopterschroeven open en stijgt het ding tot 8 kilometer hoog. Waarbij de Koninklijke Kennis om heliccpters te besturen goed van pas komt. Zelfs met in flarden geschoten romp vaart het nog altijd verder tot het zijn bestemming heeft bereikt.
De ingebouwde luxe-frigo, onzichtbaar vanwege de geblindeerde ruiten, is schokvrij, zodat Sire zelfs zijn exquise Koninklijke champagne-romers kan meenemen op verre reizen. Ook is er een aanvraag onderweg voor verhoging van zijn Koninklijke dotaties. Is eveneens onderweg, de Koninklijke Bedankbrief naar Mekka, omdat het dank zij de zeer gewaardeerde islamitische vernielingszucht, hij al die heerlijkheden heeft kunnen bemachtigen zonder dat het hem ook maar één Eurocent heeft gekost. Alleen is het gat in de begroting wat ruimer geworden en dat moet nu worden dichtgereden.
Mercedes vraagt wel met al die dure luxe aan elke klant om goed z’n verstand  bij elkaar te houden. Nooit met het yacht deelnemen aan het gewone verkeer, noch met de auto willen  ‘gegen Engeland fahren’ om de Brexit te vieren.
*

*

Maar wie zou er nu een zo kostbare raket willen  verspelen, om dat Coburger Winterjong naar de andere wereld te helpen? Die vertegenwoordigt toch maar uitsluitend zichzelf? En in het onderhoud is hij absoluut niet zuinig, de auto niet en de man nog veel minder.
*

*



GEPLUKT BIJ


*
Nieuwe wagen koning Filip is bestand tegen raketaanval
De beveiliging van koning Filip is een versnelling hoger geschakeld: in zijn nieuwe auto is de koning ongenaakbaar. Zelfs een raketaanval krijgt de Mercedes S600 Guard niet klein. De auto kost zo'n 400.000 euro, maar is wel straffer dan de befaamde Beast van de Amerikaanse president.
Sinds kort laat de vorst zich vervoeren in een Mercedes S600 Guard met nummerplaat 1. De wagen is intussen twee jaar op de markt. Het gaat om de gepantserde versie van de toplijn S600, een superbeveiligde limousine met een prijskaartje van zowat 400.000 euro. De koning bestelde hem vorig jaar, nadat het veiligheidsniveau in het land verhoogd was. Het is een wagen die niet voor de gewone burger bestemd is. "Je moet al goede papieren kunnen voorleggen om deze auto te mogen kopen", klinkt het bij Mercedes. "Enkel staatshoofden, overheidsdiensten en topindustriëlen komen in aanmerking. We willen niet dat mensen met slechte bedoelingen deze wagen kopen."
*


*

Waarin een klein land toch groots kan zijn. Om goed in de mode te zijn, moest onze sire doen lijk eenieder die het gevaar vlucht: niet buitenkomen.
Dat is nu eenmaal zo, vooral nu iedereen klaar en duidelijk aan de weet is gekomen, dat Bruxella-bla-bla het Europees Hoofdkwartier van het islamitisch aanvalsleger is geworden. En, ‘Noblesse oblige’: de Coburgers zijn het nu eenmaal aan hun stand verplicht om mee te zijn met hun tijd.
*

*
En voor de weinige tijd die hen nog rest als de sterke schouders die het Vaderland te moeten schragen, moeten zij toch hun afkomst de nodige eer aandoen.
Wij buigen nederig het hoofd, verheffen ons uit het stof, en vangen te zingen aan ‘voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht’.

*

*


Geen opmerkingen: