maandag 10 oktober 2016

37745/686 * - Jemen en ‘de vriendschap’ tussen de USA en de Arabieren -
.
DEEL 3.
MAANDAG 10  OKTOBER 2016
 DANIEL COMBONI (1831-1881): voorvechter voor de ontwikkeling in Afrika en de bestrijding van de slavenhandel.
*
3774 – JEMEN, AMERIKA, EN DE ARABIEREN ZIJN NIET HETZELFDE ALS DE DRIE MUSKETIERS

Het Laatste Nieuws zou dus als enige de oorlogsverslaggeving in Jemen volgen: is dat nu goed of slecht nieuws?
Om het even: de probleemzetting ligt nog maar eens bij de … islam. Want het bewijst, dat als er toevallig geen vreemd grondgebied moet veroverd worden, dat  islammers dan maar onderling elkaar beginnen uit te moorden. Of dat ook uit geloofsovertuiging gebeurt, zou ik zo niet direct durven zeggen. Mij lijkt het alsof het eerder de aard van het beestje is.
Het grote verschil tussen deze 3 paljassen (Amerika, Saoedi Arabië en Jemen) en De Drie Musketiers van Charles Dumas is, dat de en elkaar uitmoorden, en de anderen streden onder de leuze ‘Een voor allen en allen voor Een’. Wat ook het verschil maakt tussen de theorie ende praktijk.

Of moet ik eerder spreken van de bedrogen bedriegers en de bestolen dieven? Steek ze samen in een zak, en men zou niet weten wie er uit te halen.
*

*

GEPLUKT BIJ
VS "herbekijkt" samenwerking met Saoedi-Arabië
Bron: ANP © epa.
*
Het dodental door de luchtaanval op een rouwdienst van Houthi-rebellen in de Jemenitische hoofdstad Sanaa is volgens de Verenigde Naties opgelopen tot zeker 140. Ook raakten zeker 525 mensen gewond. De VS hebben laten weten dat ze hun samenwerking met Saoedi-Arabië, dat mogelijk achter de aanval zit, willen herbekijken.
Door gevechtsvliegtuigen afgevuurde raketten troffen een hal waar een wake werd gehouden voor sjeik Ali al-Roweishan, wiens zoon Galal minister van Binnenlandse Zaken is in de regering van de rebellen. Veel hooggeplaatste officieren en functionarissen van de rebellenregering woonden de plechtigheid bij.

Ooggetuigen verklaarden dat ambulances af en aan reden. Een hulpverlener zei dat er veel verminkte en verkoolde lijken lagen. De waarnemend minister van Gezondheid in de rebellenregering sprak eerder nog over 82 doden.
Sjiitische Houthi-rebellen en aanhangers van de vroegere president Ali Abdullah Saleh hebben Sanaa en grote delen van het noorden van Jemen in handen. Zij worden regelmatig bestookt door vliegtuigen van een door Saudi-Arabië aangevoerde coalitie die vecht aan de kant van de nieuwe president Abed Rabbo Mansour Hadi.
De Houthi-rebellen beschuldigden de Arabische coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië ervan verantwoordelijk te zijn voor de aanvallen, wat door de coalitie zelf ontkend wordt.

Bronnen binnen de internationale coalitie ontkenden tegenover nieuwszender Al Arabiya in alle toonaarden verantwoordelijk te zijn voor de aanval. "Een dergelijke operatie heeft absoluut niet plaatsgevonden bij dat doelwit", klonk het.
VS: "Samenwerking is geen blanco cheque"
De coalitie kon tot dusver rekenen op steun van de Verenigde Staten. De Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad liet na de aanval in Sanaa echter weten dat de samenwerking nog eens tegen het licht wordt gehouden.
"De Amerikaanse samenwerking met Saudi-Arabië op het gebied van veiligheid is geen blanco cheque", zei een woordvoerder van de raad. "In het licht van dit voorval en andere recente incidenten zijn we begonnen aan een evaluatie van onze, al aanzienlijk teruggebrachte, steun aan de coalitie."
*
*
Jemen, waar de interne islam-oorlog al meer dan 10 jaar woedt, is toch een ver-van-mijn-bed-show? Niet één ‘strijder’ uit al die Brusselse gemeenten, waarvan de naam eindigt op ‘beek’ willen daar naartoe. Ook niemand uit Verviers , Mechelen of Vilvoorde. Raar, hé!
De reden waarom daar in die verre uithoek zo hard gevochten wordt? Neen, neen, daar wordt niet over gecommuniceerd. Want de uitleg zou te dicht bij de waarheid komen, namelijk dat de islam de Beschaving is van de Dood.
En dat mag maar worden toegegeven als het te laat zal zijn…. Ondertussen krijgen we, om ons zoet te houden, de fopspeen tussen de lippen van de ‘gematigde islam’. Net zoals men ook een gematigd beetje zwanger kan zijn.

Maar wie dat ronduit durft te zeggen, is een vuile racist en een haatzaaier… Ja Ja, altijd weer die omgekeerde redenering van de leefwereld der Linkxen!Geen opmerkingen: