zondag 9 oktober 2016

37716/765 * - Pietrol en de Ondergang des Abendlandes – Caterpillar personeel neemt wraak - Nieuwe Groene energie? -
.
DEEL 5.
ZONDAG  9 OKTOBER  2016
H. VADER ABRAHAM, H. DENIJS EN GEZ., H. GHISLEEN gekend tegen de stuipen en de vallende ziekte.
*
3771 - HET ISLAM SCHIMMENSPEL KRIJGT VASTE VORM EN DE WERELD DOET ZIJN MOND NIET OPEN
*
De twee-armige dief
*
*
Ze boeren zich rijk…. En verwerven daarmee gemakkelijk het slijk der aarde. Om met dat slijk dan de wereld draaiende te houden…  Het is zo simpel als de dag voor wie de weg kent.
Edelsteen, diamant of puur goud? In onze tijd ligt dat wel enigszins anders. Dat vloeibaar goud wordt opgepompt en verdeeld als putwater….

Ze worden ‘de bodemschatten’ genoemd. Het ‘vloeibaar goud’ dat weliswaar stinkt als de pest, maar al slapend maakt het (de slechten) van de Arabische wereld  stinkend rijk… En zie wat er dan op ons op ons afkomt.
*
Ach en Och! Had ik nu toch maar een goede ouderwetse glazen bol! De wereld om mij heen verandert veel te snel om te blijven volgen. De ‘Groene Energie’ komt wel, maar dat is iets voor 2051, zegt men.
Voorlopig stort de financiële wereld van het Avondland -  geprogrammeerd? - in elkaar en na 20 jaar digitalisering, komt men daar tot de vaststelling dat de schuldige daarvan de…digitalisering moet zijn. Beter laat dan nooit. Dus moet er bezuinigd worden en komen er afdankingen. Het dak moet hersteld worden voor de Winter komt.
En ja, de voor bankiers vitale bron van alle leven, het kopen en verkopen van papieren geld en de renteverschillen daarop, zit in het slop. Dat is nu eenmaal de gang van zaken, opgelegd door de Europese Centrale Bank, die dat doet, zegt men om via goedkope investeringen de economie weer aan te zwengelen. Al kan het natuurlijk ook zijn, omdat er (ter bevordering van de globalisering?) in die zin instructies de wereld rondvliegen. De armen moeten nu eenmaal ook rijk kunnen worden. Dat is nu eenmaal de gezamenlijke theorie van het Marxisme met de islam. Dat is nu eenmaal wat het is.

En wat zeg ik, Walter? De wereld doet zijn mond niet open? Weer niet goed opgelet, zeker? Want wat deden die ‘betogers’ gisteren dan in Gosselies, die heel de inboedel van de Patroonband Agoria kort en klein sloegen?! De hadden  gezorgd dat Caterpillar, hun job-sinterklaas, er mee stopte en dat moest feestelijk herdacht worden.
Dus moeten we uit onze doppen kijken. En al de rest is als molenwieken in de ijle lucht….


GEPLUKT BIJ
Qatar overweegt belang tot 25 procent in Deutsche Bank"
 Bron: Belga
*
De koninklijke familie van Qatar overweegt om zijn belang in Deutsche Bank op te trekken, tot 25 procent. Dat schrijft het financiële persagentschap Bloomberg op basis van bronnen vertrouwd met het dossier.
De sjeik Hamad Bin Jassim Bin Jabr al-Thani, die eerder nog een ministerambt bekleedde, en de vroegere emir sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani bezitten nu 10 procent van Deutsche Bank. Ze zouden overwegen om dat belang te verhogen, tot 25 procent. De bedoeling daarbij is meer controle te krijgen over het beleid van de bank.

Bij Deutsche Bank wilde men vrijdag geen commentaar kwijt op de geruchten.
Deutsche Bank is de grootste bank van Duitsland en een van de belangrijkste financiële concerns ter wereld, maar staat zwaar onder druk, onder meer door een mogelijke miljardenboete in de VS. Zorgen over de kapitaalpositie hebben de beurswaarde van Deutsche bank zowat gehalveerd.

De grootste aandeelhouders zijn de koninklijke familie van Qatar, investeringsfonds Blackrock en Norges Bank. 

*
Hebben wij met A.H. en zijn toenaderingspogingen bij de Arabieren geluk of ongeluk gehad?
Met de overwinning van vooral de USA op het Nazi-beest zijn we echter van de regen in de drop geraakt. Of is het eerder van de drop in de slagregen?
En wat doen we, buiten ondergaan, eraan?
Dag-dagelijks, ook tijdens de weekends, graaft het Avondland, door te zwijgen, zijn eigen graf. Als lijfeigenen in de Middeleeuwen zwichten we voor de Hoge Heren die achter de schermen de touwtjes trekken. Onze Verlichte Grote Verstanden trekken die mee en het Volk, de eigenlijke machthebbers, nemen genoegen met een kruimel boord belegd met de toespijs van heel veel spelen.


Naderen op dit ogenblik deze spelers dichter bij onze glazen bol: Donald Trump, Poetin, het Front National, de PVV, de Schotten, de Catalanen, het VB, de AfD, de heroplevende Christelijke wereld? Laten wij het met zoveel mogelijk gewone burgers hopen, zodat deze hoop binnenkort mag werkelijkheid worden….Geen opmerkingen: