zondag 2 oktober 2016

37475/686 * - De Trump-muur met Mexico – Enorme perspectieven voor de reclame-wereld -
.
DEEL 3
ZONDAG 2 OKTOBER 2016

HH. ENGELBEWAARDERS,
H. LEUDGER, Z. EVERELM

Diel heeft al een paar keer zijn engelbewaarder nodig gehad.  Zijn vriend Modest vraagt hem of hij gelooft in vliegende schotels. “Honderd procent zeker dat ze bestaan,” antwoordde Diel.  Modest kijkt verwonderd. “En hoe weet ge dadde?” – “Wel, ‘k zal ’t u vlug ne keer gaan zeggen, zie.  Passeerde weke kwam ik ’s avonds laat thuis uit mijn stamcafé. Ik had wel een glazeke te vele op.  Het eten was al uren koud en min Melanie was in alle staten en de schotels vlogen mij rond de oren
*
3747 - DONALD TRUMP KOMT ZIJN ALLEREERSTE BELOFTE PERFECT NA
*

*
*
We hebben het hem allemaal na zijn bezoek aan Mexico horen zeggen. Hij zou, in afspraak met de President aldaar, een muur laten bouwen om zijn grens te beveiligen tegen alle ongewenste gasten.
En wat meer is, het zou de Amerikaanse Schatkist geen dollarcent kosten, want de Mexicanen zouden alles betalen.
En nu is het zover. Waar men weerskanten de grenslijn, samenkomt tot tegen een blikje bier dat midden de weg staat en de mensen uitnodigt om elk aan zijn kant, feest te vieren. Het is dus een reclame-stunt van een Mexicaanse Brouwerij die weliswaar de hachelijke situatie in beeld brengt, maar deze tegelijk in het ludieke trekt. Daar heeft het Clinton Wijf het nakijken naar. Want het is een kiesbelofte die de Amerikanen zich nog in aller eeuwigheid zullen blijven gedenken.
*


*
Niet à la Clinton (Allah clinton?) en haar kompanen.  Die drinken een glas, pissen ’n plas en laten alles zoals het was.
Skoll! Alla vostea!
*


Mexicaans biermerk bouwt een muur tussen VS en Mexico
*
GEPLUKT BIJ


*
Het is al langer bekend dat Donald
Trump droomt van een muur op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico om illegale immigranten buiten te houden. De Mexicaanse brouwerij Cuauhtémoc Moctezuma, een onderdeel van Heineken, is alvast voorstander van het idee. De muur die zij willen bouwen, ziet er echter helemaal anders uit dan Trump in gedachten heeft: een ‘biermuur’. Volgens het reclamefilmpje van het bier ‘Tecate’ brengt deze muur ons dichter bij elkaar en is het “misschien een kleine muur, maar zal hij groots worden”. De makers van het bier willen naar eigen zeggen mensen op een positieve manier bijeen brengen tijdens deze woelige politieke periode. Bouw deze muur!

*

*
Nu de meeste (verstandiger) landen van Europa muren willen bouwen aan hun grenzen, om alle ongewenst gespuis buiten te houden, moeten de reclame-jongens zich toch bewust worden van de enorme publicitaire mogelijkheden daarvan. Denk aan de flikkerende publiciteitsborden rondom de grasmatten van onze voetbalvelden. Die zijn wat ik noem, het nuttige aan het aangename paren.
Dat zou dus kunnen, niet alleen aan de staatsgrenzen, maar ook aan de grenzen van onze Steden en Gemeenten. Kassa! Kassa! Kassa!, zowel voor de archie slechte Begrotingen van deze Besturen, maar in hoofdzaak voor de plaatselijke ondernemers als de middenstand van uren in het rond. Waaruit de evidente tewerkstelling, toestroom van horden toeristen van heinde en ver. Om nog maar te zwijgen van de herwonnen veiligheid.
Om dat goed e begrijpen, moet U eerst kennis gemaakt hebben met dit heerlijk land Italië. Rond omheen de meeste Middeleeuwse dorpen en steden staan nog altijd de bijna torenhoge versterkte muren. Zelfs de poorten, in alle windrichtingen, hangen gebruiksklaar nog altijd op hun plaats.
De goede pre-islamitische Oude Tijd zou nadien best kunnen terugkeren. Zo dat De Nachtwacht, net als vroeger, om het uur kan roepen ‘Het is .. uur. Alles is rustig’ We zouden de scholen en de gevangenissen in overvloed weer mogen afbreken. We zouden weer veilig op onze zomerterrasjes kunnen zitten om rustig  te genieten van het drankje dat onlangs met vernieuwde moed en frisse kleuren overal op onze stadsmuren prijkt.
*
*
Waar ooit mosketen (op onze kosten) stonden, zullen er dan speelpleintjes zijn of wandelparken, waar onze portemonnees en zelfs onze jonge vrouwen zowel overdag als ’s nachts geen gevaar meer zullen lopen.
*
*


Geen opmerkingen: