zaterdag 1 oktober 2016

3744


5/736 * - Molenbeek zuiveren is Brussel zuiveren en Brussel zuiveren = Coburgia zuiveren – Korpschef De Blecker steekt met kop en schouders boven het maaiveld -
.

DEEL 4
ZATERDAG  1 OKTOBER 2016
BAMIS-OF EIKELMAAND
*

H. THERESIA VAN LISIEUX.
H. BAVO VAN GENT,
patroon van GENT en stichter van de Sint-Baafsabdij, voormalig Heer van Haspengouw, wordt aanbeden tegen de kinkhoest, hij is de uitvinder van bamisse (=Baafsmis). Dat was het moment dat de boeren hun pacht moesten betalen.
“Vader”, jammert Mientje, “waarom hebt ge Kareltje nen schop in zijn achterste gegeven?” – “Omdat hij jou stond te pieperen” antwoordde vader” – “Ge hebt zijn herte gebroken,” kermiette Mientje. “Oei, oei, oei” verschoot vader, “ik wiste nie dat dat zo lege zat!”
*
3744 - AAN DE MODDERBEEK AAN DE MOLEN  VAN SINT-JAN IS GEEN OPKUISEN AAN

*

Johan De Becker ©BELGA
*
*
Kijk, aan reïncarnatie geloof ik niet. En toch….
De karakterkop hierboven doet mij aan een recent gestorven Vlaamse keikop denken, die, toen ik met zijn bedrijf kennis maakte, er welgeteld 13 medewerkers waren, uiteindelijk uitgegroeid tot 400 en zelfs 700 in de zomer. Allemaal het levenswerk van één man als een rots in de branding.
Ach jong, om kort te zijn, kan ik alleen zeggen, dat alles wat ik ooit in mijn loopbaan rond mij, die bedrijfsmatig in vele bedrijven kwam, heb mogen meemaken, slechts één honderdste is van wat ik bij deze man in die paar jaar dat ik in zijn bedrijf heb mogen werken, heb geleerd.
André Leysen van Agfa-Gevaart, of Fernand Huts, ja zelfs Jan DeNul, alle drie deze topfiguren komen samen nog niet aan de enkels van deze man. Ja, met deze topfiguur in politie-uniform deze keer, is de tijd daar dat gans Brussel in alle windrichtingen brandschoon geveegd wordt van de islam.
*

De Politie, Uw vriend.
*


GEPLUKT BIJ


*
Korpschef over 'opkuisen' Molenbeek: "Nog minstens tien jaar werk"
*
Bron: Belga Volgens de korpschef van de Brusselse politiezone West, Johan De Becker, is een 'opgekuist' Molenbeek nog niet voor morgen. "We hebben nog tien jaar werk. Minstens", zegt hij in Het Nieuwsblad.
Donderdag werd een stand van zaken gegeven, zes maanden na de lancering van het Kanaalplan in Molenbeek en Vilvoorde. Het plan moet radicalisme, extremisme en de onderliggende criminaliteit aanpakken. De eerste fase van het plan is geslaagd, aldus de evaluatie.
"Er gebeurt iets. Dat is uitermate positief", zegt hoofdcommissaris De Becker. "De neuzen wijzen in dezelfde richting. We pakken niet alleen de criminelen aan, maar ook hun economie en entourage."
De korpschef van Molenbeek blikt in Het Nieuwsblad ook vooruit. "We hebben hier nog tien jaar werk, minstens. Tenminste als de regering voldoende budget voorziet. Een Sint-Lambrechts-Woluwe - een chique Brusselse gemeente - zal het hier nooit worden. Zeker niet als het personeelstekort zo nijpend blijft en de budgetten niet volgen. We hebben nog altijd 130 agenten te kort", aldus De Becker.

*

*
Kijk, grote figuren van wereldformaat werpen hun schaduw voor zich. De toekomst zal uitwijzen of deze Korpschef, spijtig genoeg met zeer beperkte bevoegdheid over een klein gedeelte van de Hoofdstad, hoe de islam hiermee leert om te gaan. Wetende dat… de PS met grote vergrootglazen toekijkt. Wetende dat de islam nog vele vaatjes heeft waaruit het kan tappen. Wetende dat ook een kogel maar een klein gaatje nodig heeft. Wetende dat de Francofonie niet rap terrein zal prijsgeven… Wetende al deze dingen en nog veel meer, wens ik de Heer De Becker veel kloeke moed (en vooral Vlaamse politieke steun) om vol te houden.
Als daarbij de slechte invloed van over de Oceaan eenmaal zal gestopt zijn, kan de hoop groeien om van de Hoofdstad één politiezone te maken. Met misschien slechts één Burgemeester voor de hele Stad, verkozen door de meerderheid in Coburgia. En dat zijn in de overtreffende trap de Vlamingen.
Zodanig de oude uitdrukking bewaarheid wordt, die zegt ‘Que la Belgique sera Laine, oiu ne serait pas’ kan ons dat niet schelen. Wat dat gezegde komt er op neer, dat als er geen Francofonie niet meer is, er ook geen Coburgia meer is.
De Linkxe Francofonie mag dan de weg gaan van alle onheil, zoals in Frankrijk met Hollande (PS) die amper nog 20% en minder steun geniet van zijn Aanhang.
*

*
En wie weet, wordt die Burgemeester van Brussel, dan niet de President van het islam-vrije Onafhankelijk Vlaanderen, waarnaar we zo vurig smachten.

*

*



Geen opmerkingen: