vrijdag 14 oktober 2016

3782



7/1097 * - Coburger Troonprinses: voor wat staat die? –Euro Millions – Villa Politica -
.
VRIJDAG  14  OKTOBER  2016
H. DONATIAAN (BRUGGE), H. CALLISTUS I PAUS


Albert van Le Chateau du Bon vivant dineert op zondag nog eens uitzonderlijk met zijn vrouw de gravin.
“Ma chérie, ‘t is iek moet zeg da we bijna pleite zijn en onze chateau zullen moeten verkoop.  Iek heb pensé over een paar solutions.  Leer zelf te kook, dan kunnen we de kok ontslage.  Leer zelf te kuisen, dan kunnen we de kuisvrouw ontslage….”  De gravin onderbreekt hem en zegt: “Mon chérie, leer zelf met de auto te rijd dan kunnen we de chauffeur ontslaan.  Leer zelf te tuinier, dan kunnen we de tuinman ontsla.  En leer zelf ’s avonds weer bij in het hemelbed te slaap da kan ik de butler ontsla.”
*
3782 - OVER DE TWEE KONINGSKINDEREN EN ONS WATER DAT VEEL TE DIEP IS


Voortgaande op bovenstaande afbeelding van ons Prinses Liz-a-bed, is die eerder dapper onderweg om als Liz Taylor eerder dan als Miss Piggy aan de kost te komen.
Voortgaande op de moederlijke kant van haar ouders zit dat eerste er dik in. Grootmoeder langs moeders kant was een dame van Hoge Poolse Adel. Grootmoeder langs vaders kant (Rufo di Calabria) was een dito dame van Italiaanse Hoge Adel, in zijn bed gelokt door onze Prins Albeir van Sexen Coburg Gotha, haar Opa. Diens tante Josée, ook ’n Sexen-Hamburgster, was ooit (voor een paar dagen maar) Koningin van Italië. Want in den echt verbonden met Koning Umberto van Savoye. Wat niet belet heeft als tijdverdrijf de maîtresse van Benito Mussolini te zijn. Of ze dat als een opstapje bedoelde om bij A.H. diens maîtresse Eva Braun te doen vergeten, wordt zedig gezwegen.


Nonkel Dolf met Eva Braun, het boekenmeisje, op het Zuiderterras van de Berghof in Berchtesgaden.
Rechts is Blondie, de trouwe herdershond van de Führer. Blondie en Eva werden in de schuilkelder in Berlijn op het einde van de oorlog door hem vergiftigd, waarna de man zichzelf voor de kop schoot…..
*
Of Josée, het kleine zusje van Leopold III ooit slaagde in haar bedoelingen, is niet bekend. Want A.H., zo staat in al zijn biografieën, rookte niet, hij dronk geen alcohol en hij liep niet achter de meisjes. Hij had dus (in onze dagen) de perfecte Presidentskandidaat kunnen geweest in de USA. Dezelfde USA die hem vanaf 1943-44 en 78 de grond in boorde om te kunnen in zijn plaats komen… En wij in Europa zitten er maar lekker mee.
Met dat boekje opendoen over ons Prinsesje, bedoel ik daar niets verkeerds mee. Het gaat tenslotte allemaal over Duitsers ondereen, zowel kleine korporaals zoals A.H., of verarmde leden van den Hogen Oremus, zoals de Coburgers zelf. Alle Duitsers, zei ons Ma altijd, zijn net duiven. Ze komen ook altijd terug. Als ze aan de grond zitten komen ze uit Uw hand eten, maar als ze op de kerktoren zitten dan doen ze hun gevoeg op Uw hoofd.


Of de kleine Liz-a-Bed later op hoge hakken als een diva van Het Witte doek door het leven zal gaan, of als kuisvrouw in een grootwarenhuis: mij om het even. Het kind, zoals elk mensenkind,- en hoe - verdient een eerlijke  kans, en meer dan een. Als ze tenminste de pretentie van op onze kosten – en hoe - als Vorstin te regeren maar laat varen. Ten ander, zoals we bij Villa Politica hoorden, over de kapotte nationale spreuk: als er geen Eendracht meer is, is er ook geen Macht meer, en zonder Macht bestaat er gelukkig geen Coburgia meer.
De kwestie is vooral door het bos de bomen te blijven zien.
*


GEPLUKT BIJ
4

Herman De Croo verdedigt dotatie van 2.500 euro per dag voor Elisabeth: "Redelijk bedrag om kosten te dekken"
In Nederland is er heel wat controverse over de dotatie van 1,5 miljoen euro, die kroonprinses Amalia jaarlijks zal ontvangen vanaf haar 18e. In ons land zal kroonprinses Elisabeth zodra ze meerderjarig is een dotatie krijgen van 900.000 euro per jaar, dat komt neer op zo'n 2.500 euro per dag. Sven Ornelis en Anke Buckinx vroegen zich af of dat voor een studente niet overdreven is, maar Minister van Staat Herman De Croo verdedigde deze dotatie, omdat het volgens hem een redelijk bedrag is waarmee ze veel kosten moet dekken.



Het kind (U weet wel: het was een vrouwtje)  had er beter aan gedaan die 168 miljoen Euro te winnen. Dan had ze haar verder leven kunnen doorbrengen als De Schone Slaapster, zonder op onze portemonnee beroep te willen doen. Die som wordt nu uitbetaald aan een Franstalige ‘man’ uit Schaarbeek.  Wil dat nu zeggen, dat die op z’n eentje het  werk van  I.S. zal kunnen afmaken?



Heb gisteren namiddag in mijn luie zetel bij Villa Politica zo’n beetje de ramptoerist uitgehangen bij de afgang van Sjarle Premier. Heb er krokodillen, hyena’s en haaien op het droge aan het werk gezien. Vooral de tussenkomst van – nog vulgairder dan ooit - de Heer Kalf-O. Die was echt geestig toen hij bezwoer dat de Premier zijn klus zo rap mogelijk diende te klaren. Precies of die dat niet zelf wist. Top of the bill als billenkletser was toen BDW als een betrapte pedofiel uit het halfrond naar buiten glipte. Was het omdat zijn plan lukte, of juist omwille van het tegendeel? Een probleem even groot zo niet groter dan het aanslepen van de bi-laterale gesprekken rond dezelfde tafel. Bi-lateraal zijn (niet te verwarren met bi-seksueel) wordt de volgende stap in de uni-laterale communautaire oplossing van alle  probleem van dit ape-land.
Maar dan moeten alle belgicisten, inclusief de verstokte Menapiër De Croo, vader van,  van hierboven, met vooral die Laurette Mitraillette, samen met het hele PS-gedoe, geketend op de neus  van een drietrapsraket, eerst in een baan om de aarde worden gestuurd. Zodat die daarna terug met beide voeten op de aarde zou staan. ’t Is toch waar! Ze blokkeren met dat ene woordje ‘non’ van hen, reeds het Associatie Verdrag met Canada en de rest van Europa, ze hebben Les Diables Rouges van ons afgepakt om die in de vernieling te rijden, en zouden dus ook nog Coburgia opblazen? Forget it.
Daar zeggen wij nu eens ‘non’ tegen, heel eenvoudig omdat zoiets een verworven voorrecht is dat aan de Vlamingen toebehoort.

Ook gelezen dat men nu, na meer dan 100 jaar meerdere soldatengraven op de IJzerweide in Diksmuide heeft blootgelegd? Zij, de belgicisten, hebben in 1946 onze IJzertoren opgeblazen, nu blazen wij terug!


*

Geen opmerkingen: