zondag 30 oktober 2016

3784


7/968 * - Terug uit Vakantie – Ceta ja of ja  - Pakjesdienst – 1ste  dagen als Alice in Coburgia Wonderland -
.
*
Zaterdag 29 oktober
Zon 8u30-18u22
H Narcissus

*
3786 - HIER ZIJN WE DAN TERUG: DE AARDE DRAAIT WEER BETER
*
Wat heeft die niet meegesleurd

Terug naar de veilige kust…
*
Zie zo. Net als Gulliver in zijn reis rond de wereld, ook meegemaakt: een droomlanding terug in de dagdagelijkse werkelijkheid. Terug van weg geweest. Ver weg van Halloween en andere onhebbelijkheden in het Kl-land Coburgia. Waarvan – voor het oog van de hele wereld - Vlaanderen-mijn Land spijtig genoeg nog altijd deel van blijft uitmaken. Misschien wel tot de dood er op volgt.
Met de fratsen op alle niveaus van de Franse Gemeenschap, zijnde maar liefst drie voldragen en duur betaalde zwans-regeringen voor de amper 3.5 mio inwoners + 1 mio voor Bruxellabla-bla, zat de breuk er deze keer wel echt in. Het heeft niet mogen zijn, want in de Zeta-deal miek de Vlaamse ‘Deelregering’ alleen maar… mamourkens en kushandjes richting Zwarte Kater in Amerika. Zwijgen en de deal aanvaarden zoals die van hogerhand gedicteerd werd .
*

*
Pauk Magniette van de Parti Scandale in Wallonië deed me al die tijd denken aan een splinter-clown.
Een splinter-clown is de combinatie van een terreur-clown en een splinterbom. Enerzijds zo belachelijk als groot, en anderzijds zo gevaarlijk in allemaal nieuw springtuig. Tuig van de richel dat als een siddering door het zenuwstelsel van het Coburg-spook gierde.
In 1944 hebben de Canadezen onze Gewesten redelijk gemakkelijk bevrijd van de Nazi’s, deze keer had het heel wat meer voeten in de aarde…
Au nom du Père, du Fils et du Sainte Sprie. Ainsiswatil. Pour les Flamands, la même chose.
Ach ja, ondertussen zijn er in de hoofdstedelijke Gewesten enkele tientallen leden van het invasieleger der kromzwaard-wredebrengers opgepakt en na verhoor, geteld, gewogen niet zwaar genoeg bevonden weer losgelaten.
Nachtwerk in de pakjesdienst is voortaan eindelijk officieel toegelaten, maar wordt, net als de verboden Wet Major op de Havenarbeid, dank zij de vroegere UNIZO-voorzitter Cris IS Peters van de Criminele Volks Partij onder de hoede gesteld van de Pakkerijbonden.
Verder: van Het Westelijk Front geen Nieuws.
*

De CD & V Medaille voor Vlaamse Moed & Zelfopoffering.
*

GEPLUKT BIJ
*
Na de 1ste  dag, terug als een hond in het kegelspel
*
Maandag 17/10
De reis naar hier is goed verlopen. Dankoewel. Ze was net zoals het leven van elke dag: door hoog- en laagvlakten, met regen en zonneschijn. Aan het einde van ieder Stuk weg kwam weer een ander stuk. En dan kwamen we, hobbelend en bonkend over weer nieuwe verkeerde drempels, goed voor het milieu, terug in het land van het stilstaand snelverkeer. Zelfs de landwegen tussen de dorpen onderling kenden ‘as-verleggingen’ en die waren daarenboven versperd door boerenkarren, want het patatten-seizoen was begonnen.   En als het geen tractoren waren met 30 ton aardappelen, dan waren het mastodonten van maïsmaaiers waarop de zoon van de boer van uit de hoogte op ons neerkeek. Zo met ’n gebaar van ‘maak dat ge wegkomt, wegmuizen’. En inderdaad, op die fijne welbekende weggetjes dwars door de velden waren een te groot verschil met die 1400 km snelweg die we zojuist achter ons hadden laten liggen. Oost-West, thuis best, maar dat klopte wel niet helemaal. We liepen hier in dat mooie land van ons waarachtig als echte landverhuizers rond. Of kwam dat door de jet-lag of door het verschil in zwaartekracht? Moeten we toch eens navragen bij die Perfesser Spanooghe van de UGent, die gespecialiseerd is in het verschil tussen bespoten en onbespoten citroenen, zoals we de volgende morgen hoorden uitleggen op Radio één.   Ja, inderdaad, meenden Coburgia is een land dat met zijn échte problemen bezig is. Vier komma twee miljaardemiljaar tekort op de Staatsbegroting? Wereld woestijnwielerkampioenschap over brennend heisses Wustensand?  Niks van belang, en allemaal niks van het Vlaams Belang dat weeral de miljarden naar voor bracht die van het Eigen Volk afgewend werden naar de binnen stromende 5de  Colonne van de oprukkende woestijnlegers.
Daar kunnen we alleen maar op antwoorden zoals in de Kerk na de Zondagsmis: Amen. Amen. Amen. Het zij zo. Maar de kerk staat opgesloten en Pater Hendrik, oud en ziek, heeft ermee opgehouden. En ’n opvolger is er niet.
Da’ niet zo erg, want dank zij Radio één weten we nu hoe we van bespoten citroenen terug onbespoten citroenen moeten maken. Best is ze even onder de kraan te houden, en ze zijn in een  wip  zo goed als nieuw.
En nu dat we geleerd hebben van Mr. Kalf-O dat geen werk hebben, maar een hoog loon de max is, op naar de volgende avonturen. Het Land is uit de problemen. ’s Nachts pakjes dragen mag nu eindelijk, ARCO is er door en voor de Tsjeven van crisIS Peters is het een win-win situatie in de omgekeerde richting: ze verliezen altijd. De laatste 800.000 kiezers eenmaal daar weg, vinden wel een beter onderkomen. Mannen weten waar!
*
Dit stukje dat U net las,
was gewoon een losse flodder vuile was.
(Macht der gewoonte)
Het wordt op Tinternet gezet
zo gauw WIFI dat niet belet.

(wordt vervolgd)
*

*
Och, zogezegd tussenin de soep en de patatjes, even weggedroomd, terwijl we van het naar her reden.  Een heerlijk gevoel overal de eigen taal te horen en de mensen weer bezig te zien in hun gewone doen.
Jaak Brol zou weer eens gezongen hebben van de strakke noorderwind over zijn vlakke land. En wij, we verlangden even niet naar de Italiaanse zon, maar genoten met volle teugen van de zilte zeewind aan het zeegat. Tussendoor viel er ook zo almachtig veel te doen, dat het iedere dag veel te vroeg weer avond werd.
*

*
Dus oogjes en snaveltjes toe. Tot morgenvroeg.

*Geen opmerkingen: