donderdag 6 oktober 2016

3760


6/685 * Presidentsverkiezingen op komst in het Land van de Moulin Rouge -
.
DEEL 2.
DONDERDAG 6  OKTOBER 2016

H. BRUNO: stichter der Kartuizers,
Z. ISIDOOR DE LOOR: een geliefde figuur in Kortrijk, als pater portier bij de Passionisten heel goed gekend door iedereen die aan de deure belde.
*
3760 - VOORAL IN FRANKRIJK, HET WOULD-BE GIDSLAND INZAKE HET WERELD-SOCIALISME ,LOOPT HET EFFENAF FALIEKANT AF
*

*
*
Och, U weet het allemaal maar al te goed: het roemrijke Frankrijk dat ooit bekend stond als ‘La fille aînéé de L’Eglise’  is al sinds 1918  serieus op de sukkel. Het kwam met veel bravoure maar erg verarmd uit WI I, verloor door WO II zijn laatste beetje glorie en hinkt sedertdien van het ene been op het andere. Maar onder de asse is het heilig vuur wel blijven smeulen.
Nu slaan de vlammen terug op. Men maakt ons, tegen beter weten in, dapper wijs, dat Marine La Plume van de Franse Nationalistische Fronters geen schijn van kans maakt. We zullen zien, zei de blinde, en hij had zeven jaar op zee gevaren, en nog geen water gezien.
Hollande kan alleen nog groot worden, door er de brui aan te geven. Of door vrijwillig ergens in ballingschap te gaan. Liefst op de achterkant van de maan. Wie weet loopt hij daar geen nageslacht tegen het lijf van Neil Armstrong….
*

*


GEPLUKT BIJ

*
*
De Franse president François Hollande is bij de kiezers zó impopulair, dat het hem volgens een peiling zelfs helemaal niet zou lukken om aan de eerste ronde van de presidentsverkiezingen mee te doen.

Hij zou bij de kandidatenkeuze van zijn socialistische partij verliezen van de voormalige minister van Industrie, Arnaud Montebourg, zoals maandag bleek uit de peiling van BVA-Salesforce. Van de aanhangers van de socialisten sprak zich volgens de peiling 48% uit voor Hollande en 52% voor Montebourg. De als politiek bijzonder links bekend staande Montebourg had pas zondag aangekondigd te willen meedoen aan de voorverkiezingen van de socialisten in januari. Hollande zou ondanks de voor hem al lange tijd desolate resultaten in de peilingen wel eens in december het bijltje er bij neer kunnen leggen.
De 53-jarige Montebourg heeft als minister van Industrie onder Hollande luidkeels voor het behoud van arbeidsplaatsen in Frankrijk gestreden, kon echter de sluiting van met symboliek beladen grote fabrieken niet verhinderen. Over Hollande heeft hij niet altijd vriendelijk gesproken, veel Fransen herinneren zich nog levendig een uitlating uit het jaar 2007: als woordvoerder van Hollande´s toenmalige partner en voormalige presidentskandidate Segolene Royale zei hij dat ze slechts één fout zou hebben, en dat zou haar levenspartner zijn.
Tot nu toe bleek uit peilingen al dat de 62-jarige Hollande nauwelijks kans heeft op een tweede ambtstermijn – praktisch onafhankelijk van het feit wie het tegen hem opneemt uit het vijandige kamp. De in twee rondes plaatsvindende presidentsverkiezingen zou uiteindelijk kunnen uitdraaien op een beslissende ronde tussen Marine Le Pen van het “rechts-extreme” Front National en een vertegenwoordiger van midden-rechts – waarschijnlijk de voormalige minister-president Alain Juppé of ex-president Nicolas Sarkozy.
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.
*

*
Ik herinner mij nog levendig de dag dat hij, het Staatshoofd, op ’n pruttelende mobilette, betrapt werd om ’s nachts het Elysée dievelings te hebben verlaten, om kusjes te gaan wisselen met de maîtresse van de dag. Wat bij hem thuis krijgt diens echtgenote en mede-kandidate voor het Presidentschap Ségolène Royal de meeste stemmen op haar naam. Zijn enige steun is als voetveeg van la Märkelina (Deutschland über Alles) te mogen dienen. En dit dank aan zijn hoge hakken. Mede ook daardoor blijft hij onder de radar van mijn kritiek.
*

*
Zeg, en wat is dat met die Montebourg? Doet U dat geen belletje rinkelen over de Duitse Battenberg-familie, later ver-Engelst tot o.a. Lord Mountbatten? De man, samen met zijn hele gezin op hun koninklijk privé-yacht voor de kust van Wales, ging ooit de lucht in.
Brrr. Het hele verhaal zou een mooie titel zijn voor een boek: ‘De wraak van Nonkel Dolf’…
*

*Geen opmerkingen: