zaterdag 1 oktober 2016

3733



6/967 * - Trump afgekampt in de serieuze Amerikaanse Pers -
.
DEEL 2
ZATERDAG  1 OKTOBER 2016
BAMIS-OF EIKELMAAND
*
H. THERESIA VAN LISIEUX.
H. BAVO VAN GENT,
patroon van GENT en stichter van de Sint-Baafsabdij, voormalig Heer van Haspengouw, wordt aanbeden tegen de kinkhoest, hij is de uitvinder van bamisse (=Baafsmis). Dat was het moment dat de boeren hun pacht moesten betalen.
*

“Vader”, jammert Mientje, “waarom hebt ge Kareltje nen schop in zijn achterste gegeven?” – “Omdat hij jou stond te pieperen” antwoordde vader” – “Ge hebt zijn herte gebroken,” kermiette Mientje. “Oei, oei, oei” verschoot vader, “ik wiste nie dat dat zo lege zat!”
*
3733 - KIELHALEN OF LYNCHEN, DIE TRUMP.  ALLE HENS AAN DEK WANT HITLARY VERZUIPT
*

*
*
Donald Trump is eindelijk ontmaskerd door USA TODAY, ‘een grote’ Amerikaanse krant waarvan wij het bestaan niet eens kenden. Nu dus wel, dank zij de onbaatzuchtige tussenkomst van Het Laatste Nieuws. Die Amerikaanse krant heeft de bewijzen gevonden waaruit blijkt  dat hij ‘niet geschikt is voor de job’.
U gelooft dat toch ook?
Ja, heel zeker moet U dat geloven. Want zowel Obama als Hitlary zeggen dat al jaren. Zelfs van vòòr de man geboren was wisten die dat. Die krant zegt dat laatste wel niet met zoveel woorden, maar ze zijn er stellig van overtuigd. Want aldus, zoals U zult lezen in HLN, beslist in de volledige Redactieraad.
En natuurlijk verspreidt HLN, onder toevoeging van geen enkel twijfelende achtergrond, met plezier deze geruchten.
Welk eigenbelang zou daar toch kunnen voor bestaan? Om zo te wedden op het paard, eigenlijk die oude merrie, die getint staat om te verliezen?
Ik denk, Walter, dat het komt omdat Linkx altijd rücksichtlos en zelfs tegen beter weten in, partij kiest voor hun spitsbroeders, waar ook ter wereld. Altijd in die vermetele hoop dat de dag nakende is, waarop hun waanideeën de wereld zullen veroverd hebben.
Noch Inzicht, noch Kennis noch GezOnd Verstand spelen hierbij een rol. Zij kijken immers als gehypnotiseerd naar die ingebeelde fata morgana die hen sedert de Franse Revolutie wenkt.
Van Amerikaanse cowboys mag dat geen verwondering wekken, maar van nuchtere Vlamingen verwondert dat wel. Want het staat gelijk aan het vel van de beer verkopen, vòòr hij geschoten is.
*

*
*

*
Nu ik het overdenk: als de voltallige Redacteraad deze kamikaze-opdracht overleeft, hoeveel lezers van die 1.7 miljoen zullen er dan nog over blijven?
Het Hitlary-kamp moet dus wel met grote poepers zitten om zo zwaar te moeten inzetten.

GEPLUKT BIJ

*
Derde grootste krant in VS spreekt zich voor het eerst uit tegen presidentskandidaat
*
"Niet geschikt voor de job." Dat is wat de populaire nationale Amerikaanse krant USA Today vandaag schrijft over de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Het is de eerste keer in haar 34-jarige bestaan dat de derde grootste krant van de VS partij kiest in een race naar het Witte Huis. Eerder deze week zei ook The Arizona Republic al hetzelfde over Trump en brak zo met haar eigen Republikeinse traditie van 126 jaar. Die conservatieve krant - van dezelfde eigenaar als USA Today - verloor daardoor heel wat abonnees.
USA Today is met een gemiddelde nationale oplage van zo'n 1,7 miljoen exemplaren de derde meest verkochte krant in de Verenigde Staten, na de Wall Street Journal en de New York Times. Dat ze zich uitspreekt tegen Donald Trump is dan ook belangrijk nieuws over de oceaan. Naar eigen zeggen was er tot aan de huidige presidentsverkiezingen nooit een reden om partij te kiezen voor de populaire titel, maar nu dus wel. "Dit jaar gaat de keuze niet tussen twee capabele kandidaten van de grote partijen die nu eenmaal belangrijke ideologische meningsverschillen hebben", lezen we in het editoriaal. "Dit jaar is één van de kandidaten, de Republikein Donald Trump, niet geschikt voor het presidentschap. Dat vindt onze redactieraad unaniem."
De krant gaat verder: "Van de dag dat hij 15 maanden geleden zich kandidaat stelde tot het eerste presidentiële debat deze week, blijkt herhaaldelijk dat Trump het temperament, de kennis, de vastheid en eerlijkheid mist, eigenschappen die Amerika nodig heeft van haar presidenten." Volgt een oplijsting van argumenten om tegen Trump te stemmen, zoals zijn bevooroordeelde retoriek, zijn onberekenbare temperament, zijn bedenkelijke zakenverleden en zijn oneerlijkheid.
USA Today wil niet rechtstreeks de Democratische kandidate Hillary Clinton steunen, die de krant weliswaar "het meest plausibele alternatief om Trump uit het Witte Huis te houden" noemt. Maar het editoriaal roept de lezers vooral op om "trouw te blijven aan je overtuiging". En dat kan ook een stem voor een derde kandidaat inhouden. Of voor een kandidaat die niet op de lijst staat. Of voor iemand die weinig kans heeft om het te halen maar wel op een eerlijke manier de natie zal dienen en op zoek zal gaan naar oplossingen. "Maar wat je ook doet, weersta aan het sirenenlied van een gevaarlijke demagoog", besluit USA Today. "Stem in elk geval gewoon niet voor Donald Trump."

Volgens de Huffington Post is de politieke invloed van de kranten op de lezer de laatste jaren afgenomen, omdat ook het aantal lezers blijft dalen. Maar "verrassende stellingnames hebben nog altijd een impact", schrijft de Huff, daarbij verwijzend naar een studie uit 2008 waaruit blijkt dat kranten die hun eigen traditie doorbreken in hun steun voor een kandidaat het meest invloed hebben.
*

*
Ziezo, nu weten we dat tenminste ook: Donald Trump is een gevaarlijke demagoog.
Wat dat woord demagoog precies inhoudt, weet USA TODAY niet te zeggen. Ze hebben het zelfs voor hun lezers niet eens opgezocht, maar laten de indruk dat een ‘demagoog’ een gevaarlijk beest is. Ik heb het voor de lezers van HLN opgezocht, maar verklap dat hier lekker niet. Gewoon omdat ik de BDWëers niet wens in diskrediet te brengen. Het is zo al erg genoeg.
*

*


Geen opmerkingen: