maandag 31 oktober 2016

3788.
Zondag 30 oktober
Zon 7u31-17u20
H Zenobia

3788 - DE RELEVATIE VAN DE  OBSERVATIE VAN DE INDOCTRINATIE
*
Ma, vrouw, en de tussensoort?
Ja, ik weet het: het klinkt een beetje geforceerd, die titel van mij hierboven. Ik wilde gewoon de forçatie nadoen van de hieronder door ’t SCHELDT besproken Vlaamse Gaai Praaid in de Antwerpse binnenstad van deze zomer.
Het rapport is vernietigend voor wie het hem aangaat, nl de organisatoren die alleen zichzelf (en hun afwijking) bewieroken, en zou ons verder geen barst hebben kunnen schelen. Ware daar niet geweest de zoveelste interpretatie van de partij-lettergroep NV-A, die zoals U weet de geliefkoosde Kop van Jut is op deze blog. Zie verder.
Ik moet toegeven: ‘t geschrijf in ‘tSCHELDT is uiteindelijk veel beter dan onderhavig geschrijf en daarom ook verkoopt het veel beter. O Sorry, mensen: bedoeld wordt  dat het heel wat beter in de markt ligt. Ja Ja, het is maar al te waar: een groot talent wordt maar na vele jaren na zijn dood beroemd. Tenzij men natuurlijk Amerikaan is, en bijvoorbeeld Bob Dylan heet. Zelf al is hij niet zo zwart als de Amerikaanse Zwarte Ongeluks Kater die amper al na 2 dagen presidentschap in de Nobelprijzen viel, den Bob kreeg de Nobelprijs der Letteren 2016, alhoewel hij van Letteren geen jota van af weet. Bob Dylan (niet te verwarren met Bob Dillen, zoon v/d Stichter van het Vlaams Blok) kan alleen en dan nog wel met die vervelende neusstem van hen zijnde die Engelstalige Amerikaanse prietpraat neuzelen die elk normaal mens de stuipen – of erger - op het lijf jaagt. Net alsof de Nobelprijs voor fysica van nu af aan zou moeten toegekend worden aan de eerste de beste aangeklede bos-aap. Als die maar uit Amerika komt.


ACTUEEL
Antwerp Pride? Nee: Antwerp Prot

sam holebi
.
Het evenement ligt al een tijdje achter de rug, we kunnen dus terug rustig buitenkomen. De Antwerp Pride. Wie dacht dat deze term, Antwerpse trots zou slaan op Peter Paul Rubens, Lieven Gevaert, Antwerpse handjes, Plantijn, de Kathedraal, brouwerij De Koninck, de Haven of de industrie heeft het mis.
Het slaat kennelijk op een intiem feestje van onze andersgeaarde medemens, de Holebi's. Als teken van arrogantie kan het tellen, uzelf met uw aparte seksuele attitude als Antwerp Pride voor te stellen. Maar goed, die van den Antwerp leuteren ook altijd over the Great Old. Dus kunnen we ook tegen dit geintje...
chard homo...

aast de deelnemers waren er kennelijk ook toeschouwers. Met 90 000 zouden die geweest zijn! Erg veel lijkt ons dat. Als je weet dat een volgepakte Grote Markt 5 000 mensen kan bevatten... De parade vertrok op Antwerpen-Zuid, om te eindigen aan het Steen. Een korte wandeling van zo'n kilometer of vier. Dus, 90 000 voyeurs op 4 000 meter, dat wil zeggen ruim 20 ‘man’ per strekkende meter, of tien aan elke kant van het parcours. Wie de foto's bekijkt (even googelen) ziet dat op de meeste plekken niemand staat, op andere een enkeling, en soms op kruispunten groepjes die staan wachten om over te kunnen steken. Nergens staat het publiek rijen dik. Laat staan tien man achter elkaar.
Waar het ronduit belachelijke cijfer 90.000 vandaan komt? Volgens de organisatoren komt het van de politie. Zelf geven ze geen cijfers, de politie als bron is al overtuigend genoeg. Zeker als de politie uitdrukkelijk (in uniform! ... gezag bouw je natuurlijk zo op) meedoet  met het stoeterige gebeuren, en hun hoofdcommissaris een enthousiast lid is. Waren ze in een roes toen ze aan 90 000 kwamen? Misschien is het raadsel op een andere manier te verklaren. De Meir alleen al trekt een 50 000 bezoekers per dag. Daarnaast heb je nog enkele tienduizenden kuierende medemensen elders in de Koekestad.
Wordt iedereen die in Antwerpen rondloopt op die zonnige zaterdag in augustus soms als toeschouwer gedefinieerd? Ook dus de doorsnee winkelaar, bewoner of toevallige toerist?
Wie in de buurt was (ja, den Blatt heeft het gedaan, viel best mee, plank in de broek en veel knoflook gegeten) weet dat er in de stad niet meer volk rondliep dan op een andere dag. Ter hoogte van het Steen stonden zowaar enkele honderden mensen die er anders niet staan. Daar stopte dan ook de stoet en kleefden de deelnemers op elkaar.
Wie beweert dat zo'n manifestatie volk naar de stad trekt verkoopt dus dikke zever, wie die 90 000 gelooft is gewoonweg naïef. Het gedoe is totaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld de 10 miles, waar er over 100 000 toeschouwers gesproken wordt, en waar er dus over 16 km inderdaad pakken volk langs de weg staat. Buiten de deelnemers, waarvan sommigen in verregaande vorm van euforie verkeerden (waarom eigenlijk?) was er overigens geen animo te bespeuren.
De optocht was zoals altijd ronduit gênant . We hebben het al wel genoeg gezien, opdringerige mannen die als vrouw verkleed gaan, lelijke vrouwen die als nog lelijkere vent rondlopen, obese mannen met een string aan, anderen met pluimen in hun gat of met hun vette pens in een leren garnituur gewrongen, vrouwen in een mannenkostuum en mannen in een jurkje.....
Een doorsnee holebi wil er overigens niets mee te maken hebben, met dit kinderachtige excessieve exhibitionisme dat eigenlijk alleen maar negatieve reclame inhoudt voor de homo's en doorsnee mensen de indruk geeft dat er iets schort in deze mensen hun bovenkamer.
Relletjes waren er gelukkig niet. Wel werden er drie deelnemers (eerst wilde men laten geloven dat het toeschouwers waren, fout dus) opgepakt wegens obscene gebaren. Wat die gebaren waren willen we niet eens weten. De politie blijft vaag. Er wordt overigens beweerd dat het geen obscene gebaren maar obscene daden waren. Vonden deze plaats in de CD&V of in de Open-Vld delegatie? Volgens insiders kwamen ze van de N-VA ploeg. Dat geloven wij niet!
N-VA. staat toch voor Niet Van Achteren?

Of hebben we het weer verkeerd begrepen?

De Vlaamse Namaak Partij NV-A, op deze blog al jààren steevast de Nieuwe Vlaamse Arrogantie genoemd omdat ze het Vlaams Belang in een fluwelen uitvoering tracht te zijn, dus VB-Soft wil zijn, zou er dus aan dat ‘Niet Van Achteren’, goed aan doen, Antwerpen niet alleen van het Holibi imago te distantiëren, maar ook van alle politieke Horror Clowns in persoon.
Het zal toch zo niet zijn, dat naast aan het Hoofd van de Politie, er ook aan het Hoofd van ’t Stad, in casu BDW, een raar reukje aan vast zit?

Bij nog cynischer verslaggevers dan ‘tSCHELDT zou dat luiden: de vraag stellen is ze beantwoorden. Maar daar doe ik niet aan mee. Daarvoor moet U op de HUMO wezen, of op Piet Sanders. Die schrijven dan ook helemaal iets anders.
Op Piet Sanders… ipv op iets anders. Goede vondst, niet? En helemaal in de stijl! Van de dag.Geen opmerkingen: