woensdag 5 oktober 2016

37546/703 * Wikileaks over het Clinton Wijf – Liever Esperanto dan Amerikaans gebrabbel -
.

DEEL 2.
WOENSDAG  5 OKTOBER 2016
*
H. PLACIDUS, H. MARIA-FAUSTINA,
H. BRUNO, bisschop van Grenoble.
“Vergeet niet te bidden op Sint-Placied, of ’t zal regenen dat het giet”
  *
3754 – ASSANGE, DOOR TE LEKKEN GATEN DICHTEN, HOE KAN DAT?
*

*

*
*
Ja beste mensen, sorry voor de Amerikaanstalige video hier bovenaan. Is gewoon het rechtstreekse gevolg van de reeds ondergane ver-amerikanisering waarvan we al het slachtoffer van zijn geworden. De leuze op deze blog is immers on-ver-franst, on-verduitst, on ver-engelst, , en al helemaal  on-ver-russist.
Al die anderen moeten maar zorgen – op hun kosten - voor een degelijke vertaling. Liefst in het Esperanto, want dat is de enige taal in onze wereld die in aanmerking komt om niemand te discrimineren. Slechts één vreemde taal naast de eigen Moedertaal, en alle mensen kunnen eindelijk beginnen... échte broeders te worden.
Verder, zoals gisteren aangekondigd; geen commentaar op onderstaand artikel in De Schand-gazet van Vlaanderen. Let gewoon nog even op de typische onpartijdigheid van die gazet.
*

*

GEPLUKT BIJ

*
Komt Wikileaks-stichter Assange met 'onthulling over Hillary Clinton'?
'onthulling over Hillary Clinton'?
*

Julian Assange, de stichter van de klokkenluiderswebsite Wikileaks.

Julian Assange, de stichter van de klokkenluiderswebsite Wikileaks, houdt dinsdag een videoconferentie in Berlijn. Naar verluidt gaat de Australiër documenten publiceren die het einde zouden kunnen betekenen voor de kandidatuur van Hillary Clinton.
Volg de persconferentie live:
Vorige maand vertelde Julian Assange tegenover de Amerikaanse zender Fox dat hij over documenten beschikt die de campagne van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton schade zouden toebrengen en dat hij weldra enkele ‘teasers’ zou loslaten.
Maandag heeft de niet altijd even betrouwbare website truepundit.com bericht dat Clinton in november 2010, toen zij nog minister van Buitenlandse Zaken was, op een vergadering met haar staf zou hebben voorgesteld een aanval met een drone op Assange te lanceren. Bedoeling was het te grabbel gooien van de diplomatieke communicatie te voorkomen.
Eerst werd aangekondigd dat Assange een ‘balkontoespraak’ zou houden in Londen, maar uit veiligheidsoverwegingen vindt de videoconferentie plaats in Berlijn.
Al eerder mails gelekt
Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat er door Wikileaks informatie wordt gelekt over Hillary Clinton. In maart werd ook al een e-mail openbaar gemaakt van de presidentskandidate aan een onbekende ontvanger. Daarin zou ze het hebben over het belang om het regime van de Syrische president Bashar Al-Assad omver te werpen.
Clintion legt in detail uit hoe Israël de 'Iraanse dreiging' kan neutraliseren als het regime-Assad wordt afgezet. Ondanks het akkoord tussen Teheran en de Verenigde Naties over de Iraanse kernenergie, blijft Clinton de 'dreiging' van de islamitische republiek zien in zijn 'nucleaire programma'.
Later werden nog eens 19.000 mails gelekt waarin bestuurslui van de Amerikaanse Democratische partij bespreken hoe ze Bernie Sanders' campagne kunnen saboteren.
'Wikileaks niet partijdig'
Wikileaks houdt vandaag een persconferentie naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de site. In hun persbericht wordt de vraag gesteld of 'Wikileaks een partijdige rol speelt in de Amerikaanse presidentsverkiezingen'. 'Wikileaks is een uitgever. De website biedt klokkenluiders een veilige manier om onthullingen te doen over wandaden begaan door een overheid of een private onderneming', klinkt het antwoord.
'Als we belangrijke vertrouwelijke informatie hebben over Donald Trump of Hillary Clinton, dan zullen we dat publiceren. Als we informatie hebben over een persoon of partij met veel macht in een belangrijke verkiezingscampagne, dan zullen we dat publiceren.'
*

*
Het motto van (de vroegere?) Larousse, het beroemde Franse woordenboek van alle tijden, had als lijfspreuk ‘’Je sème à tout vent’. Ik zaai bij alle windrichtingen’. Typisch Fransoos dus.
Hier op deze blog zaait men uitsluitend bij de goede windrichtingen. Toevallig komen die de laatste decennia altijd uit de Rechtse (behoudsgezinde) Hoek. Onder het motto ‘never change a winning team’.
Voilà, dat is weer eens gesteld in de taal die iedereen wel moet verstaan. Maar dan juist verstaan. In de zin dat een verliezend team zo rap als mogelijk moet aan de kant geschoven worden.

À  bon entendeur, demi mot suffit.
Zo ziet U maar ziet, dat wij Vlamingen zelfs geen Esperanto nodig hebben om overal verstaanbaar te zijn.

*
*


Geen opmerkingen: