zaterdag 8 oktober 2016

3764



6/693 * - Schitterende vooruitzichten voor een begroting in wankel evenwicht -
.
DEEL 1.
ZATERDAG  8 OKTOBER  2016

H. SIMEON, Z. ELIAS VAN KOKSIJDE, H. PELARGIA

De Paster vraagt aan Franske of hij iedere dat zijn gebedje leest.  “Nink” zegt hij “mijn moeder doet dat an mijn bedde.” – “En wat bidt zie dan, uw moeder?” wil hij weten. “’t is altijd verre ‘tzelfde, mijnhere de paster: God zij gedankt dat hij in zijn bedde zit!”.

*
3764 – O, HEERLIJK LAND LANGS MAAS EN SCHELDEBOOR-
DEN.  VOOR U HET BLOE-OED UIT ONS AA-AADEREN

*
Gaten in de begroting?  Die zijn er vanzelf gekomen.

En die zullen dus ook vanzelf weer weggaan….
‘woorden van wijlen Guy Mathot, een wijs Waals warhoofd’
*
*
Dat ons land (Coburgia) geregeerd wordt door amateurs en lichtgewichten, weten we al bijna 60 jaar, namelijk de tijd dat we zelf zo ongeveer tot de jaren van verstand zouden moeten gekomen zijn. De opleidingen van vader op zoon in de vele peperdure universiteiten, faculteit, Pol & Soc doet de rest. Hun broodje is rijkelijk gebakken, en besmeerd met de beste boter die ze bij ons kunnen wegritsen.
*

*
De drijvende krachten van die ‘Staatsdragende Partijen’ zijn de Criminele  volkspartijen voorheen de christelijke volkspartij, in een dodelijke verstrengeling met de verdwaasde volgelingen van Karl Marx, een Duitse Jood van al meer dan 100 jaar geleden.
Officieel houden die zich zo ver mogelijk van hun meedogenlozer spitsen, daar die het begin van de crisisjaren een totaal verkeerde naam beginnen te krijgen. Vroeger heetten die allemaal ‘het syndicaat’, geel rood of blauw die het altijd, zelfs tegen beter weten in, zogezegd opnamen voor de werknemers-kiezers van steeds weer dezelfde mandaatdragers.
*


*
Kortom, het bleek de ideale formule te zijn om het land naar de vernieling te rijden. En dan wordt het tijd om lol te trappen.
U kunt het niet geloven wat ze, in het zicht van de afgrond, uit hun botten slaan. U leest er alles over hieronder.
*


GEPLUKT BIJ

*
Nakende begrotingsdeadline zorgt voor creativiteit: "Legaliseer prostitutie: 200 miljoen winst"
*
KATRIEN STRAGIER - © Wannes Nimmegeers.
*
Nu de begrotingsgesprekken een versnelling hoger moeten schakelen, duiken er in meerderheidskringen creatieve pistes op. "Legaliseer sekswerk. Dat levert 200 miljoen op", klinkt het bij Jong VLD. N-VA wil dan weer scherper toezien op buitenlanders die hier komen werken. Mogelijke opbrengst: 1,6 miljard.
Komend weekend moet de regering-Michel vaart zetten achter de zoektocht naar 4,2 miljard. Dinsdag hoopt de premier het politieke jaar af te trappen met zijn traditionele speech over de staat van het land én een begroting op orde. Uit verscheidene hoeken binnen de meerderheid duiken er in elk geval creatieve voorstellen op om die som bij elkaar te puzzelen. Het opvallendste komt van de jongerenpartij van Open Vld. Die pleit ervoor om prostitutie legaal te maken. Dat moet de schatkist zo'n 200 miljoen per jaar opleveren
*

*
Deze vrijdag 7 oktober was dus een dag van weeral staking. Of moet ik eerder zeggen van ‘plaging’? Al die werkonderbrekingen omdat er teveel bespaard moet worden door deze federale regering, omdat de voorgaande belgicistische regeringen het geld langs deuren en vensters hebben buiten gegooid. Of, omdat dat beter paste in hun kraam, het besteed hebben in hun functie van OCMW van de hele wereld. Nieuwe ‘verrijkers’ die haast automatisch stemrecht krijgen, moeten dan zorgen dat die mooie liedjes kunnen blijven duren.
Deze stakingen lopen allemaal af op een sisser, maar of dat de economie schaadt of niet, op korte termijn zal het wel de werknemers schaden, naarmate er steeds meer ondernemingen er de brui aan geven. Zelfs de Bank van de Rode Sossen, naam???, staat op het punt slagzij te maken? Met personeels afvloeiing, lijk bij de banken der kapitalisten. Waarna iedereen aan de Staatsruif mag gaan aanschuiven….
Heerlijk landje toch, dat Coburgia van ons!

*
*
PS
Het is weer eens niet opgevallen dat de twee raddraaiers van de syndicaten er met de dag welvarender zijn gaan uitzien. Goed in hun vel, blakend van vechtlust en ‘met ’n muile van lintjes’. Ze leiden een leven als twee blinkende hemellichamen in een baan om de aarde.
*

*

Geen opmerkingen: