woensdag 5 oktober 2016

37556/818 * - Geen verder tijdverlies meer met Amerikaanse Verkiezingen noch met hun gestook om Poetin eindelijk op stang te krijgen - -
.

DEEL 3.
WOENSDAG  5 OKTOBER 2016
*
H. PLACIDUS, H. MARIA-FAUSTINA,
H. BRUNO, bisschop van Grenoble.
“Vergeet niet te bidden op Sint-Placied, of ’t zal regenen dat het giet”
*
3755 - HET GEDULD VAN OBAMA TEGENOVER RUSLAND IS OP. HET MIJNE OOK
*
Digitalia wil nu ….

de aandacht even verleggen….
*
*
Even de aandacht verleggen. Gewoon om de verstarring tegen te gaan. Na op deze blog te hebben afgehaakt inzake de Moeder aller Verkiezingen in Amerika, wordt na vandaag ook afgehaakt – en hopelijk voor altijd – van Obama’s gestook om als afscheidsgeschenk de wereld in brand te steken. Die 2 zaken zijn als de twee werelden die een Siamese Tweeling tegen-natuurlijk met elkaar vastgeklonken houden. Obama weg staat immers gelijk aan een solide handdruk  (liefst bij Poetin aan huis) tussen Poetin en Trump. Niemand, buiten Amerikanen ‘all over the world’, kan er iets anders aan doen dan ze te ondergaan.
We zien dus zoals dat heet, met ‘gemengde gevoelens’ uit naar 8 november, en zullen er verder geen tijd meer aan besteden.
*

*
.

GEPLUKT BIJ
*
VS zet gesprekken met Rusland stop: ‘Het geduld is op’
*
*
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de schorsing van deelname aan ‘bilaterale gesprekken met Rusland’ aangekondigd. Die gesprekken kwamen naar aanleiding van het staakt-het-vuren. De beslissing van de schorsing volgt op de gruwel van de laatste dagen in Syrië. ‘Niemand heeft nog geduld met Rusland’, klinkt het in het Witte Huis.
Josh Earnest, persverantwoordelijke van het Witte Huis, benadrukt dat niemand nog geduld heeft met Rusland. Daarom worden de gesprekken met Moskou over diplomatieke oplossingen voor het conflict in Syrië stopgezet. Redenen vermeld zijn het niet verlengen van de een week durende wapenstilstand en Moskou's 'onvermogen' om het geweld te beëindigen.

Volgens Earnest heeft Rusland geloofwaardigheid verloren door ‘enkele verplichtingen aan te gaan zonder intentie om zich aan de afspraken te houden.' Verder heeft Rusland volgens Earnest al zeven maanden geen succes bij de strijd tegen Islamitische Staat. ‘Ze gaan enkel lopen met de eer van geslaagde Amerikaanse offensieven.’
Advertentie

Volgens woordvoerder John Kirby van het State Department hebben de VS 'alles uit de kast gehaald om met Moskou een overeenkomst te bereiken'. Ook de VS deed dat niet, door de beloofde scheiding van de rebellen in 'gematigden' en 'ongematigden', in het bijzonder het al-Qaidafiliaal Jabhat Fateh al-Sham (het vroegere al-Nosrafront), niet door te voeren. Daardoor konden de diverse rebellengroepen zich hergroeperen en herbewapenen om een nieuw offensief te starten.

'Electorale overwegingen'

Moskou 'betreurde' bij monde van woordvoerster Maria Zacharova het Amerikaanse besluit, maar beschuldigde tezelfdertijd Washington ervan de Amerikaanse verantwoordelijkheid voor het Syrie-debacle van zich af te schuiven. Ook electorale overwegingen spelen volgens Rusland een rol.

Het verbreken van de samenwerking komt niet als een verrassing: VS-Buitenlandminister John Kerry heeft daar vorige week dagelijks mee gedreigd.  Zacharova van haar kant legde de schuld voor het niet-verlengen van de wapenstilstand en het mislukken van het overleg volledig bij Washington.

VN willen politieke oplossing

De speciale gezant van de Verenigde Naties voor Syrië liet maandagavond weten diep teleurgesteld te zijn over het einde van de Amerikaans-Russische gesprekken, maar blijft vastbesloten om te werken aan een politieke oplossing.

'De VN zullen krachtig blijven aandringen op een politieke oplossing voor het Syrische conflict, ondanks het zeer teleurstellende resultaat van lange en intense discussies tussen belangrijke internationale spelers', klinkt het in een verklaring van het bureau van Staffan de Mistura.
*


*
Oorlog stoken en er de macht toe te bezitten is erg. Zeer erg. Maar daaraan medeplichtig zijn, zonder ook maar één tegengeluid te laten horen, is ronduit misdadig.
Integendeel, zelfs geen woordje kritiek of een allusie op vrees voor de toekomst: heel de Westerse wereld, de Navo op kop, fungeert als schaamlap voor de zinsverbijstering die ook bij de E.U. aanslaat. Het is een complot geworden van allen tegen één met de uitsluitende bedoeling de islam te bevoordeligen.
Ja, Walter, dat is inderdaad straffe taal. Gewoon even ter herinnering: de grondoorzaak van ‘de crisis’ in Syrië is de wil van Qatar om over Assads grondgebied pijpleidingen te kunnen aanleggen naar Turkije en zo verder naar Europa, dat dus meer en meer van de Arabieren zou afhangen in zijn cruciale energie-behoeften. Kort gezegd: Amerikaanse vriendjes politiek. Assad moet weg en als Rusland dat niet wil, dan krijgt Rusland oorlog met ons…..
Klein vraagje, waarvoor ik het antwoord reeds ken: heeft iemand over pijpleidingen over Syriës grondgebied nog iets van gehoord of gelezen? We gaan verdorie nog maar eens beroep moeten proberen te doen op Wikileaks!
Maar ondertussen weten we duidelijk, dat het Obama om te doen is, om het wereldrijk van zijn Profeet zoveel mogelijk te vergemakkelijken.
*

*
Hoeveel keer 72 maagden zou hij daarvoor later ook weer in ruil krijgen?
*

*


Geen opmerkingen: