donderdag 17 augustus 2017

4250Donderdag 17 Augustus 2017

4250 – ‘WE ARE ALL EQUAL’ IS OOK (GELUKKIG MAAR) HET STANDPUNT VAN TRUMP  
*
INHOUD: ZWITERSLAND / RACISME / GLOBALISATIE:  er zijn geen ‘rassen’ meer in onze tijd, want alle mensen zijn gewoon allemaal van… de menselijke soort. Anders zouden het dieren, vogels vissen of nog iets anders daar tussen in zijn.
Met al de moderne identificatie-mogelijkheden zien we dan tch de unieke individuele eigenschappen van elke mens apart. Zoals et  herkennen van ons DNA, van onze vingerafdrukken, van de unieke kenmerken van onze oorschelpen en van onze pupillen. Het bewijs is dus geleverd van ieders verscheidenheid. Zo verschillen de mensensoorten van elkaar, vooral al naar gelang hun afstamming. Meer of minder afhankelijk van de omgevingsfactoren waarin we opgroeiden. Zoals daar zijn klimaat, religie, graad van ontwikkeling van deze ‘Gemeenschap’, enz. Altijd  met de nodige aandacht voor… de individuele capaciteiten of individuele gebreken  die verschillen van mens tot mens. Waarbij de ‘kuddegeest’ of het collectief geheugen wel eens van doorslaggevend belang kan zijn.
En precies daar beginnen de fundamentele verschillen. Ongelijk in het gelijk zijn aan elkaar….

OP DE IJTKIJK
*
Het is illustratief voor alls wat ‘Linkx’ denkt, dat men daar altijd en overal unisono voor de universele globalisatie is. Alle Menschen werden Brüder’: een Duitse muzikale symfonie is zelfs een Groot-Europese ‘Hymne’ geworden.  Eens te meer ‘Deutschland über Alles’!!!! Die staat dus boven het  ‘God save the King’ der Engelsen. Om nog maar te zwijgen van de ‘Marseilleiise’ der Fransen. ‘Aux armes, Citoyens’… Maar dat  men daarbij bij gezegd Slinx weeral het Joodse Volk minderwaardig acht, is niet meer dan normaal0 Of zou er toch een subtiel verschil bestaan tussen Duitsers, Moslims en joden?
Normale mensen zouden eerder, gelet op het algemeen intellectueel niveau van beide werelden, moeten schrijven moslims en Joden…
Aan het gebruik van Hoofdletters herkent men de ware Beschaving. Of is dat weeral racistisch populisme?  
Om niet als racist te worden aangeklaagd, heb ik in ht overgenomen artikel dan ook geen Jota veranderd.
**
Zwitsers hotel vraagt joodse gasten om te douchen voor het zwemmen
*
In Israël is een polemiek losgebarsten over een Zwitsers hotel dat expliciet aan joodse gasten vraagt om eerst een douche te nemen alvorens het zwembad te betreden.

Het Aparthaus Paradies in de Zwitserse Alpen had aan de inkom van het zwembad een affiche opgehangen die zich specifiek richtte tot joodse mannen, vrouwen en kinderen. De directie nam dat initiatief nadat ze een klacht had ontvangen over twee joodse meisjes die zonder voorafgaande douche in het water waren gesprongen.

Koosjere diepvriezer
Daarnaast had de directie ook een affiche met een boodschap voor de joodse gasten bevestigd aan de diepvriezer van het hotel. Joodse gasten mogen de diepvriezer gebruiken om koosjer voedsel te bewaren, maar via de affiche wordt hen gevraagd enkel op welbepaalde momenten de diepvriezer te betreden.

"Hotel van de haat"
Een gast nam foto's van de affiches en plaatste ze op sociale media, waar het hotel meteen in het oog van de storm kwam te liggen. Viceminister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotolevy eiste meteen officiële excuses voor deze "antisemitische daad" en het Centrum Simon Wiesenthal vroeg aan de Zwitserse minister van Justitie om over te gaan tot sluiting van "het hotel van de haat".
"Beetje naïef"
Het hotel heeft de affiches inmiddels verwijderd. De directrice zit verveeld met de zaak, maar ontkent antisemitische sympathieën. "We hebben momenteel heel veel joodse klanten en ik merk op dat sommigen niet eerst een douche nemen voor het zwemmen. Aangezien andere gasten me vroegen iets te doen, heb ik een beetje op een naïeve manier deze affiche gemaakt. Ik had me beter gericht tot alle klanten van het hotel", erkende ze in de krant Blick.
Het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken deelde vandaag alvast mee dat Zwitserland tegenover de Israëlische ambassadeur heeft bevestigd dat het land "racisme, antisemitisme en alle vormen van discriminatie veroordeelt".
*
NADER BEKEKEN
**
‘Juden nicht erwünscht’. Weet U nog? Dat ws ooit het begin. Later werden ze gewoon…. opgestookt.
Deze eerder stupide geschiedenis werd in dit artikel weer zeer eenzijdig ‘geduid’. De Directie was fout. Punt, andere lijn, ander hoofdstuk. Boeken toe.Want de lezer zou el eens kunnen beginnen naenken.
En is dat alles? Ja toch. Maar m.i. bijlage niet. Werd de ‘fout’ rechtgezet door de vernederende opschriften gewoon te verwijderen?.
Zeer tussen haakjes: hoe herkent men aan een jonge dame in bikini, dat ze Joods is? Aan de kleur van de lak op haar teennagels? Of omdat ze geen bourkini draagt.
**
*
Bourkini’s  zouden trouwens ook daar (om hygiënische redenen alleen al) verboden moeten geweest zjn…. En blijvend geafficheerd!
Tussen de lijntjes leest men echter dat ‘andere’ gasten ‘geklaagd’ hadden.
En juist daar ligt de fout van de ‘Directie, dat zij die ‘klagers’ niet stante pede lik op stuk heeft gegeven. Dan was er niet eens ’n incident geweest. Joodse jonge dames in bikini zijn niet besmettelijker dan Muzelmanse of Boudhistische jonge dames. Waarbij ik zelfs (want ik ben geen anatomist) voorbij ga aan  het dragen van al die zweterige plakkende bierka’s en/of nicabs. Die zorgen immers dat allerlei bacteriën en ziektekiemen op de huid zijn gecimenteerd.
Dan is het nog al te kies om verder uit te weiden over de persoonlijke hygiëne en regels. Zoveel verschillen  tussen Joodse meisjes en vrouwen  en Mosimitische leden van het zwakke geslacht…. En dan spreek ik nog maar alleen over de achterkant en het al-dan-niet gebruik van toiletpapier.
**
Want ziet U, de mensen zijn wel allemaal gelijk (gemaakt), maar er ligt look veel verschil aan de leefomgeving waarin men is opgegroeid…
Of er na dit ‘incident’ nog veel Zonen en Dochters van David naar dat hotel zullen blijven komen, is zeer de vraag. De naam zegt het zelf: het is een Paradijs en Bakermat van Apartheid….
**
Aparthaus Paradies
*
(Digitalia)


Geen opmerkingen: