donderdag 24 augustus 2017

4262Dondrdag 24 Augustus 2017

4262 – ADOLFINA VERLIEST PLUIMEN
        *
INHOUD: DUITSLAND / ISKAM INVASIE. Migraen-stroom blijkt nog slechts fractie van voorheen. Hoe zou dat (eindelijk!) hebben kunnen gebeuren? 
Het is toch nooit gene waar dat nu ook het omgekeerde staat te gebeuren om Europa weer terreur-vrij te krijgen?

OP DE IJTKIJK
*

Libië sluit zijn grenzen.
**
De tijd der Oud Christelijke ‘mirakels’ – buiten de daarbij horende toeristische attracties - is al een tijdeke ‘over and out’ en dus voorgoed voorbij. Of moet ik eerder zeggen dat eindelijk het gezond verstand terug uitgevonden werd?
Minder goed nieuws dus voor de farmaceutische sector. Want de afzet mogelijkheden voor hun neusspray zal als een pudding in mekaar zakken.
Ook minder goed nieuws voor de mioslim-invasie van Europa, in die zin dat er meer aaslagen zullen moeten komen om hen het hoofd boven water te doen houden, eenmaal ze hun ‘Beschermvrouwe’ Adolfina kwijt zullen zijn.
Elders las ik een academische discussie over het verschil (of de gelijkenis?) tussen Nazisme en Jihadisme. Ze kwamen er niet aan uit Nogal wiedes, want er is geen verschil. Toch niet voor de slachtoffers. De graad van ‘Beschavig’ van hun moordenaars maakt inderdaad niets uit voor iemand die in hun vizier is geraakt.
Als er al een verschil zou zijn, is dat waardoor de islam blindelings toeslaat, en de SS veel verfijnder te werk ging. Bij zodanig, dat moest Hitler de oorlog gewonnen hebben, er geen sporen meer zouden te vinden geweest zijn van alle soorten ‘verkeerd gedrag’.
**
Libische milities stoppen migratiestroom met geweld
*
Aan de Libische kust jagen gewapende ‘milities’ op migranten. Dat verklaart waarom het aantal aankomsten in Italië deze zomer met 80 procent is gedaald.
Een groep van honderden burgers, politiemannen en soldaten jaagt op migranten in de buurt van
**

Sabratha,
*
de Libische kuststad, 70 kilometer ten westen van Tripoli, is een van de voornaamste vertrekplaatsen voor smokkel­bootjes richting Italië.
Op 15 juli begon de migratiestroom naar Italië snel op te drogen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het aantal aankomsten er met 80 procent gedaald. Normaal gezien sturen smokkelaars in de zomer de ene na de andere boot de zee op, maar dit jaar gebeurt dat niet. Het aantal reddingen in internationale wateren neemt af en ook de Libische kustwacht houdt minder mensen tegen dan twee maanden geleden. De daling begon twee weken voor beslist werd om de reddings­activiteiten van ngo’s terug te schroeven en Italiaanse marineschepen naar Libische wateren te sturen. ‘De reden moet aan land gezocht worden. Niet op zee’, meent onderzoeker Mark Micallef, van Global Initiative, een denktank die mensensmokkel in Libië ‘in kaart’ brengt.
Op sociale media beamen migranten dat ze er niet in slagen om uit te varen. ‘Steeds opnieuw werden we gespot en konden we niet vertrekken’, vertelt Nazeeh B. in een besloten Facebookgroep waar migranten en smokkelaars elkaar geregeld treffen. De gewapende bendes rond ­Sabratha doken uit het niets op en gebruiken agressieve technieken. Migranten worden volgens het persagentschap Reuters geslagen en opgesloten. Wat er daarna met hen gebeurt, is onduidelijk. Smokkelaars bevestigen dat ze hun activiteiten tijdelijk hebben gestaakt.
De vraag is waarom de bendes dit doen en wie hen financiert. Een hooggeplaatste bron bevestigt aan De Standaard dat de milities banden hebben met de door het Westen gesteunde regering in Tripoli. De EU geeft 162 miljoen euro ontwikkelingsgeld dat gebruikt moet worden om migratie tegen te gaan.
*

NADER BEKEKEN
**
De DS kan moeilijk zijn woede bedwingen voor deze ‘tegenslag’ in de ‘omvolking’. Het staat er nog niet niet, dat ze er alles zullen aan doen om daaraan te verhelpen. Maar de toon is gezet.
Dàt, voor wie nog twijfelde aan de ware bedoeling van de slippendragende ‘Pers. Subsidies verzekerd.
Integendeel doen ze hu uiterste best om die vele NGO’s uit de wind te zetten. Wat er mij toe aanzet, om de aandachtt te trekken, dat juist diet soort Syndicaten van GroenLinx in de zoeklichten te zetten. Wie of wat zit daar achter, en vooral wat met de financiering?
Eigenlijk laat het zich gemakkelijk raden, waar de klepel hangt. Lijk in een goede detective roman: zoek uit wie er belang bij heeft, en U vindt de dader…
**
*
(Digitalia)


Geen opmerkingen: