woensdag 23 augustus 2017

4260


Woensdag 23 Augustus 2017
4260 - DE MARTELAAR VAN DIEGEM-VILVOORDE- RIPOLY-AMLAMAR IS NIET MEER
        *
INHOUD: ISLAM INVASIE: in en rond het hellegat van Bruxellabad  worden de sporen gelicht gewist door de eerste communiekantjes van de Profeet die in groep verklaren van springstoffenspecialisten niets af te weten. Verre van zelfs. Want zijf zouden nog geen appel stelen die niet van hen was.
*
RIDERO  Amedee vaagt aan zijn vriend of hij het verschil kent tussen een bergbeklimmer en een belastingsambtenaar. “Neen ik,” zegt zijn vriend.  “Welnu, bij de bergbeklimmer gaat het altijd eerst naar omhoge, maar daarna daalt het weer!  Bij een belastingsambtenaar blijft het altijd naar omhoge gaan!”
*
VANDAAG H. Rosa van Lima, Z. Zacheüs

OP DE IJTKIJK
*
‘Terreurdatabanken’
De Legers der betere Vlaamse hoer-nalistenregimenten zijn  goed onderweg om aldoor meer ongenietbare paternosterbollekenswinkels
te veroveren.
Gelieve dus als verduidelijking te willen lezen:
Gegevens-banken voor iskam-terreur
**
*
Uiteraard is er nu voor wat volgt de sluier gelicht. ‘Duiding’ s niet eens meer  nodig. Het overgenomen artikel hier onder kan dan meteen als mede-bedotterij gelezen worden. Mede-bedotterij, als U dat beter begrijpt: de mistige woordenkramerij (woorden-kramerij) om de feiten te verdoezelen. Of te verbloemen, als U dat beter begrijpt. In de islammerij heet dat, mocht U dat nog niet weten, de Taqyilla, de ongeschreven Heilige Plicht van elke mo-slimmer ‘hier op aarde’ om in alle (ongemakkelijke) omstandigheden alles te proberen om aan de islam toch geen verdere schade te veroorzaken.
In onze taal spreken we dan van veinzerij, verdraaiïng, rond de pot draaierij en wat weet ik nog meer. Denk aan de gauwdief die, bij betrapping, probeert zich uit de brand te ratelen.
Voilà.. Nu is iedereen voorbereid en dus klaar om onderstaand artikel (dat leest als een landkaart), te begrijpen en vooral naar waarde te schatten.
**
*
Persoonlijk denk ik dat de Diegemmoslimgemeenschap een goede kans gemist heet om te… zwijgen. Spreken is zilver. Zwijgen is goud!
Maar zowel van op  de TV, in de radio en in de Pers weg te slaan, is dit soortgelijk blijven knangen aan hetzelfde been, ’n beetje van het goede teveel. War probeert men daarmee te bereiken? Dat de sneeuw blijft liggen op alles wat men ondergesneeuwd heeft over ‘iman’ Es Satty ?   
*
Moslims Diegem lieten 'verdachte' imam natrekken
*
De Spaanse imam, die als het brein achter de dubbelaanslag in Spanje wordt gezien, wekte tijdens zijn verblijf in België al heel wat wantrouwen. Dat blijkt uit de gang van zaken in Diegem, waar Abdelbaki Es Satty zich als imam aanbood en een aantal preken hield. Na drie maanden werd Es Satty de toegang tot de Diegemse moskee ontzegd.
Es Satty, een jonge veertiger, was imam in het Noord-Spaanse Ripoll, waar de meeste daders van de aanslagen in Spanje vandaan kwamen. De Spaanse politie denkt dat hij een van de drie doden is die teruggevonden werden na de explosie van een woning in Alcanar, de vermoedelijke uitvalsbasis van de terreurcel. DNA-onderzoek moet meer duidelijkheid scheppen.
Diezelfde Es Satty verbleef tussen januari en maart 2016 in Diegem, waar hij imam wilde worden van de lokale moskee Youssef. De timing van Es Satty’s verblijf, net voor de aanslagen van 22 maart 2016, deed bij de bekendmaking zondagavond wenkbrauwen fronsen. Maar het federaal parket liet maandag weten geen aanwijzingen te hebben dat Es Satty bij de aanslagen in België betrokken was.
In Diegem wekte Es Satty snel argwaan toen hij een paar keer als gastprediker optrad. "Ik heb één preek gehoord, en ik had meteen het gevoel dat er iets niet klopte", zegt Mimoun Aquichouh, imam in het naburige Vilvoorde, waar de Diegemse moslimgemeenschap sterk op gericht is. "Door mijn lange ervaring zie ik beter wie radicaal is en wie niet. Ik heb meteen aan de Diegemse moskeeverantwoordelijke gezegd: pas op met die man."
Die moskeeverantwoordelijke, een neef van Aquichouh, besliste daarop om Es Satty om een bewijs van goed gedrag en zeden te vragen, en vroeg de Vilvoordse politie om Es Satty’s antecedenten na te gaan. Dat wordt bevestigd door de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (sp.a), die preciseert dat Es Satty niet in de moskee van Vilvoorde kwam, maar hoogst waarschijnlijk wel in Vilvoorde is geweest.
Geen invloed op jongeren
Op 8 maart 2016 meldde de Spaanse politie aan België dat Es Satty niet als geradicaliseerd bekendstond. Hoewel hij banden had met betrokkenen bij de aanslagen van 2004 in Madrid, stond hij niet in de terreurdatabanken. Toch besliste de Diegemse moskee om Es Satty weg te sturen, omdat die almaar uitstel vroeg voor zijn bewijs van goed gedrag en zeden. Naar nu blijkt was hij in 2010 veroordeeld voor drugssmokkel. Het is onduidelijk of Es Satty daarna naar Spanje terugkeerde, of in België bleef.
Volgens Mimoun Aquichouh is de kans klein dat Es Satty in Diegem jongeren heeft geradicaliseerd. "Hij sprak Arabisch en Spaans, onze jongeren spreken Nederlands en Frans. Ik denk niet dat hij invloed heeft gehad."
*
NADER BEKEKEN
**
De ‘’sightseeing tour’ doorheen Westelijk Europa is daarmee afgerond. Blijft over de gevaren driekoek van Zaventem-Maelbeek en 22 Maart2016, waar toen de iman-martelaar ijlings met de Noorderzon schijnt te zijn vertrokken. Zonder adres na te laen. Wat nu onderzocht wordt en overkomt als een hip-hap aanvalsplan…
Eind Maart 2016 gevlucht uit lijsbehoud? Omdat het riooldeksel van de uitlaat van de hel hem te heet werd onder de voeten? Wie zal het zeggen?
Zeker niet de moslimgemeenschap van het Hellegat, want die zijn qua medeplichtigheid zo braaf als een pas geboren lammetje. Op een paar toevallige ‘geradicaliseerde jongeren’ na.
Ja, weet U. Eigenlijk ben ik vol van compassie met SPA-Burgemeester Hans Bonte, een in het hellegat aangespoelde West-Vlaming zoals ondergeteknde. Had die man echt niets anders te doen? Diens missie is/was toch nooit om ooit als enige nog overblijvende valabele kandidaat van gematigd Linx, Premier van dit apenland te moeten worden?
**

*
(Digitalia)


Geen opmerkingen: