vrijdag 25 augustus 2017


                                                                                                                                                                                                                                            Vrijdag 25 Augustus 2017

4265 - EVIVA ESPAGNA  -ESPANJA PER FAVOR
*
INHOUD: NEDERLAND / ISLAM INVASIE: Aboutalebville kwam even in het vizier – of was het alleen maar de generale repetitie?
MANNEKE UIT DE MANE
Chance, zei d’en employé van ’t stadhuis tegen de vader die zijn dochtertje kwam aangeven. “Chance da’k het gezien hé, want op ’t briefke dat je meehad, stond er ‘nat-au-lit…” – “Jamaar” zegt Cyriel, “’t is mijn vrouwe die dat opgeschreven heeft, zij is van de Walepays, van de kanten van Kuurne-Frans…”
*
VANDAAG Z’. Zepherinus, H. Natalia

OP DE IJTKIJK
*
We moeten inderdaad tegen ’n grapje kunnen. ’n Bestelbusje met gasflessen (voor huishoudelijk gebruik) die blijft rondjes rijden aan de concertzaal war straks een massa onnozel ‘muziek-kiefhebbers’ elkaar verdringen.… Spaanse nummerplaat. Allemaal om te lachen! Vooral mê diene dompelaere  die poepeloerezat daarmee rondreed. Van Spanje helemaal naar hier. Op z’n eentje…
Enfin, deze keer tocch. Dar is de politie zeker van, volgens Ahmed, de burgemeester van R’dam; die de aanslag aldus heeft helpen voorkomen.
Boem!
Daar moet nogal wat af gegrinnikt zijn in al die vele ‘gebedshuizen’ in Wildersland. Wees maar gerust: de volgende keer zal het wèl raak zijn! Er mogen dan zoveel bestelwagens rondrijden als er plaats is: Oom Agent zal dan wel monkelend de andere kant opkijken.

Boem! Boem! Boem!
Met alle Chinezen, maar niet met den dezen!
*
Concert Rotterdam afgelast
wegens terreurdreiging: "gasflessen in busje waren voor thuisgebruik"
**
*
Het witte bestelbusje met Spaanse nummerplaat staat op de Mijnsherenlaan, vlak bij de concertzaal. ©ANP
*
In de buurt van de Rotterdamse concertzaal Maassilo werd rond 21 uur gisteravond een bestelwagen met gasflessen ‘gevonden’. Het bestelbusje had een Spaanse nummerplaat. In de zaal stond een optreden van de Amerikaanse groep Allah-Las op het programma, maar dat concert werd geannuleerd nog voor het busje gevonden werd, nadat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb rond half zes door de Spaanse politie werd verwittigd dat er een terreurdreiging zou zijn. Na verhoor van de chauffeur was duidelijk dat de ‘man’ geen banden had met jihadisten en er geen verband was met de aanslagen in Catalonië. De gasflessen waren bedoeld voor thuisgebruik, aldus het Spaanse persbureau Europa Press. Het persbureau baseert zich op bronnen bij de Spaanse terreurbestrijdingsdienst. De gasflessen zouden een Spaanse registratie hebben gehad. Bij zijn arrestatie zou de ‘man’ dronken zijn geweest.
**
PÏet Heyn Ahmed Heyn, onderweg met Spaanse ‘matten’ en met appeltjes van oranje
*
Nadat de waarschuwing uit Spanje was binnengekomen, beslisten de autoriteiten het concert van de Amerikaanse poprockband Allah-Las af te lasten. De band werd met een politie-escorte weggereden en de concertzaal werd ontruimd nog voor de deuren om 19.30 uur zouden zijn opengegaan.
**
*
Een speciale antiterreur eenheid van de politie kwam rond die tijd ter plaatse na de tip van de Spaanse politie. Burgemeester Ahmed Heyn Aboutaleb bevestigde wat later dat er in de omgeving van de concertzaal een witte bestelwagen gevonden was met daarin ‘enkele gasflessen. Het busje had een Spaanse nummerplaat.
**
*
Net als de Goede Sint, kwam dat busje uit Spanje
*
De burgemeester wees er tijdens een persconferentie gisteravond op dat er sprake kon zijn van "toeval". "Het kan ook een loodgieter of lasser zijn die toevallig in de buurt was", zei hij. "We moeten niet te snel conclusies trekken." In het busje werden wel kartonnen dozen met gasflessen aangetroffen, meldde de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) nadat het voertuig gecontroleerd was. Getuigen zeiden dat het ook "volgestouwd lag met tassen".

Het busje - "dat verdacht heen en weer reed op de Mijnsherenlaan" - werd rond 23 uur weggereden. De chauffeur van het voertuig werd overgebracht naar het politiekantoor en werd verhoord. Uit dat verhoor bleek dat er geen verband was met terrorisme en dat het dus inderdaad om toeval ging.*
*
*
NADER BEKEKEN
**
*
En zo valt er ieder dag van minuut tot minuut  wat te beleven, het ene al spectacilairder dan het andere. Een traan en een lach. C’t la vie!
Dat is voorlopig het laatste besluit dat wij allemaal uit de islamisering mogen trekken. Tot iemand van ons op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is.
En toch wilen onze Verlichte Grote Verstanden nog altijd de dhimitude, het onderworpen zijn aan de inhalerige isiam, niet toegeven. Ze zijn er immers van overtuigd, dat ‘onze’ islam geen vlieg kwaad zou doen. Of wordt er gewacht tot onze Kerken allemaal dicht zijn wegens te duur in onderhoud? Of het Kruis op de torens vervangen is door de Wassende Halve Maan?
Veel tijd is er niet meer…..
**

*
(Digitalia)


Geen opmerkingen: