maandag 1 juni 2020

160 - HET DAGELIJKS BROOD VURIGE TONGEN DAG MET AFSTAND HOUDEN - DUS TIJD ZAT VOOR HERSENSPOELINGEN ZONDER EINDE NOCH BEGIN

160 - HET DAGELIJKS BROOD
*
 
*
VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN
*
Zondag 31 mei 2020
**
*
Hoogdag van Pinksteren…
*
Pinksteren!!!!!
Een lang weekend, dat voor de deur staat, dat weet zelfs een foetus, maar meer daarover is een vraag die zelfs geen succes meer zou kennen bij BLOKKEN. In deze Westerse Wereld leven we nu eenmaal in de Renaissance van de Stupide Onwetendheid (Heuvelland ligt aan de Nederlandse/Duitse grens???), voorlopig beperkt tot Marx en Mohammed. Later zien we wel. Tenminste, als Joël De Ceuleur van De Morgen ook daarover geen nieuw boek schrijft

Als mens hou ik mijn hart vast…..
Maar in het besef van de Eeuwigheid is het goed af en toe aan de Geest te denken.
*
 Gisteren zaterdag, de eerste dag van het festifal-loze vrije weekend, waar iedereen slechts denkt aan ontspanning, BBQ en vrije tijd, was het de ganse dag extra druk op de Radio. Precies alsof de mensen door de felle hitte en onder hoge druk bij hoogdringendheid moesten worden overtuigd dat de Vivaldi Regering, reeds van uit de steigers, dringend grote werken aan het voorbereiden is.
Het wordt dus vanaf maandag e.k. een vervelende week vol met valkuilen en wolfijzers en schietgeweren voor Jan- met-de-pet en zijn Lisa.
‘En vluchten kan niet meer’, zoals die Vlaamse troubadour ooit zong…
OVERZICHT
**
*
Zoon XX van Prinses Astrid, ’n echte Habsburger en dus nog verre familie van Keizer Karel V, dien van diens on-echte dochter Margrietje Van de Ghinste uit Nukerke bij Oudenaarde, is in Spanje Corona-gequolockeerd. Was die daar soms zonder mondmasker op, op zoek naar de laatste familie-centjes van Tante Fabiola?
**
*
Italië, het land dat door de verkeerde inschatting van (net als van BDW na Marrakesh) Matteo Salvini van de LEGA een Linkxe Staatsgreep-Regering kreeg. Rechtse ‘groeperingen’ in It protest tegen regeringsmaatregelen. Eenzelfde soort ‘groeperingen’ trok er ook op uit bij onze Noorderburen. Met welgeteld een 10-tal mensen waren ze. Ja, dat komt ervan als men bin de VRT zo slecht is in de edele rekenkunde. ‘Veel’ is dan ’n groepering’ en ‘minder veel’ is dan ’n tiental…
*
Een 5-tal racistische aanhoudingen na ‘transmigraten’ schipbreuk op Noordzee.
 **
**
De tot de Eer der Rode Altaren verheven Zwarte uit NY heeft een naam gekregen. Georges Lloyd. Heel Detroit in vuur en vlam, winkels quasi totaal leeggeroofd. Dode door schot uit naamloze dichte massa.
‘We kunnen niet ademen’, spontane massale demonstratie van volkswoede door Zwarten voor Witte Huis. Trump laat zich niet zien. Sterke stijging in de peilingen ten voordele van Joe Biden.
**
*
Durbuy en de droogstaande Ourthe…Pas was het op kot-blijf-arrest versoepeld, en kon er weer volop gekajakt worden, of daar gaan ze nu failliet door geen druppel water. Zegt een Vlaamse stem van een familie die al 50 jaar bezig was zich daar in Walenlandrijk te maken. De mensen van daar leven anders. Zij leven van de krijg en drinken daarvan gewoon mede.
**
*
Pietje-de-Leugenaar aan het woord. Herleving van de Economie. Er wordt dus volop gesteund. Het dopgeld wordt opgetrokken tot ¾ van het loon + €1300 opslag
**
In voorbereiding op de debatten-tafel. Horeca voorschriften moeten versoepeld worden mits om middennacht iedereen naar bed. Thuis? Elders? Werd er niet bijgezegd, maar de VRT kennende…
**
*
Winkelen in buitenland mag voortaan weer, volgens Crembo. Zelfs geen politie mee aan grenzen. Was die toch wel vergeten te overleggen met Macroni. Diens antwoord: L’État c’est Moi’.
**
*
Corona & Halfrond. Beiden zijn, dank zij de piraten-regering Sophie II, zwaar op de terugtocht. Slechts 125 nieuwe besmettingen na 2 ½ maand ondermaatse maatregelen.
**
*
Over virologen, teloorlogen , koffiepotologen en andere logen en leugens.
Viroloog Manuel André versus Van Gucht, ook viroloog, die Wilmes verdedigt. Volgens de Praatbarak is men voorbereid op 2de uitbraak. Volgens mij tweemaal verkeerde informatie. Er komt dit jaar geen revival en er zijn zeker weer geen mondmaskers en al zeker nog altijd geen medicijnen. Ergo: straks is er zelfs geen Sophie II meer, maar alleen nog een Sophie zonder rugnummer.
**
*
Premie bovenop leefloon: is dit een vraag voor 1Juni of 1 April?
*
Mail-berichten van onbekenden die gouden bergen beloven. Die willen bemiddelen om leningen te verkrijgen van €500 tot 500.000, mits er contractueel 5% commissie voor hen wordt bedongen, vooruit te betalen…
En wat zegt U van een plaatselijke garagist, die de herstelde auto pas wil vrijgeven, na betaling in cash van de factuur. Waarop de klant achteraf vaststelt, dat deze factuur € 50 bevat als ‘Corona-Taks’….
Wat zeggen van het ‘Overheidsadvies’ dat er per bezoeker slechts één persoon wordt toegelaten en dat door de Grootwarenhuizen wordt opgelost door slechts toegang te verlenen mits het meenemen van winkelwagentje? Resultaat, vader, moeder en de twee kinderen winkelen samen met elk ’n karretje voor zich uitduwend en al roepend naar elkaar….
**
*DE MORGENSTOND
HEEFT GOUD IN DE MOND
   *
IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME
ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL
**
DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL
*
Als hoogtepunt voor deze Hoogdag van Het Licht, heeft precies vannacht in de VS den Donald zijn raket naar de sterren afgevuurd. De VRT kan er niet om lachen, want diene Trump is weeral bezig met de Zwartjes te jennen door overal, ter zee, te land en in de lucht heel wat harder op te treden om de orde te herstellen. Ach, Joe-ke, waar blijf de gij toch? Straks is al het ijzer weer afgekromd en zitten we vast voor de volgende vier jaar…



 

Geen opmerkingen: